OFICIAL | Eugen Trică este noul antrenor al CSM Alexandria și ”și-a asumat datoria de onoare de a încerca să salveze echipa de la retrogradare”

Marius ANGHEL 21 Dec. 2023, 13:51 Liga 2
OFICIAL | Eugen Trică este noul antrenor al CSM Alexandria și ”și-a asumat datoria de onoare de a încerca să salveze echipa de la retrogradare”

CSM Alexandria încheie anul 2023 cu un nou antrenor principal, al patrulea în acest sezon 2023-2024, în care a promovat în premieră în Liga 2.

Clubul teleormănean ajunsese de câteva zile la un acord cu Eugen Trică, însă prezentarea oficială a avut loc joi, 21 decembrie, după ce olteanul și-a încheiat colaborarea cu Gloria Băneasa, echipă din Liga 3 pe care a preluat-o din septembrie 2023.

Eugen Trică, noul antrenor al CSM Alexandria

Eugen Trică (47 de ani) revine pe banca tehnică a unei echipe din Liga 2, campionat unde a antrenat în mare parte din cariera sa. Ultima dată în această competiție a fost la Concordia Chiajna, în perioada septembrie 2022 – mai 2023.

Trică a semnat, din informațiile Liga2.ro, un contract valabil pe un an și jumătate și ”și-a asumat datoria de onoare de a încerca să salveze echipa de la retrogradare”, după cum anunță CSM Alexandria.

”Eugen Trică antrenor la CSM Alexandria
Noul antrenor al echipei de fotbal CSM Alexandria este fostul internațional Eugen Trică. El a semnat astăzi, la sediul clubului, înțelegerea contractuală și, implicit, și-a asumat datoria de onoare de a încerca să salveze echipa de la retrogradare.
În vară, Eugen Trică a fost la un pas de a fi numit antrenorul echipei bulgare, pentru care a și jucat, CSKA Sofia. În acest tur de campionat el a antrenat în Liga a III-a, la Gloria Băneasa.
Eugen Trică are 4 selecții în echipa națională a României, iar ca jucător este campion și câștigător al Cupei atât în România, cât și în Bulgaria.
Îi urăm bun venit la club lui Eugen Trică și îi mulțumim că, în acest moment foarte dificil, a ales să lupte, alături de noi, pentru îndeplinirea obiectivului de a evita retrogradarea.
Împreună suntem CSM Alexandria!”, a transmis CSM Alexandria.

Eugen Trică revine pe banca unei echipe din Liga 2

Din informațiile Liga2.ro, CSM Alexandria i-a ofertat și pe Dan Alexa (44 de ani), ultima dată fost la FC Botoșani, și Ovidiu Burcă (43 de ani), fost la Dinamo, însă aceștia au găsit diverse motive pentru a refuza să preia echipa, cu toate că primul își dăduse inițial acordul.

CSM Alexandria și-a instalat acum al patrulea antrenor în acest sezon. A promovat în vară în Liga 2 cu Ștefan Odoroabă antrenor, iar acesta a condus echipa în primele șapte etape și două jocuri în Cupa României, fiind înlocuit cu Alin Pînzaru. Noul antrenor al teleormănenilor a stat pe bancă în opt partide din campionat și altele două în Cupă, iar odată cu desfășurarea ultimul joc din Liga 2 programat în 2023 s-a produs despărțirea și de el. A mai fost, totuși, un meci în 2023, în Cupa României, contra Stelei, pierdut cu scorul de 2-3, în care antrenor interimar a fost Sorin Albeanu. Conducerea clubului a dorit să instaleze un antrenor cu nume, iar alesul este Eugen Trică, acesta începând deja să poarte negocieri cu jucătorii pe care și-i dorește.

În Liga 2, Trică le-a mai antrenat ca ”principal” pe Juventus București, UTA, Metalul Reșița, Sportul Snagov, FCU Craiova FC, Turris Oltul Turnu Măgurele, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Metaloglobus București și Concordia Chiajna.

În cariera sa a mai antrenat CFR Cluj (Liga 1) și Gloria Băneasa (Liga 3). A reușit o promovare în Liga 2 (2020) și alta în Liga 1 (2021) cu aceeași echipă, FCU Craiova FC.

La Turnu Măgurele, acolo unde își dispută jocurile de acasă CSM Alexandria, Trică a mai antrenat în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, în Liga 2, pe Turris Oltul.

CSM Alexandria, prima echipă în acest sezon de Liga 2 care ajunge la patru antrenori instalați pe bancă

În urma numirii lui Eugen Trică, CSM Alexandria devine prima echipă din acest sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, care ajunge la patru antrenori.

Până acum, toate modificările de antrenori la echipele din Liga 2 sunt următoarele: Chindia Târgoviște (Vasile Miriuță în locul lui Dragoș Militaru și Diego Longo în locul lui Vasile Miriuță), CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi), Campionii FC Argeș (Alexandru Pelici înlocuit cu ”secundul” Eugen Beza, Eugen Neagoe l-a înlocuit pe Eugen Beza), Metaloglobus București (Ianis Zicu în locul lui Eusebiu Tudor), CS Tunari (Alin Ilin a asigurat interimatul după despărțirea de Florin Stîngă, apoi a fost numit antrenor Ștefan Odoroabă), CSM Alexandria (Alin Pînzaru i-a luat locul lui Ștefan Odoroabă, Sorin Albeanu a rămas un meci antrenor, iar apoi a fost adus Eugen Trică) și Unirea Dej (Dragoș Militaru în locul lui Dacian Nastai, după două etape cu Eusebio Șuvagău interimar).

CSM Alexandria este penultima în Liga 2 după 15 etape

CSM Alexandria are programată, în acest moment, reunirea pentru data de 15 ianuarie 2024, însă nu este exclus ca aceasta să fie devansată la cerința noului antrenor. Totodată, teleormănenii au stabilite cinci meciuri amicale pentru perioada de pregătire de iarnă.

8 puncte acumulate în 15 etape are CSM Alexandria în Liga 2, unde ocupă locul 19, penultimul, cu patru runde înainte de finalul sezonului regular. Sub ea este doar Progresul Spartac, cu 1 punct și ca și retrogradată. Primul loc care asigură salvarea este 16 și este ocupat de Metaloglobus București, cu 18 puncte. Tot 18 puncte are și Campionii FC Argeș (locul 15).

CSM Alexandria a evoluat și în al doilea sezon al Cupei României, în noul său format, până în faza grupelor. Anul trecut a făcut-o pe când era în Liga 3 și în grupe a obținut o remiză cu Farul (2-2, Liga 1) și eșecuri cu ”U” Cluj (0-4, Liga 1) și CSC Dumbrăvița (0-4, Liga 2), iar în acest an, din postura de echipă de Liga 2, a înregistrat în grupe un eșec cu CFR Cluj (1-3, Liga 1), o victorie cu FC Botoșani (2-1, Liga 1) și un alt eșec, cu Steaua (2-3, Liga 2).

În ultimele patru meciuri rămase de disputat în sezonul regular al Ligii 2, începând cu 24 februarie, CSM Alexandria va întâlni CS Mioveni (deplasare), CS Tunari (acasă), Chindia Târgoviște (deplasare) și Metaloglobus (acasă). Apoi vor urma șase partide în play-out.

Gloria Băneasa, fosta echipă antrenată de Eugen Trică, iernează pe locul 7 din 10 în Seria 3 a Ligii 3

În ceea ce o privește pe Gloria Băneasa, de unde vine Eugen Trică, aceasta iernează pe locul 7 din 10 în Seria 3 a Ligii 3.

Formația din județul Constanța a acumulat 16 puncte în 15 etape și este la egalitate cu Axiopolis Cernavodă, însă aceasta are un golaveraj mai bun, 31-33 față de 27-34.

În această serie, pe locurile calificabile în play-off, cu trei runde înainte de finalul sezonului regular, se află CS Afumați (36 puncte), Dunărea Călărași (35), Agricola Borcea (27) și LPS HD Clinceni (26). Primele două sunt matematic în play-off.

Foto: CSM Alexandria și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-rasdan-primul-transfer-al-iernii-la-csm-alexandria-19296422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-va-prelua-csm-alexandria-19296407

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-stablit-cinci-amicale-19295919

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

Marius ANGHEL 21 Dec. 2023, 13:51 Liga 2
Pe aceeași temă