CSM Alexandria a schimbat antrenorul după retrogradarea în Liga 3. Conducerea l-a readus pe ”principalul” care promova echipa în Liga 2 vara trecută. De ce nu a primit clubul certificarea pentru Liga 2

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 16 Jun. 2024, 14:36 Liga 2
CSM Alexandria a schimbat antrenorul după retrogradarea în Liga 3. Conducerea l-a readus pe ”principalul” care promova echipa în Liga 2 vara trecută. De ce nu a primit clubul certificarea pentru Liga 2

CSM Alexandria a fost a doua echipă care a retrogradat matematic în Liga 3, din recent încheiatul sezon de Liga 2, ediția 2023/2024. Formația din Teleorman a făcut cale întoarsă în eșalonul inferior după doar o stagiune, iar acum a numit un nou antrenor.

Clubul din Alexandria a decis să îl numească ”principal”, pentru campionatul următor de Liga 3, pe Ștefan Odoroabă, nimeni altul decât chiar cel care a promovat-o în divizia secundă în vara trecută și pe care l-a menținut apoi în funcție șapte etape.

CSM Alexandria l-a readus pe antrenorul care a promovat-o în Liga 2, pe Ștefan Odoroabă

CSM Alexandria se întoarce în Liga 3 după numai o stagiune în Liga 2. Făcea foarte multe schimbări de lot în iarnă, dar și antrenorul a fost altul, Eugen Trică, dar care pleca după nu foarte mult timp la FCU Craiova FC și lăsa echipa la greu. Dacă facem o statistică a schimbărilor de la nivelul băncii tehnice, CSM Alexandria a fost printre fruntașe.

I-a avut pe bancă pe Ștefan Odoroabă (etapele 1-7), Alin Pînzaru (etapele 8-15), Eugen Trică (etapele 16-19, 1 play-out), iar apoi, pentru ultimele cinci runde din grupa pentru evitarea retrogradării, pe Sorin Albeanu, sub formă de antrenor interimar. Albeanu asigurase interimatul și la ultimul meci oficial din 2023, cel din Cupă cu Steaua.

Acum, CSM Alexandria a reușit să îl convingă pe Ștefan Orodoabă să revină la echipă, poate pentru a forța o nouă promovare la finalul stagiunii 2024/ 2025.

Ștefan Odoroabă a antrenat și CS Tunari sezonul trecut de Liga 2

Ștefan Odoroabă a mai condus Fortuna Poiana Câmpina și CS Tunari (în două rânduri) de-a lungul carierei de ”prnicipal”, iar conducerea teleormănenilor susținea, în momentul rezilierii, că despărțirea a avut loc în condiții amiabile.

  • Rezultatele înregistrate de CSM Alexandria cu Ștefan Odoroabă antrenor, în sezonul 2023/ 2024: 0-1 la Unirea Dej, 1-0 la Concordia Chiajna, 1-0 cu CSM Alexandria (în Turul 3 din Cupa României), 0-1 cu CSC Șelimbăr, 1-1 la Steaua, 1-0 cu Concordia Chiajna (în Play-off-ul Cupei României), 0-1 cu CSM Slatina, 0-1 la Gloria Buzău și 0-4 cu Campionii FC Argeș.

După ce rezilia cu CSM Alexandria, despărțire care se producea spre finalul lunii septembrie 2023, Ștefan Odoroabă a fost pentru o perioadă scurtă (octombrie 2023 – martie 2024), ”principal” la CS Tunari, echipă care a retrogradat și ea înapoi în Liga 3 după doar un sezon.

Odoroabă a avut ofertă să îl însoțească ca antrenor secund pe Eusebiu Tudor la Unirea Ungheni, în noul sezon de Liga 2, însă a preferat să preia din nou ca ”principal” CSM Alexandria.

Președintele CSM Alexandria explică de ce clubul nu a primit certificarea pentru Liga 2. S-a făcut apel

Altfel, CSM Alexandria a făcut apel la decizia Comisiei de certificare din cadrul Federației Române de Fotbal de a nu acorda clubului certificarea pentru noua ediție a Ligii 2. Deși a retrogradat, trupa teleormăneană a continuat să solicite certificare pentru noua ediție a eșalonului secund, pentru a fi pregătită de a participa în competiție în situația în care ar apărea mai multe locuri vacante.

Alături de CSM Alexandria, nici Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț și Viitorul Pandurii Târgu Jiu nu au îndeplinit condițiile minime de a continua în Liga 2, iar acestea au acest drept cel puțin din punct de vedere sportiv.

”Suntem la apel, o să primit certificarea. S-au suprapus unele documente.

Noi suntem retrogradați și am depus dosarul în luna aprilie, când încă mai speram să nu retrogradăm. Am depus ca să fim în regulă în cazul în care ne salvăm sau nu se licențiază alte cluburi. Pentru Liga 3 nu ne trebuia licențiere de Liga 2, dar am vrut să fiu în regulă cu toate.

Am pus întâmpinarea pe care am susținut-o video și le-a explicat expertul financiar ce s-a întâmplat. O să fim penalizați la criteriul sportiv, pentru că nu am avut antrenor separat la U15 cu licență. Am avut un antrenor la două grupe și nu trebuia”, a explicat, pentru Liga2.ro, președintele Bogdan Ciobanu, motivul pentru care CSM Alexandria nu a primit certificarea de Liga 2 în primă fază și s-a ajuns la apel.

Certificarea pentru Liga 2 presupune un efort, din toate punctele de vedere, mai mare decât pentru obținerea certificării de Liga 3, astfel că CSM Alexandria nu va mai fi nevoită să depună dosarul din nou, în cazul în care obține la apel certificarea pentru eșalonul secund.

În recent încheiatul sezon de Liga 2, CSM Alexandria a terminat sezonul regular pe locul 19 din 20, cu 9 puncte acumulate în 19 meciuri, iar în play-out, după alte șase meciuri, s-a clasat pe locul 7 din 7 în Grupa A, cu un total de 13 puncte, care au retrogradat-o.

Bogdan Ciobanu: ”Obiectivul nostru, pentru campionatul viitor, este promovarea”

UPDATE: Clubul din județul Teleorman a și avut un comunicat referitor la readucerea ca antrenor a lui Ștefan Odoroabă.

Totodată, prin vocea președintelui Bogdan Ciobanu, s-a transmis că obiectivul echipei este promovarea în Liga 2.

”Ștefan Odoroabă revine la CSM Alexandria
Ștefan Odoroabă, antrenorul cu care CSM Alexandria a promovat în liga secundă, la finele sezonului 2022-2023, și cu care am început campania precedentă, s-a reîntors la Alexandria.
Între alte performanțe pe care Ștefan Odoroabă le-a înregistrat alături de noi se numără și două calificări consecutive în grupele Cupei României.
«Obiectivul nostru, pentru campionatul viitor, este promovarea, așa că soluția cea mai bună pentru banca tehnică este Ștefan Odoroabă. Sunt convins, cunoscându-l pe Ștefan Odoroabă, că va face treaba bună», a spus Bogdan Ciobanu, președintele CSM Alexandria.
După despărțirea de echipa noastră, Odoroabă a mai fost antrenor la CS Tunari.
Bine ai revenit la Alexandria Fane!”, sună anunțul clubului.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CSM Alexandria

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 16 Jun. 2024, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă