Eugen Trică a abandonat CSM Alexandria și începe să devină noul Nicolo Napoli! A preluat FCU Craiova FC pentru a patra oară! Nu i-a salvat pe teleormăneni de Liga 3 și speră să nu pice cu oltenii în Liga 2

Marius ANGHEL 05 Apr. 2024, 15:34 Liga 2
Eugen Trică a abandonat CSM Alexandria și începe să devină noul Nicolo Napoli! A preluat FCU Craiova FC pentru a patra oară! Nu i-a salvat pe teleormăneni de Liga 3 și speră să nu pice cu oltenii în Liga 2

Mandatul lui Eugen Trică la CSM Alexandria s-a încheiat după circa trei luni, perioadă în care a antrenat echipa din Liga 2 și a condus-o în cinci meciuri oficiale!

Deși în pauza de iarnă a schimbat aproape tot lotul de jucători, într-o încercare de a scăpa echipa de la retrogradare, rezultatele au fost sub așteptări și, acum, la prima ofertă tentantă, părăsește ”corabia” pe care și-o crease după placul său, în condițiile avute.

Trică va antrena FCU Craiova FC în prima ligă, cu care va încerca să evite retrogradarea în Liga 2. Interesant este că fostul mijlocaș ofensiv îi preia locul lui Nicolo Napoli și tinde să devină noul Nicolo Napoli în fotbalul românesc.

Eugen Trică s-a despărțit de CSM Alexandria după doar cinci jocuri oficiale

Eugen Trică (47 de ani) a preluat CSM Alexandria în ultimele zile ale anului 2023, fiind anunțat ca antrenor la data de 21 decembrie 2023. A sunat adunarea în data de 15 ianuarie 2024 și până la reluarea Ligii 2 a schimbat lotul de jucători în proporție foarte mare, puțini fiind menținuți.

Teleormănenii sperau într-o evitare a retrogradării miraculoasă, însă nici Trică și nici noii jucători aduși nu i-au ajutat prea mult. Primele trei jocuri oficiale din 2024 au însemnat trei eșecuri: 0-1 la CS Mioveni, 0-1 cu CS Tunari, într-un meci extrem de important în privința luptei pentru salvare, și 0-3 la Chindia Târgoviște. În ultima rundă a sezonului regular, cu un gol marcat în minutul 70, Alexandria reușea un 1-1 acasă cu Metoglobus și obținea primul punct cu noul său antrenor pe bancă. A urmat apoi primul meci din play-out, unde s-a câștigat cu 3-1 întâlnirea de pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița, o formație cu infirmeria plină și cu emoții aproape inexistente în privința menținerii în eșalonul secund.

Absolut după fiecare joc pierdut, Trică a dat vina ba pe arbitraj, ba pe ratările sau erorile jucătorilor săi.

Oferta primită de la FCU Craiova FC, aflată într-o situație dramatică în prima ligă, nu l-a pus deloc pe gânduri pe Eugen Trică, iar acest a acceptat și a obținut despărțirea prematură de CSM Alexandria, abandonând, astfel, proiectul la care s-a înhămat în iarnă!

CSM Alexandria este ca și retrogradată în Liga 3 și va continua cu ”secundul” Sorin Albeanu ca antrenor interimar

CSM Alexandria are 12 puncte și ocupă locul 7, ultimul, în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu șase etape rămase până la final, în care va mai disputa cinci meciuri.

Pentru a evita retrogradarea trebuie să urce două poziții și să o depășească cu un punct pe CSC Dumbrăvița, care în acest moment are 23 de puncte, deci cu 11 mai mult, în condițiile în care mai poate câștiga maximum 15 puncte.

CSM Alexandria a anunțat despărțirea de Eugen Trică și spune că impresia de final pentru antrenor este una bună!

În locul său, antrenor interimar va rămâne antrenorul secund Sorin Albeanu, cel care a asigurat interimatul și la ultimul meci oficial din 2024, după despărțirea clubului de Alin Pînzaru. Este vorba despre jocul din Cupa României cu Steaua, cedat cu scorul de 2-3 la Turnu Măgurele.

”Mulțumim Eugen Trică!
Antrenorul echipei noastre de fotbal, Eugen Trică, a ales să plece de la CSM Alexandria, răspunzând ofertei înaintate de clubul de primă divizie, FC U Craiova 1948.
Eugen Trică a preluat echipa noastră în decembrie 2023, în tentativa de a ne salva de la retrogradare. Cu olteanul pe banca tehnică, în cele cinci meciuri disputate, am obținut patru puncte. Impresia de final este una bună pentru Eugen Trică, în ultimele două partide echipa fiind neînvinsă, după 1-1 cu Metaloglobus și 3-1 cu CSC Dumbrăvița, la debutul în play-out.
CSM Alexandria va continua lupta pentru evitarea retrogradării, la cârma formației noastre fiind instalat antrenorul secund de până acum, Sorin Albeanu, profesorul care a mai asigurat interimatul și după plecarea lui Alin Pînzaru.
Mulțumim Eugen Trică și mult succes în primul eșalon!”, a transmis CSM Alexandria.

Trică a lăsat CSM Alexandria pentru FCU Craiova FC, trecând de la lupta pentru evitarea retrogradării din Liga 2 la cea din Liga 1

Revenind la Eugen Trică, acesta îi ia locul lui Nicolo Napoli la FCU Craiova FC, italianul fiind numit la începutul lunii martie 2024 pentru a zecea oară la clubul lui Adrian Mititelu, dar de unde nu va pleca acum, fiindcă trece pe postul de director tehnic!

Schimbarea al trupa olteană vine într-un moment extrem de delicat pentru ea. Nu a câștigat în ultimele nouă meciuri, în ultimele cinci având înfrângeri pe linie. În ultima etapă din prima ligă a cedat pe teren propriu cu SC Oțelul, scor 1-2, iar miercuri a pierdut sfertul de finală din Cupa României cu FC Voluntari, la lovituri de departajare, tot pe teren propriu. În clasamentul play-out-ului SuperLigii ocupă locul 8 din 10, cu 16 puncte, fiind la egalitate cu Dinamo (locul 9) și la două puncte peste FC Botoșani (locul 10). Locul 8 duce în baraj de menținere, însă se poate redresa, fiindcă ultimul loc care asigură menținerea, 6, este ocupat de FC Voluntari, cu un punct mai mult.

”Noul staff tehnic FCU 1948:
Nicolo Napoli – Director Tehnic
Eugen Trică – Antrenor Principal
Florin Drăgan – Antrenor Secund
Valentin David – Antrenor Secund
Gabriele Aldegani – Antrenor Portari
Vlad Țăran – Preparator Fizic”, sună anunțul clubului FCU Craiova FC privind componența noului său staff tehnic, cu Eugen Trică ”principal”.

Trică începe să devină noul Nicolo Napoli! Preia echipa lui Mititelu pentru a patra oară!

Eugen Trică începe să devină un nou Nicolo Napoli la echipa lui Mititelu. Va fi la al patrulea mandat ca antrenor la FCU, după ce a mai condus trupa în perioadele: iunie 2019 – august 2020, când a promovat-o în Liga 2 și înainte de începerea noului sezon s-au despărțit, martie – mai 2021, când a promovat-o în Liga 1 și nu a continuat, neprelungindu-i-se contractul, și noiembrie – decembrie 2021, când a condus-o în prima ligă.

În acest sezon, Trică a mai antrenat o echipă în afară de CSM Alexandria. În perioada septembrie – decembrie 2023 a condus-o în Liga 3 pe Gloria Băneasa, de care s-a despărțit nu în condiții tocmai bune, după ce a părăsit-o pentru a merge la CSM Alexandria!

În Liga 2, Trică le-a mai antrenat ca ”principal” pe Juventus București, UTA, Metalul Reșița, Sportul Snagov, FCU Craiova FC, Turris Oltul Turnu Măgurele, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Metaloglobus București și Concordia Chiajna. În cariera sa a mai antrenat și CFR Cluj, în Liga 1, dar a fost și ”secund” la Al-Nahda, Al-Ittihad (ambele din Arabia Saudită) și Poli Iași.

CSM Alexandria, a doua echipă din Liga 2 care schimbă antrenorul în 2024

Revenind la CSM Alexandria, aceasta este a doua echipă din Liga 2 care își schimbă antrenorul în 2024, după Concordia Chiajna, care s-a despărțit de Erik Lincar și l-a numit pe Ilie Poenaru.

Statistica antrenorilor în acest sezon de Liga 2 o puteți vedea AICI. CSM Alexandria este campioană la schimbări, în acest sezon avându-i pe bancă pe Ștefan Odoroabă (etapele 1-7), Alin Pînzaru (etapele 8-15), Eugen Trică (etapele 16-19, 1 play-out), iar acum îl readuce pe Sorin Albeanu, cel care a asigurat interimatul și la ultimul meci din 2024, dar din Cupa României.

Precedentele modificări de antrenori la echipele din Liga 2 în acest sezon au fost următoarele: Chindia Târgoviște (Vasile Miriuță în locul lui Dragoș Militaru și Diego Longo în locul lui Vasile Miriuță), CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi), Campionii FC Argeș (Alexandru Pelici înlocuit cu ”secundul” Eugen Beza, Eugen Neagoe l-a înlocuit pe Eugen Beza), Metaloglobus București (Ianis Zicu în locul lui Eusebiu Tudor), CS Tunari (Alin Ilin a asigurat interimatul după despărțirea de Florin Stîngă, apoi a fost numit antrenor Ștefan Odoroabă), Unirea Dej (Eusebio Șuvagău a asigurat interimatul două meciuri după despărțirea de Dacian Nastai, iar apoi a fost numit Dragoș Militaru) și Concordia Chiajna (Erik Lincar, Claudiu Ionescu interimar un meci și Ilie Poenaru).

Foto: Marius Tudor (Sport Pictures), FC Universitatea 1948 și CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-steaua-si-chindia-si-au-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19304737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-joaca-tot-in-deplasare-si-tot-in-deschidea-etapei-si-in-a-doua-runda-din-play-off-ul-ligii-2-noul-lider-e-din-nou-gazda-in-play-out-cele-sase-jocuri-au-loc-din-nou-in-acelasi-timp-19304730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

Marius ANGHEL 05 Apr. 2024, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă