Erik Lincar și-a reziliat contractul cu Concordia Chiajna! S-a decis cine va asigura interimatul la echipa ilfoveană | EXCLUSIV

Marius ANGHEL, Daniel NAZARE 05 Mar. 2024, 13:50 Liga 2
Erik Lincar și-a reziliat contractul cu Concordia Chiajna! S-a decis cine va asigura interimatul la echipa ilfoveană | EXCLUSIV

Erik Lincar (45 de ani) nu mai este, începând de astăzi, marți, 5 martie 2023, antrenorul echipei Concordia Chiajna. Cele două părți au ajuns la un numitor comun privind despărțirea în condiții amiabile, după ce obiectivul clubului în acest sezon de Liga 2 a fost ratat în urma eșecului suferit sâmbătă în partida cu Metaloglobus, din etapa a 17-a.

Deși antrenorul dorea o încetare a angajamentului cu două salarii compensatorii, potrivit informațiilor ProSport, în cele din urmă s-a ajuns la o reziliere de comun acord, fără pretenții financiare.

Erik Lincar nu mai este antrenorul Concordiei Chiajna

Eșecul suferit de Concordia în meciul de la Clinceni cu Metaloglobus, scor 0-2 în etapa a 17-a din cele 19 ale sezonului regular, a decis soarta echipei din Chiajna în această ediție de campionat. Trupa ilfoveană nu mai are nicio șansă la play-off, astfel că va evolua în play-out, unde va avea, mai nou, ca obiectiv, menținerea în Liga 2.

Cum principalul obiectiv al clubului în acest sezon a fost ratat, accederea în play-off și apoi atacarea promovării în prima ligă, Erik Lincar nu și-a mai dorit să continue pe banca tehnică. Luni au avut loc primele discuții privind o despărțirea amiabilă, nu s-a ajuns la un acord, însă marți s-a întâmplat acest lucru, astfel că antrenorul originar din Oradea își încheie a doua aventură ca ”principal” la Concordia, după ce pe precedenta a avut-o în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020, tot în Liga 2.

Acum se desparte de ilfoveni după ce i-a condus din iunie 2023, adică de la începutul actualului sezon, el fiind cel care a format lotul de jucători. Lincar a fost atât jucător de fotbal la Concordia, între 2007 și 2008, cât și antrenor secund, în 2015, în prima ligă, în stafful lui Marius Baciu.

Cristian Bălașa și Costel Orac asigură interimatul la Concordia!

Antrenorii secunzi Viorel Domocoș și Robert Panduru au plecat și ei de la Concordia, alături de Lincar, în aceleași condiții.

În locul acestora, de pregătirea echipei și conducerea sa în meciurile oficiale se va ocupa cuplul Cristian Bălașa – Costel Orac, cei doi urmând să asigure interimatul pentru acest final de sezon. Primul este directorul sportiv al echipei de mai mulți ani și este familiarizat cu tot ce se întâmplă la club, iar al doilea este șeful Academiei Concordiei Chiajna, antrenor deținător de licență PRO.

Bălașa și Orac, cât și Ion Moldovan, au mai asigurat interimatul la Concordia la finalul anului 2020, după plecarea lui Florin Bratu și până la numirea lui Claudiu Niculescu.

Echipa din Chiajna este pe locul 12 în Liga 2 cu două etape înainte de finalul sezonului regular

Concordia Chiajna este pe locul 12 în Liga 2, cu două etape înainte de finalul sezonului regular, cu 22 de puncte, la egalitate cu Steaua (locul 11 și un meci în minus) și Metaloglobus (locul 13). În fața acesteia din urmă a cedat sâmbătă la Clinceni, scor 0-2, și și-a pierdut orice șansă de a mai prinde play-off-ul, ultimul loc calificabil, 6, fiind ocupat de Ceahlăul, cu 28 de puncte, echipă împotriva căreia a pierdut meciul direct (1-2 la Chiajna).

În ultimele două etape din sezonul regular vor urma jocuri contra unor contracandidate în lupta pentru menținerea în Liga 2. Concordia va evolua acasă cu CSC Dumbrăvița (locul 16, 19 puncte), joi, de la ora 17:00, și apoi, în deplasare, la Unirea Dej (locul 18, 13 puncte). După aceea urmează cele șase partide din play-out.

Gabriel Torje și Adrian Bălan sunt doi dintre cei mai importanți jucători pe care Concordia îi are în loc în acest moment. Gabriel Tamaș a jucat și el la echipa din Chiajna inclusiv în primele etape ale actualului sezon, până la decizia de a-și încheia cariera de fotbalist.

Șapte antrenori la Concordia în aproape cinci ani de când s-a întors în Liga 2

Concordia Chiajna este la al cincilea sezon de când a retrogradat în Liga 2 și în care a încercat revenirea în prima ligă, dar și-a ratat obiectivul.

Dacă în prima ediție, 2019/20, pandemia COVID-19 a prins-o pe locul 15 și nu a mai avut meciuri în acest sezon, ulterior, în următoarele sezoane de Liga 2, Concordia a participat o dată în play-off și de două ori în play-out. Acum va fi a treia oară când va evolua în play-out. Când a jucat în play-off a terminat pe locul 5 și a avut noroc să participe la barajul de promovare contra Chindiei, pe care l-a pierdut dramatic în retur, când a fost egalată în prelungiri și mai apoi învinsă la lovituri de departajare.

În aceste cinci sezoane de Liga 2, la Concordia au activat ca antrenori, în următoarea ordine: Laurențiu Diniță, Erik Lincar, Florin Bratu, Costel Orac / Cristian Bălașa, Claudiu Niculescu, Ianis Zicu, Eugen Trică, din nou Erik Lincar și acum vor face cuplu pentru încă o dată Costel Orac și Cristian Bălașa. Per total, banca tehnică a echipei din Chiajna a fost condusă de șapte antrenori în acești aproape cinci ani de când s-a întors în liga secundă.

Concordia Chiajna, a 8-a echipă în acest sezon de Liga 2 în care schimbă pe banca tehnică

Concordia Chiajna devine a 8-a echipă din acest sezon de Liga 2, ediția 2023/24, care schimbă pe banca tehnică cel puțin o dată.

Precedentele modificări de antrenori la echipele din Liga 2 în acest sezon au fost următoarele: Chindia Târgoviște (Vasile Miriuță în locul lui Dragoș Militaru și Diego Longo în locul lui Vasile Miriuță), CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi), Campionii FC Argeș (Alexandru Pelici înlocuit cu ”secundul” Eugen Beza, Eugen Neagoe l-a înlocuit pe Eugen Beza), Metaloglobus București (Ianis Zicu în locul lui Eusebiu Tudor), CS Tunari (Alin Ilin a asigurat interimatul după despărțirea de Florin Stîngă, apoi a fost numit antrenor Ștefan Odoroabă), CSM Alexandria (Alin Pînzaru i-a luat locul lui Ștefan Odoroabă, Sorin Albeanu a asigurat interimatul un meci, în Cupa României, iar apoi a fost adus Eugen Trică) și Unirea Dej (Eusebio Șuvagău a asigurat interimatul două meciuri după despărțirea de Dacian Nastai, iar apoi a fost numit Dragoș Militaru).

 

 

Foto: Gheorghe Flușter și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-si-concordia-aproape-de-punctul-unei-noi-despartiri-19301652

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-pierdut-cu-metaloglobus-si-rateaza-din-nou-play-off-ul-19301472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Marius ANGHEL, Daniel NAZARE 05 Mar. 2024, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă