CSM Alexandria și-a criticat public jucătorul după eșecul cu CS Tunari. Matias Acuna, ”pus la zid”: ”A gafat nepermis pentru experiența lui”

Andrei PASCU 02 Mar. 2024, 18:51 Liga 2

CSM Alexandria, nou-promovată în Liga 2, poate bifa contraperformanța de a reveni în Liga 3 după un singur sezon în divizia secundă. În primele două dueluri din 2024, deși a făcut schimbări multe de lot în iarnă și are un alt antrenor, pe Eugen Trică, a bifat două eșecuri.

Sâmbătă, 2 martie, în etapa a 17-a, clubul din Teleorman a cedat în fața unei contracandidate la evitarea retrogradării, CS Tunari, scor 0-1, după ce pierduse, în primul duel din acest an, cu același scor în deplasarea de la Mioveni.

CSM Alexandria și-a criticat propriul jucător după eșecul contra CS Tunari

Partida a fost decisă în urma golului semnat de Dragoș Gheorghe (minutul 14), iar acum CSM Alexandria este pe locul 19, cu 8 puncte, la cinci puncte de locul 18, Unirea Dej, și la șapte de locul 17, CS Tunari.

CSM Alexandria a postat un comunicat în care l-a criticat pe fundașul argentinian Matias Acuna, venit în iarnă la echipă, din Andorra. ”(…) a gafat nepermis pentru experiența lui. El avea prim planul la o minge, dar în loc să o degajeze sau să o paseze, a preferat să încerce să protejeze, în speranța că va ieși afară. Dragoș Gheorghe, extrema stângă de la Tunari, a ținut mingea în teren profitând de căderea lui Acuna, a pătruns nestingherit și a șutat, la colțul scurt, nici portarul Balauru nefiind pe fază”, a notat, printre altele, formația lui Eugen Trică.

Nu s-au terminat aici criticile aduse de CSM Alexandria după eșecul contra Tunaruiului, chiar dacă au fost remarcate și câteva șanse importante pe care le-a avut echipa.

”Deja, și noi și suporterii, suntem conștienți că scenariul s-a repetat de prea multe ori. Am pierdut cu 1-0 din greșeli individuale, după ce am ratat destule șanse”, a mai notat CSM Alexandria.

  • CSM Alexandria: Balauru (cpt.) – Matias Acuna, C. Avram, Lumbu, Nedelea – Al. Călin, Desabato, Răsdan, Laur. Maxim – Dodoi, Omoh
  • Rezerve: Cristică – Jerdea, G. Crețu, Cană, Tîrnăcop, Sala, M. Răducan, Vl. Georgescu, Izata.

Chindia Târgoviște și Metaloglobus, ultimele adversare din sezonul regular pentru CSM Alexandria

În ultimele două meciuri rămase de disputat în sezonul regular al Ligii 2, după partida cu CS Tunari, CSM Alexandria va mai întâlni Chindia Târgoviște, în deplasare, și Metaloglobus, pe teren propriu. Vor urma șase partide în play-out, în care noua echipă a lui Eugen Trică va încerca să se mențină în liga secundă, deși șansele au scăzut foarte mult după primele meciuri și rezultatele din acest an.

CSM Alexandria este tot pe penultimul loc în Liga 2, 19, cu 8 puncte, la cinci puncte diferență față de locul 18, primul deasupra ei, ocupat de Unirea Dej.

Eugen Trică a încercat să contureze o echipă puternică și să aducă jucători care să crească nivelul lotului în iarnă, dar debutul în 2024 nu e deloc promițător, iar CSM Alexandria are șanse mari să revină în Liga 3 în vară.

Întreg comunicatul emis de CSM Alexandria după eșecul contra CS Tunari

CSM Alexandria – CS Tunari 0-1

Într-un meci disputat la Turnu Măgurele, în cadrul Ligii a II-a la fotbal, CSM Alexandria a pierdut cu scorul de 1-0 meciul cu CS Tunari.

Deși pare o frază șablonardă, folosită în multe alte situații, echipa a jucat bine, înfrângerea fiind nemeritată. În minutul 14, fundașul nostru dreapta, Acuna, a gafat nepermis pentru experiența lui. El avea prim planul la o minge, dar în loc să o degajeze sau să o paseze, a preferat să încerce să protejeze, în speranța că va ieși afară. Dragoș Gheorghe, extrema stângă de la Tunari, a ținut mingea în teren profitând de căderea lui Acuna, a pătruns nestingherit și a șutat, la colțul scurt, nici portarul Balauru nefiind pe fază.

Așa s-a marcat singurul gol al meciului.

În special în repriza secundă, echipa noastră a atacat continuu, creându-și cel puțin 5-6 mari ocazii de gol. Dintre acestea amintim două lovituri de cap consecutive ale lui Omoh, în minutul 52, la două cornere, dar și o ocazie monumentală, în minutul 75, când 3 șuturi ale noastre, din preajma careului mic, s-au lovit de jucători plasați în fața porții.

De remarcat atitudinea și jocul prestat de Lumbu, aproape fără greșeală, ori Omoh, care a fost și la construcție și la finalizare. Poate dacă Desabato nu ieșea accidentat în minutul 33, jocul ar fi fost altfel.

Deja, și noi și suporterii, suntem conștienți că scenariul s-a repetat de prea multe ori. Am pierdut cu 1-0 din greșeli individuale, după ce am ratat destule șanse.

Ne asumăm greșelile și mergem mai departe”.

Foto: CSM Alexandria și CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-jucat-in-inferioritate-numerica-aproape-tot-meciul-cu-cfc-arges-19301418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-scazut-sansele-resitei-la-play-off-dupa-meciul-cu-csm-slatina-19301432

https://liga2.prosport.ro/seria-1/egal-intre-csm-slatina-si-csm-resita-19301412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-dumbravita-2-0-19301358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-meciul-de-acasa-cu-chindia-de-ziua-antrenorului-dragos-militaru-19301407

Andrei PASCU 02 Mar. 2024, 18:51 Liga 2
Pe aceeași temă