Prima echipă din Liga 2 care schimbă antrenorul după ultima etapă din 2023. Ajunge la al treilea ”principal” în acest sezon

Andrei PASCU 05 Dec. 2023, 19:05 Liga 2
Prima echipă din Liga 2 care schimbă antrenorul după ultima etapă din 2023. Ajunge la al treilea ”principal” în acest sezon

Prima echipă din Liga 2 care și-a demis antrenorul în urma ultimei runde din acest an, a 15-a, este CSM Alexandria! Trupa din Teleorman, promovată în vară din Liga 3, a anunțat despărțirea de ”principalul” Alin Pînzaru, cel care a fost numit în funcție în luna septembrie.

CSM Alexandria va avea al treilea antrenor în acest sezon, începând stagiunea cu cel care a promovat-o din Liga 3, Ștefan Odoroabă.

CSM Alexandria schimbă din nou antrenorul: a reziliat contractul și cu Alin Pînzaru

Alin Pînzaru revenise în poziția de ”principal” după ce în ultimii ani a făcut parte ca ”secund” din stafful lui Laszlo Balint, mai întâi la UTA, apoi la Universitatea Craiova Craiova și apoi, din nou, la UTA. A rezistat, la CSM Alexandria, doar zece meciuri, opt în Liga 2 și două în Cupa României, înregistrând două victorii, o remiză și șapte eșecuri. Singurul succes din campionat a fost cu ultima clasată Progresul Spartac, în etapa a 12-a, scor 3-1, iar cel din Cupă a fost o surpriză, 2-1 acasă cu prim-divizionara FC Botoșani.

Pînzaru s-a aflat la a doua experiență în Liga 2. A mai condus doar Dacia Unirea Brăila. A mai antrenat, ca ”principal”, în Liga 3, conducând SC Oțelul (septembrie 2018 – martie 2019) și CSM Alexandria (aprilie 2019 – iunie 2020).

  • Acum, de la CSM Alexandria a plecat după trei eșecuri la rând, toate în Liga 2, 0-2 cu Corvinul Hunedoara, 1-3 cu CSM Reșița și 0-1 cu Viitorul Pandurii.

Rezultatele înregistrate de CSM Alexandria cu Alin Pînzaru antrenor: 1-3 cu CFR Cluj (Cupa României), 0-1 la Unirea Slobozia, 2-2 cu Ceahlăul, 0-2 la CSC Dumbrăvița, 1-2 cu FK Miercurea Ciuc, 2-1 cu FC Botoșani (Cupa României), 3-1 la Progresul Spartac, 0-2 cu Corvinul Hunedoara, 1-3 la CSM Reșița și 0-1 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

CSM Alexandria va fi condusă de Sorin Albeanu după despărțirea de Alin Pînzaru

CSM Alexandria mai are un meci în acest an, în etapa a 3-a a fazei grupelor din Cupa României, miercuri, cu Steaua, iar de pe banca tehnică echipa va fi coordonată, conform informațiilor oferite de club, Sorin Albeanu.

Pe lângă schimbarea de antrenor, CSM Alexandria a anunțat și rezilierea cu fotbalistul Enrichi Finica, dar și cu ”secundul” lui Pînzaru, Daniel Bălașa. Referitor la schimbările de la nivelul lotului de jucători, trupa din Teleorman s-a mai despărțit de Ovidiu Horșia, Constantin Mitulețu, Ciprian Groza, Mihai Nițescu și Marius Florian Ciobanu-Vanghele.

Altfel, mai sunt negocieri pentru încheierea raporturilor și cu portarul Ianoș Brînză.

Alin Pînzaru nu mai este antrenor principal

Conducerea CSM Alexandria a reziliat astăzi contractele cu trei dintre membrii echipei masculine de fotbal. Jucătorul Enrico Finica, antrenorul principal Alin Pînzaru și secundul acestuia, Daniel Bălașa, au acceptat, pe cale amiabilă, încheierea înțelegerilor contractuale.

Ne pare rău că s-a ajuns în această situație și le mulțumim celor menționați dar, atunci când rezultatele și jocul echipei nu sunt satisfăcătoare, este de datoria noastră să căutăm soluții.

Tuturor le dorim mult succes în carieră.

La meciul de Cupa României, cu Steaua, programat miercuri, 6 decembrie, antrenorul echipei noastre va fi Sorin Albeanu.

Hai CSM Alexandria!”, a anunțat CSM Alexandria.

CSM Alexandria ocupă penultimul loc în Liga 2 și are șanse de calificare în sferturile Cupei României

Formația CSM Alexandria ocupă locul 19 din 20, cu 8 puncte acumulate în 15 etape, iar în prima rundă din 2024, a 16-a din Liga 2, va juca acasă, contra CS Mioveni, ocupanta locului 4, cu 26 de puncte.

Până acum, la final de an, formația din Alexandria a înregistrat două victorii (1-0 cu Concordia Chiajna și 3-1 cu Progresul Spartac), două egaluri (1-1 cu Steaua și 2-2 cu CSM Ceahlăul), și 11 înfrângeri în Liga 2 (0-1 cu Unirea Dej, 0-1 cu CSC Șelimbăr, 0-1 cu CSM Slatina, 0-1 cu Gloria Buzău, 0-4 cu Campionii FC Argeș, 0-1 cu Unirea Slobozia, 0-2 cu CSC Dumbrăvița, 1-2 cu FK Miercurea Ciuc, 0-2 cu Corvinul Hunedoara, 1-3 cu CSM Reșița și 0-1 cu Viitorul Pandurii).

În Cupa României, în Grupa B, CSM Alexandria are o victorie și un eșec în două meciuri, 1-3 cu CFR Cluj și 2-1 cu FC Botoșani. Va încheia parcursul din competiție miercuri, cu Steaua, pe teren propriu, la Turnu Măgurele, de la ora 19:00. Cu o victorie are șanse de calificare în sferturi, însă deciziile luate de club la începutul acestei săptămâni transmite public că nu prea e interesată să meargă mai departe în Cupa României.

CSM Alexandria, a treia echipă care își schimbă a doua oară antrenorul în acest sezon de Liga 2

În urma despărțirii de Alin Pînzaru, CSM Alexandria devine a treia echipă din acest sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, care își va schimba pentru a doua oară antrenorul. Prima a fost Campionii FC Argeș, iar a doua a fost Chindia Târgoviște.

Până acum, toate motificările de antrenori la echipele din Liga 2 sunt următoarele: Chindia Târgoviște (Vasile Miriuță în locul lui Dragoș Militaru și Diego Longo în locul lui Vasile Miriuță), CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi), Campionii FC Argeș (Alexandru Pelici înlocuit cu ”secundul” Eugen Beza, Eugen Neagoe l-a înlocuit pe Eugen Beza), Metaloglobus București (Ianis Zicu în locul lui Eusebiu Tudor), CS Tunari (Alin Ilin a asigurat interimatul după despărțirea de Florin Stîngă, apois a fost numit antrenor Ștefan Odoroabă), CSM Alexandria (Alin Pînzaru i-a luat locul lui Ștefan Odoroabă, Sorin Albeanu asigură interimatul) și Unirea Dej (Dragoș Militaru în locul lui Dacian Nastai, după două etape cu Eusebio Șuvagău interimar).

Foto: CSM Reșița și captură DigiSport

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-ultima-etapa-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presiune-pe-gloria-buzau-play-off-ul-sau-cj-reduce-finantarea-19295471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-trage-concluziile-la-final-de-an-19295466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/progresul-pecica-si-corvinul-joaca-joi-la-oradea-in-cupa-romaniei-19295468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aleksander-mitrovic-s-a-despartit-de-csc-selimbar-19295454

Andrei PASCU 05 Dec. 2023, 19:05 Liga 2
Pe aceeași temă