Eugen Trică a izbucnit după primul meci pe banca Alexandriei: ”În Liga 2 e dezastru cu arbitrajele.” Vrea să reclame la FRF penalty-ul acordat Mioveniului: ”Sub orice critică, să ia măsuri”

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2024, 14:18 Liga 2

Eugen Trică a fost foarte supărat după debutul pe banca echipei CSM Alexandria, după partida disputată în deplasare la CS Mioveni, în etapa a 16-a a Ligii 2. Echipa lui a pierdut cu scorul de 0-1, după un penalty acordat în prima repriză, iar antrenorul a scos în evidență faptul că, din punctul său de vedere, lovitura de pedeapsă nu trebuia acordată.

A anunțat că va revedea faza, iar dacă se va dovedi că are dreptate și filmarea va fi elocventă, atunci clubul său va face sesizare la FRF pentru cele întâmplate, pentru ca arbitrul central Eduard Ioniță (Tulcea) și ”asistenții” George Bogdan Duță (Bacău) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani) să fie pedepsiți.

  • De punctat este și că CS Mioveni nu și-a transmis această primă partidă din 2024 de pe teren propriu, după ce o făcuse în precedentele meciuri din acest sezon, în 2023.

Eugen Trică, foarte supărat după eșecul la debutul pe banca Alexandriei

CS Mioveni a învins CSM Alexandria în urma golului semnat de Davide Massaro, în minutul 18, care a marcat de la 11 metri. Lovitura de pedeapsă a fost scoasă de Guțea, după un duel cu Acuna.

Eugen Trică știe că echipa sa are șanse și mai mici acum să se salveze de la retrogradare, iar tocmai din acest motiv a precizat că vrea să se facă dreptate și, în special, Eduard Ioniță să plătească pentru modul în care a gestionat faza, în cazul în care se va dovedi că a greșit.

Antrenorul Alexandriei este convins că nu se putea da penalty la duelul care a existat în careul teleormănenilor, în urma căruia Guțea a căzut în careu.

”Legat de arbitraj, din punctul meu de vedere, penalty nu a fost. Dar, nu avem ce face, degeaba spunem că nu ne aude nimeni. Vreau să văd filmarea, pentru că am înțeles că a fost filmat meciul, iar dacă arbitrul a greșit, probabil că vom merge cu această casetă la FRF, pentru că trebuie să plătească.

Nu e normal, noi pregătim meciul două săptămâni foarte bine, după care venim la meci și ne trezim cu penalty inexistent! Eu cred că Mioveni nu avea nevoie de așa ceva. Dar, ea nu are vină, o felicit pentru victorie, pentru cele trei puncte. Asta e!

Dar, trebuie să se ia măsuri și contra arbitrajului, pentru că este sub orice critică! Sunt greșeli în Liga 1, dar în Liga 2 e dezastru! Nu mai vorbesc de Liga 3, e sub orice critică! Vreau și eu să se ia măsuri contra lor. Să plecăm liniștiți acasă, pentru că suferim în continuare.

Poate etapa următoare i se întâmplă Mioveniului… ei stau liniștiți, își văd soțiile când ajung acasă, își văd de treaba lor. Dacă au greșit, să plătească! Vreau să se ia măsurile acestea, să se ia! Să analizeze cei de la FRF, a fost fault acolo, nu a fost penalty.

Pregătim foarte bine meciul, ne așezăm în teren și avem greșeală foarte mare de arbitru, din păcate!”, a precizat Eugen Trică la conferința de presă.

A lăudat CS Mioveni pentru victorie și a fost mulțumit de jucătorii Alexandriei

Oricum, referitor la meci, CS Mioveni a fost lăudată de Eugen Trică pentru modul în care a jucat, pentru victorie. A fost mulțumit și de cum s-au prezentat jucătorii săi, de atitudine, precizând că au avut șanse bune de a marca, dar la finalizare nu a existat inspirație.

Două ocazii au fost scoate în evidență în mod special de Trică, iar CSM Alexandria putea pleca în dreptul ei cu un punct în urma duelului de la Mioveni.

”Felicit CS Mioveni pentru cele trei puncte, dar felicit și jucătorii mei pentru atitudine, pentru modul cum au jucat în repriza secundă în special. Am controlat repriza secundă, am avut ocazii bune, dar nu am marcat. Am avut două șanse bune în finalul partidei, dar asta e, mergem înainte și încercăm să luăm fiecare meci în parte și să luăm puncte.

Sunt mulțumit de joc, am avut o circulație bună a balonului, am avut posesie, numai că în față trebuie un atacant care să pună mai multe probleme”, a completat Trică.

  • CSM Alexandria: Balauru (cpt.) – Acuna (Răsdan 46′), C. Avram, Nedelea, Cană, Lumbu, Desabato, Diogo Izata (G. Crețu 72′), Laur. Maxim (Jerdea 63′), Al. Călin (M. Răducan 81′), Omoh
    Rezerve neutilizate: Cristică – D. Tîrnăcop, A. Neaga, Rz. Barbu, Vl. Georgescu

CS Tunari, următorul adversar pentru CSM Alexandria

De acum, în ultimele trei meciuri rămase de disputat în sezonul regular al Ligii 2, după partida cu Mioveni, CSM Alexandria va mai întâlni CS Tunari, pe teren propriu, Chindia Târgoviște, în deplasare, și Metaloglobus, pe teren propriu. Vor urma șase partide în play-out, în care noua echipă a lui Eugen Trică va încerca să se mențină în liga secundă.

CSM Alexandria este tot pe penultimul loc în Liga 2, 19, cu 8 puncte, la patru puncte diferență față de locul 18, primul deasupra ei, ocupat mai nou de CS Tunari.

”Sunt puține meciuri rămase, mai sunt 27 de puncte puse în joc, dar luptăm. Cu atitudine bună, cu determinare, acumulând, făcând meciuri bune, sperăm în continuare! Va fi foarte, foarte dificil!”, a mai spus Trică.

Foto: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-achizitii-si-o-noua-despartire-pentru-viitorul-pandurii-19300505

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-llullaku-dupa-succesul-ceahlaului-contra-concordiei-19300429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-vrea-victorie-in-fk-miercurea-ciuc-cfc-arges-19300425

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2024, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă