OFICIAL | Dragoș Militaru a renunțat la principii și la pretenții și s-a întors la Unirea Dej! Visa la promovarea în SuperLigă, dar se mulțumește cu lupta la retrogradare

Andrei PASCU 30 Oct. 2023, 16:49 Liga 2
OFICIAL | Dragoș Militaru a renunțat la principii și la pretenții și s-a întors la Unirea Dej! Visa la promovarea în SuperLigă, dar se mulțumește cu lupta la retrogradare

Dragoș Militaru s-a întors la ”prima dragoste”! Antrenorul a revenit pe banca echipei Unirea Dej, la numai cinci luni de la despărțire, după ce reușea să ducă formația în play-off-ul stagiunii trecute de Liga 2.

În acest timp, ”principalul” în vârstă de 33 de ani a avut o scurtă experiență la Chindia Târgoviște, de numai două luni, demis după doar trei meciuri în care nu pierduse, două remize în Liga 2 și o victorie în Cupa României în fața unei echipe din Liga 3.

Dragoș Militaru a renunțat la principiile sale, cu care a impresionat în Liga 2, și a revenit la Unirea Dej

Unirea Dej a anunțat revenirea lui Dragoș Militaru luni, 30 octombrie, în aceeași zi în care a comunicat numirea lui Adrian Gavriș în poziția de președinte executiv.

Este surprinzătoare întoarcerea lui Dragoș Militaru în contextul în care, înainte de plecarea de la Dej, preciza că vrea alte condiții la echipă. Tocmai pentru că solicitările nu i-au fost îndeplinite a și decis să schimbe formația, neacceptând prelungirea constactului.

Acum, la revenire, Dragoș Militaru nu numai că are aceleași condiții, terenul stadionului din Dej arătând foarte rău, acesta fiind un detaliu pe care îl voia rezolvat, ci preia echipa din ”zona roșie” a clasamentului, de pe ultimele locuri, Unirea neavând realizări importante cu antrenorul Dacian Nastai, antrenorul din primele 9 runde.

Conform comunicatului emis de club, Dragoș Militaru îi va avea ca ”secunzi” pe Eusebio Șuvagău și Moundir Moussaddak, iar antrenor cu portarii va fi Vasile Mircea Șleam. ”Principalului” i-a fost făcută o descriere la superlativ, iar fericiți de numire sunt și fanii.

Condiții mai bune la Unirea Dej peste noapte de a revenit Dragoș Militaru? Cu siguranță, nu!

Suporterii Unirii Dej au cerut, încă din momentul în care Militaru a fost demis de la Chindia Târgoviște, revenirea acestuia și înlăturarea lui Dacian Nastai. Iată că visul li s-a împlinit, publicul din Dej fiind foarte pretențios deși echipa abia a promovat în vara lui 2021 în Liga 2 și nu se poate mândri cu cine știe ce buget sau condiții de club profesionist.

Dragoș Militaru și Unirea Dej au căzut la înțelegere de câteva zile, doar că antrenorul a fost plecat în Elveția pentru cursurile de antrenor. Clubul s-a gândit la el din momentul în care l-a demis pe Dacian Nastai, așa cum Liga2.ro a notat încă de la acea dată.

Bine ai (re)venit, Dragoș MILITARU!

Cel mai tânăr antrenor (33 de ani) din primele două divizii ale României revine pe banca Unirii Dej. Tehnicianul originar din Gorj a semnat un contract valabil până în vara anului viitor, cu posibilitatea de a-și prelungi înțelegerea pentru încă un sezon. Militaru îi va avea ca secunzi pe Eusebio Șuvagău și Moundir Moussaddak, în timp ce antrenor cu portarii va fi Vasile-Mircea Șleam.

Cu Dragoș Militaru pe banca tehnică, în sezonul 2020/2021, la 100 de ani de la înființare, echipa noastră a revenit pe a doua scenă fotbalistică. Apoi, tehnicianul în vârstă de 33 de ani și elevii săi au reușit cea mai mare performanță din istoria clubului: calificarea în Play-off-ul Ligii 2. La începutul acestui an, Dragoș Militaru a fost desemnat ”cel mai bun antrenor din Liga 2” de către Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) România”, se arată în comunicatul emis de Unirea Dej.

Primarul Dejului, cuvinte mari după revenirea lui Dragoș Militaru la Unirea Dej

Primarul Municipiului Dej, Morar Costan (foto principal și articol), a vorbit despre revenirea lui Dragoș Militaru, văzut ca un adevărat erou de clubul din județul Cluj și de oamenii din localitate.

Antrenorul este considerat un salvator acum, că va reuși să salveze Unirea Dej de la retrogradare, dar rămâne de văzut cum va arăta echipa, pentru că în vară au fost consemnate și plecări din lotul de jucători, nu numai cea a lui Dragoș Militaru.

Conform celor transmise de Morar Costan, Dragoș Militaru a fost primul pe lista înlocuitorilor lui Dacian Nastai, așa cum Liga2.ro a scris.

Dragoș Militaru revine ca antrenor al echipei noastre de fotbal Unirea Dej. Este o reușită pe care mă bucur să v-o împărtășesc. Iată că dorința mea și a dumneavoastră, fotbaliști, suporteri, iubitori ai fotbalului dejean, s-a concretizat.

Ne revedem pe teren cu o echipă tehnică condusă de un antrenor alături de care rezultatele fotbaliștilor au fost pe măsura ambiției, perseverenței și eforturilor depuse. Așa cum am spus și altă dată, proiectul Unirea Dej continuă cu tot sprijinul nostru.

Mult succes tuturor, jucătorilor, antrenorilor și noii conduceri executive!”, a declarat primarul Morar Costan.

Pentru Costan, numirea unui antrenor pare mai importantă decât a unui președinte de club. Dacă despre instalarea lui Adrian Gavriș, primarul nu avut niciun mesaj, nici pe pagina sa de Facebook, nici prin intermediul clubului, în schimb, în privința lui Dragoș Militaru s-au întâmplat amândouă lucrurile.

Dragoș Militaru a revenit de unde a plecat, la Unirea Dej

Dragoș Militaru a atras atenția cu rezultatele și modul în care a reușit să implementeze filozofia sa despre fotbal la Unirea Dej, unul occidental, care la puțini antrenori din fotbalul românesc se vede. Deși pregătea o formație din Liga 2, Militaru, în vârstă de 33 de ani, a ajuns și în atenția echipelor din prima divizie, în mai mare sau mai mică măsură.

Militaru a preluat Unirea Dej la începutul anului 2020, când echipa era pe ultimele poziții în Liga 3, dar în vara lui 2021 a reușit să o promoveze dramatic în Liga 2, într-un baraj cu SCM Zalău, cu regurul jucat la Zalău și în care golul decisiv a fost dat în prelungiri. În stagiunea 2021-2022, Unirea Dej a reușit să se mențină fără emoții în eșalonul secund, iar în sezonul trecut, 2022-2023, și-a depășit cu mult condiția, obținând calificarea în play-off-ul de promovare.

Născut la Târgu Jiu, Dragoș Militaru a decis să nu semneze prelungirea și a acceptat, în iunie, oferta Chindiei Târgoviște. În iarna trecută, despre antrenor s-a aflat că putea face trecerea în prima divizie, la FC Botoșani, dar are un ”minus” remarcat tot mai des la anumiți ”principali” acontați de formații din SuperLigă: nu deține momentan Licența Pro. La fel a fost și în cazul Universității Cluj, altă echipă care l-a dorit în vară și de care a fost aproape.

Unde sunt principiile evocate de Dragoș Militaru după plecarea de la Unirea Dej?

Dragoș Militaru a fost demis de la Chindia după numai trei meciuri, dar s-a întors în locul pe care îl cunoaște cel mai bine, Unirea Dej, poate pentru că nici nu a avut alte oferte. Oricum, încrederea că poate face mai mult în carieră momentan s-a mai diminuat, el dorind să se lupte pentru promovarea în SuperLiga României în urma plecării de la Dej, după cum a afirmat, când a cerut și condiții mai bune de pregătire, ”trecerea la un alt nivel”, terenul de acasă să fie de bună calitate, buget mai mare și așa mai departe.

Cu siguranță aceste aspecte nu au fost rezolvate la Dej, dar Dragoș Militaru a revenit. În vară, când a decis că e momentul să dea curs unei noi experiențe în fotbal, antrenorul a întors, mai mult sau mai puțin, fanii împotriva conducerii, oamenii care decid soarta clubului fiind considerați vinovați de plecarea ”principalului”, că nu i-au pus la dispoziție cele solicitate.

Este interesant ce va spune Militaru în primul interviu pe care îl va oferi, când va vorbi despre întoarcerea la Unirea Dej. Care a fost motivul real pentru care a revenit?

Unirea Dej luptă pentru salvarea de la retrogradare în Liga 2

În momentul numirii lui Dragoș Militaru, Unirea Dej se află pe locul 18, antepenultimul în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în 11 etape, la egalitate cu următoarele două clasate deasupra, CSM Reșița și CS Tunari.

Clujenii se află pe poziție retrogradabilă, în acest sezon urmând să pice în Liga 3 patru echipe în loc de cinci. Imediat deasupra Unirii Dej se află, așadar, CS Tunari, cu 10 puncte, iar pe primele locuri care asigură salvarea sunt CSM Reșița și Metaloglobus, cu 10 puncte, respectiv 11 puncte.

În runda a 12-a, Unirea Dej joacă pe teren străin, cu Corvinul Hunedoara (locul 3, 21 de puncte), sâmbătă, de la ora 11:00. Meciul va fi primul cu Dragoș Militaru pe banca tehnică.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-si-unirea-slobozia-inchid-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290666

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-are-un-nou-presedinte-executiv-19290647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-selimbar-dumbravita-1-0-19290643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-eugen-neagoe-dupa-gloria-buzau-cfc-arges-0-2-19290598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-vasile-miriuta-dupa-chindia-csm-resita-4-1-19290591

Andrei PASCU 30 Oct. 2023, 16:49 Liga 2
Pe aceeași temă