Back in business în Liga 2! Ianis Zicu este, oficial, noul antrenor principal al echipei Metaloglobus. Obiectivul pe care îl are și cei doi noi membri din stafful tehnic

Marius ANGHEL 11 Sep. 2023, 18:51 Liga 2
Back in business în Liga 2! Ianis Zicu este, oficial, noul antrenor principal al echipei Metaloglobus. Obiectivul pe care îl are și cei doi noi membri din stafful tehnic

Ianis Zicu (39 de ani) este, oficial, începând de astăzi, 11 septembrie 2023, noul antrenor al echipei Metaloglobus București.

Fostul internațional român îi ia locul lui Eusebiu Tudor, despărțit de echipa din cartierul Pantelimon după jocul desfășurat și pierdut în Cupa României cu Dinamo (scor 1-2).

Zicu preia Metaloglobus înaintea etapei a 6-a a Ligii 2, într-un moment în care echipa care din acest sezon 2023-2024 își dispută jocurile de acasă la Clinceni se află pe locul 18 din 20 în clasament, cu 3 puncte acumulate în cinci meciuri.

Ianis Zicu, la a patra experiență de antrenor în Liga 2. Trebuie să califice echipa în play-off

Ianis Zicu a fost în tribună inclusiv la ultimul meci din campionat disputat de Metaloglobus, 1-1 la Clinceni cu Campionii FC Argeș, la data de 3 septembrie. A urmărit echipa și în amicalul jucat cu Rapid (scor 3-0) la finalul săptămânii trecute, iar cele două părți au bătut palma abia de astăzi, 11 septembrie.

Zicu a semnat, din informațiile Liga2.ro, un contract valabil până la finalul sezonului actual, cu drept de prelungire, și are ca obiectiv calificarea în faza play-off-ului. Odată cu el au semnat cu clubul și Daniel Florea, ca antrenor secund, și Mihail Moraru, ca antrenor secund și analist video. Din vechiul staff rămân Vlad Ștef (antrenor secund), Florin Drăghici (preparator fizic), Dumitru Costică (antrenor de portari) și Gigel Coman (manager sportiv).

Fostul atacant Ianis Zicu a antrenat până acum doar în Liga 2. A condus-o pe Farul Constanța timp de doi ani (iulie 2019 – iunie 2021), apoi pentru o scurtă perioadă de timp pe Unirea Constanța (fosta Farul, după ce Viitorul Constanța a devenit Farul), între iulie 2021 și august 2021.

Ultima dată a antrenat Concordia Chiajna, de care s-a despărțit după primele șapte etape din sezonul trecut al Ligii 2. Trupei ilfovene i-a stat pe bancă din martie și până în septembrie 2022.

Metaloglobus, pe locul 18 în Liga 2. Ianis Zicu debutează la jocul cu Unirea Slobozia

În ceea ce o privește pe Metaloglobus, echipa își schimbă din nou antrenorul după un start modest de sezon, așa cum se întâmpla și în sezonul trecut, însă acum cererea a venit din partea ”principalului”, după un conflict intern cu un membru al staffului tehnic.

Sezonul trecut, Eusebiu Tudor îi lua locul lui Eugen Trică, iar în cel actual Ianis Zicu ocupă locul lăsat vacant de Eusebiu Tudor.

Metaloglobus are doar 3 puncte acumulate în primele cinci etape, din trei egaluri, și ocupă, momentan, locul 18 din 20. E posibil chiar să pice o poziție, în situația în care Progresul Spartac (1 punct), ultima clasată, câștigă marți restanța cu CSC Dumbrăvița.

Ianis Zicu va debuta oficial ca antrenor la Metaloglobus în meciul de sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 11:00, programat în deplasare la Unirea Slobozia (locul 4, 11 puncte).

Metaloglobus, a patra echipă care și-a schimbat antrenorul în acest sezon de Liga 2

Metaloglobus devine, astfel, a patra echipă din acest sezon de Liga 2 care mută pe banca tehnică.

Reamintim că până acum și-au înlocuit antrenor principal alte trei cluburi din Liga 2. Chindia Târgoviște (Vasile Miriuță în locul lui Dragoș Militaru) și CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi) au mutat după doar a 2-a etapă, însă reșițenii au stat o rundă cu Ștefan Bărboianu antrenor interimar.

Campionii FC Argeș s-a despărțit de Alexandru Pelici după etapa a 4-a, iar, momentant, cel care asigură interimatul este ”secundul” Eugen Beza. A făcut-o deja la un meci din Cupa României și la unul din campionat.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-victorie-la-scor-in-amicalul-cu-rapid-19284348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-leca-a-fost-la-un-pas-sa-joace-in-asia-dar-sa-si-revina-in-ucraina-19284447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-a-plecat-de-la-metaloglobus-ianis-zicu-varianta-19283713

Marius ANGHEL 11 Sep. 2023, 18:51 Liga 2
Pe aceeași temă