Vasile Miriuță, out de la Chindia Târgoviște. Antrenorul cu șansele cele mai mari să conducă echipa în ultimele meciuri din 2023

Marius ANGHEL, Bogdan ISTRATE 15 Nov. 2023, 14:17 Liga 2
Vasile Miriuță, out de la Chindia Târgoviște. Antrenorul cu șansele cele mai mari să conducă echipa în ultimele meciuri din 2023

Vasile Miriuță (55 de ani) nu mai este, începând de miercuri, 15 noiembrie 2023, antrenorul Chindiei Târgoviște, echipă pe care a preluat-o în acest sezon de Liga 2, înainte de etapa a 3-a și de care se desparte după jocul disputat în runda a 13-a.

Cum obiectivul pe care îl avea trasat pentru finalul acestui an nu mai poate fi îndeplinit matematic, dar nici jocul echipei nu mulțumea acționarii, conducerea și suporterii, antrenorul a fost dat la o parte. Cu greu s-a făcut despărțirea, fiindcă, din informațiile Liga2.ro, antrenorul nu își dorea o reziliere în condițiile dorite de club

În 2023, Chindia mai are de disputat trei jocuri oficiale, două în Liga 2 și unul în Cupa României, competiție din care este deja eliminată matematic din faza grupelor. Cum Nicolae Dică și Emil Săndoi, primele nume aflate pe lista conducerii, n-au oferit un răspuns cert, de echipă în acest an se va ocupa, cel mai probabil, vicepreședintele Nicolae Croitoru, fost antrenor al trupei din Târgoviște.

Vasile Miriuță se desparte de Chindia la trei luni distanță de la numirea sa ca antrenor principal

Înfrângerea cu CS Mioveni, scor 0-2, înregistrată joia trecută, pe ”Eugen Popescu” din Târgoviște, a mărit diferența dintre cele două echipe retrogradate în vară din prima ligă la șase puncte (17 față de 23), atâtea câte se mai pot câștiga maximum în acest an, fiindcă în Liga 2 mai sunt de disputat doar două jocuri în 2023. Argeșenii sunt pe locul 4, poziție pe care Chindia cu Miriuță antrenor trebuia să se situeze la finalul anului 2023, conform unei clauze pe care acesta a semnat-o în momentul în care a ajuns la un acord cu Andrei Cordoș, fostul președinte al clubului.

Lui Miriuță, căruia i s-a scandat demisia de către suporteri la acel meci, i s-a transmis de atunci că nu mai este dorit la Chindia, însă nu a acceptat condițiile de despărțire propuse de președintele Lorin Petrescu. Cum Liga 2 a intrat din nou într-o pauză de o săptămână, pe perioada jocurilor echipelor naționale, următorul antrenament al echipei din Târgoviște a fost programat pentru marți după-amiaza. În tot acest timp, între cele două părți, club și antrenor, s-au purtat discuții privind o reziliere amiabilă, însă ”principalul” maramureșean nu a acceptat.

Miriuță a condus antrenamentul de astăzi, miercuri, la Aninoasa, a stabilit următorul antrenament pentru ziua de joi, la ora 10:00, iar apoi s-a mers la masă, acolo unde s-a purtat o nouă rundă de negocieri, în final cea decisivă, din informațiile Liga2.ro. ”Nu mai ai cum să continui, trebuie să găsim o soluție”, i s-ar fi comunicat antrenorului, care nu era de acord cu banii pe care urma să îi primească pentru a-și da acordul pentru o despărțire amiabilă.

  • Vasile Miriuță are trei luni de când a fost instalat ca antrenor la Chindia, iar până acum, din sursele Liga2.ro, el și-a primit doar un salariu, iar chiria, în valoare de 300 de euro pe lună, și-a achitat-o tot el.
  • Nu doar Miriuță se desparte de Chindia în aceste zile, ci și italienii Renzo Rossi, coordonator al activității sportive la Chindia, și Federico Carboni, analist video, aduși în vară de fostul președinte Andrei Cordoș.

Miriuță a condus Chindia în 14 meciuri

Vasile Miriuță a fost instalat la Chindia după ce Dragoș Militaru, antrenorul numit în vară, a fost demis după doar trei jocuri oficiale, două remize în campionat și o victorie în Cupa României.

Rezultatele înregistrate de Chindia cu Vasile Miriuță antrenor: 1-1 cu Gloria Buzău, 2-0 la Campionii FC Argeș, 3-0 la Phoenix Buziaș (Liga 3), în Cupa României, 0-1 cu Unirea Slobozia, 1-1 la Ceahlăul Piatra Neamț, 3-0 cu CSC Dumbrăvița, 0-2 la Corvinul Hunedoara, în Cupă, 0-1 la FK Miercurea Ciuc, 3-0 cu Progresul Spartac, 1-2 la Corvinul Hunedoara, 4-1 cu CSM Reșița, 0-2 cu Petrolul Ploiești (SuperLigă), în Cupa României, 0-0 la Viitorul Pandurii și 0-2 cu CS Mioveni.

  • În total, a condus echipa târgovișteană în 14 meciuri oficiale și a înregistrat 4 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri în Liga 2, respectiv 1 victorie și 2 înfrângeri în Cupa României.

Chindia e pe locul 10 în Liga 2, la șase puncte de ultima poziție calificabilă în play-off

Chindia ocupă locul 10 în Liga 2 după 13 etape, cu 17 puncte acumulate, la fel ca CSM Slatina și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe care le depășește la golaveraj, 17-10 față de 13-13 și 12-12. Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, este ocupată de Concordia Chiajna, cu 20 de puncte.

În ultimele două runde din campionat programate în acest an, gruparea din Târgoviște le va mai întâlni pe CS Tunari (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

Va juca apoi și cu FC Hermannstadt (SuperLigă), pe teren propriu, în ultimul meci din faza grupelor Cupei României, fază din care Chindia este deja eliminată după cele două înfrângeri suferite cu Corvinul și Petrolul.

Echipa din Târgoviște, din nou pe mâna lui Nicolae Croitoru?

Cum Nicolae Dică și Emil Săndoi, primele nume de antrenori aflate pe lista conducerii, n-au oferit un răspuns cert sau au transmis că nu vor să preia echipa în actuala situație, de Chindia în acest an se va ocupa, cel mai probabil, Nicolae Croitoru, fost antrenor al trupei din Târgoviște în perioda 2014-2018.

Croitoru ocupă acum rolul de vicepreședinte al clubului, după promovarea lui Lorin Petrescu în funcția de președinte, în urma despărțirii de Andrei Cordoș, instalat în vară. Petrescu are și el zilele numărate, înlocuirea sa urmând a se face, cel mai probabil, în vară. Chiar astăzi, fiincă nu a putut ajunge la un numitor comun cu Miriuță, privind despărțirea, i s-a transmis că este ”incapabil”.

  • Un lucru este cert, Chindia va ajunge să aibă al treilea antrenor principal în decurs de 14 etape. În plus, din iarnă, ar putea să aibă un al treilea președinte într-un sezon.

Chindia, a doua echipă care își schimbă a doua oară antrenorul în acest sezon de Liga 2

În urma demiterii lui Miriuță, Chindia Târgoviște devine a doua echipă din acest sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, care își va schimba pentru a doua oară antrenorul. Prima a fost Campionii FC Argeș.

Până acum, în afară de Chindia, alte echipe din Liga 2 care și-au schimbat antrenorul sunt: CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi), Campionii FC Argeș (Alexandru Pelici înlocuit cu ”secundul” Eugen Beza, Eugen Neagoe l-a înlocuit pe Eugen Beza), Metaloglobus București (Ianis Zicu în locul lui Eusebiu Tudor), CS Tunari (Alin Ilin a asigurat interimatul după despărțirea de Florin Stîngă, Ștefan Odoroabă e noul antrenor), CSM Alexandria (Alin Pînzaru în locul lui Ștefan Odoroabă) și Unirea Dej (Dragoș Militaru în locul lui Dacian Nastai, după două etape cu Eusebio Șuvagău interimar).

Foto: Justinel Stăvaru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zilele-lui-vasile-miriuta-la-chindia-sunt-numarate-19292793

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-vorbit-din-nou-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-19292930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patru-jucatori-convocati-la-nationala-moldovei-activeaza-in-liga-2-din-romania-19292925

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-13-liga-2-19292572

Marius ANGHEL, Bogdan ISTRATE 15 Nov. 2023, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă