CSC Dumbrăvița a pierdut cu CSM Alexandria la debutul în play-out, după ce a condus. Cosmin Stan: ”E o înfrângere meritată”

Anda DELIU 30 Mar. 2024, 15:05 Liga 2
CSC Dumbrăvița a pierdut cu CSM Alexandria la debutul în play-out, după ce a condus. Cosmin Stan: ”E o înfrângere meritată”

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 1-3, sâmbătă, în deplasare la Turnu Măgurele, cu CSM Alexandria, în prima rundă din Grupa A de play-out de Liga 2.

Timișenii au avut opt absenți pentru acest joc, au condus, dar au cedat în cele din urmă, iar antrenorul Cosmin Stan spune că rezervele nu prea au făcut față la nivelul la care jucau titularii.

CSC Dumbrăvița a condus, însă nu se alege cu niciun punct din meciul cu Alexandria

După un start mai înfipt al oaspeților, gazdele au avut mai multe ocazii. Cană a irosit două situații, iar apoi Călin și Crețu au expediat șuturi care nu au prins însă spațiul porții lui Toroc.

În minutul 38, CSC Dumbrăvița a deschis scorul. Bruce Nortey a primit o minge în adâncime de la Ekmekci și l-a driblat pe Balauru, ieșit în fața careului ca să-l blocheze. Bucuria a ținut doar două minute. În minutul 41, CSM-ul a primit o lovitură liberă, Crețu a trimis în adâncime, iar Ștefan Cană a marcat din 6 metri, fără preluare, din prima.

Timișenii nu au mai găsit drumul spre poartă

Gazdele au avut o ocazie bună în repriza a doua tot prin Cană, însă șutul a fost pe direcția lui Toroc. Alexandria a intrat în avantaj în minutul 57. Cană a centrat din flancul drept în fața porții, de unde Gianu Crețu a marcat pentru 2-1.

Dumbrăvița a încercat să fie periculoasă, dar nu prea a reușit să aibă finalizări. Astfel, deși nu aveau neapărat inițiativa, gazdele au înscrie pentru 3-1 în minutul 77, când Alberto Călin a prins un șut foarte bun de la 25 de metri, surprinzându-l pe Toroc ieșit prea în față.

Dacă pentru Dumbrăvița acesta a fost al treilea eșec în cinci meciuri disputate în 2024, Alexandria a reușit acum abia prima victorie de când a fost preluată de Eugen Trică, în iarnă. Teleormănenii au trei eșecuri, un egal și o victorie, dar tot mențin șanse mici să evite retrogradarea.

CSC Dumbrăvița, în eșecul cu CSM Alexandria: P. Toroc – Băluțoiu (Rz. Neag 62′), Zurbagiu (cpt.), Horcea, Ghinescu – Andr. Olaru, Martinov (Gavra 79′), Rz. Morariu – B. Nortey, Sofran (Gladun 70′), Ekmekci. Rezerve neutilizate: Trifon – Andr. Răuță, Jorz, Bg. Sima, Paleacu, Cip. Dan.

Cosmin Stan spune că rezultatul e meritat

După joc, Cosmin Stan, antrenorul Dumbrăviței, a declarat că rezultatul e meritat. El anticipa acest eșec înainte de plecarea de acasă.

”E o înfrângere meritată. Trebuie să recunoaștem că, per ansamblu, echipa gazdă a meritat victoria și a făcut un meci mai bun decât noi. Noi nu am reușit un joc prea bun astăzi. Am reușit să deschidem scorul, dar am primit acel gol foarte rapid. Am simțit tot timpul în acest meci o nesiguranță în teren, în așezare, în ceea ce făceam. Aș fi vrut să nu fie așa, mi-aș fi dorit ca cei care au intrat de pe margine, în locul jucătorilor care au absentat, să facă un meci bun. Aveau nevoie de acest lucru pentru viitor, pentru încrederea lor. Dar din păcate, în afară de Bruce și parțial Olaru, ceilalți care i-au înlocuit pe titularii absenți nu s-au ridicat nici măcar la nivelul meciului de astăzi. Aici a fost problema noastră, am simțit o siguranță în tot ceea ce făceam pe teren”, a precizat Stan, citat de site-ul clubului din Dumbrăvița.

Problemele de lot au dus la acest rezultat, crede antrenorul Dumbrăviței

Antrenorul timișenilor a explicat cum au cântărit absențele pentru joc și alcătuirea formulei de start.

”În mod normal, n-ar fi trebuit să ne toarne plumb în picioare faptul că ne-au egalat atât de repede. Era 1-1, cu câteva minute înainte era încă 0-0. Nu ar fi trebuit să fie o problemă. Nu cred că aici a fost motivul, ci faptul că am luat niște goluri copilărești. Din păcate, avem mult de suferit și la capitolul junior mic, a trebuit să schimb linia de fund, să încercăm cu Băluțoiu. Am dereglat un pic linia de fund, dar nu prea am avut multe variante și am ales această soluție care nu s-a dovedit inspirată. Mă gândesc deja la meciul de săptămâna viitoare, va fi aceeași problemă cu juniorul mic, pentru că Ristin și Cibi vor lipsi în continuare și atunci din nou va trebui să facem niște improvizații. Dintre absenții de azi, la meciul de săptămâna viitoare va reveni Paulevici. Să vedem luni dacă doctorul își dă acceptul ca Scutaru să reia pregătirea. Ei doi ar putea reintra în meciul cu CSM Reșița. Din păcate, Salhi mai are o etapă de suspendare și ne va lipsi mult și la meciul de săptămâna viitoare. S-a văzut și astăzi lipsa lui, nu am avut agresivitatea obișnuită la mijloc, nu am reușit să câștigăm dueluri și am fost dominați în acea zonă a terenului. Ca să rezumăm, o victorie meritată pentru Alexandria, care la cum a arătat astăzi nu își merită locul în clasament. Poate că a venit un pic cam târziu victoria, am spus-o și înaintea meciului că e foarte greu pentru ei să mai spere. Dar în fotbal se pot întâmpla multe și, de aceea, trebuie să joci până la capăt”, a mai punctat Stan.

  • Dumbrăvița și Alexandria s-au mai întâlnit de două ori în istoria lor. Prima dată s-a întâmplat în decembrie 2022, în Cupa României, la Alexandria, când timișenii s-au impus cu 4-0. A doua oară a fost în sezonul regular al Ligii 2, în octombrie 2023, la Dumbrăvița, unde trupa lui Cosmin Stan a câștigat cu 2-0. Acum, teleormănenii au reușit prima loc victorie în fața timișenilor.

CSC Dumbrăvița rămâne cu un avans important în fața celor două echipe aflate pe locurile retrogradabile

Rămasă cu 23 de puncte, CSC Dumbrăvița este tot pe locul 5 în Grupa A de play-out de Liga 2, ultimul care asigură menținerea. Este la nouă puncte peste Unirea Dej și la 11 în fața Alexandriei.

Runda viitoare, a 2-a din play-out, timișenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu CSM Reșița (locul 3, 28 puncte).

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-invinsa-din-nou-de-metaloglobus-19304389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/debut-cu-esec-pentru-cs-mioveni-in-play-off-0-1-cu-unirea-slobozia-19304395

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-1-play-out-liga-2-19304303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-joaca-cu-cs-mioveni-in-prima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-19304307

Anda DELIU 30 Mar. 2024, 15:05 Liga 2
Pe aceeași temă