Eșecul cu Steaua i-a pus capac! Eugen Beza a demisionat de la Campionii FC Argeș, piteștenii trebuie să numească un al treilea antrenor principal în acest sezon

Marius ANGHEL 07 Oct. 2023, 09:24 Liga 2
Eșecul cu Steaua i-a pus capac! Eugen Beza a demisionat de la Campionii FC Argeș, piteștenii trebuie să numească un al treilea antrenor principal în acest sezon

Eșecul cu Steaua (scor 1-3), însă mai ales modul în care s-au prezentat jucătorii săi în acest meci, cu un singur șut pe poartă, venit în minutul 90+3, când s-a și înscris, l-a determinat pe Eugen Beza să demisioneze de la Campionii FC Argeș, unde rămăsese ca antrenor interimar și apoi ”principal” după demiterea lui Alexandru Pelici.

Trupa piteșteană retrogradată în vară din prima ligă, una dintre cele cu mari pretenții în acest sezon și cu obiectiv de a promova, se află, pentru moment, pe locul 10 în Liga 2, mai poate pica în clasament și rămâne acum pentru a doua oară fără antrenor.

Eugen Beza a demisionat de la Campionii FC Argeș

La o zi distanță după înfrângerea din Ghencea, în care argeșenii au dat din nou vina pe arbitraj, Eugen Beza a declarat la Radio Sport Total FM că și-a dat demisia de la Campionii FC Argeș, motivându-și decizia cu faptul că nu poate trece peste evoluția echipei din meciul cu Steaua!

”Nu pot să trec peste ce s-a întâmplat ieri la meciul cu Steaua, echipa nu pierduse de câteva etape, am jucat bine cu Șelimbăr, am câștigat clar la Alexandria și cu Dej, dar eu simt că poate e nevoie de altcineva. Am venit aici cu inima împăcată, m-am atașat de FC Argeș, n-am ce să-i reproșez domnului primar de la Pitești, a fost alături de mine. Pur și simplu mi-e greu să trec peste prestația noastră din meciul cu Steaua”, a spus Eugen Beza în emisiunea Fluier Final de la SPTFM.

  • Clubul piteștean nu a comunicat nimic oficial despre această demisie până la ora publicării articolului. În schimb, a ținut să transmită că are ca sponsor în continuare firma Getica 95.

Beza, antrenor interimar și principal la echipa piteșteană timp de șase meciuri

Aventura antrenorului sibian în vârstă de 45 la Campionii FC Argeș se încheie, astfel, după circa trei luni și jumătate, perioadă în care a fost mai întâi antrenor secund și analist video în stafful lui Alexandru Pelici și apoi antrenor interimar după demiterea timișoreanului și apoi ”principal”.

Cu Beza antrenor, Argeșul a înregistrat un eșec rușinos în Cupa României, 0-1 la echipa din Liga 3 FC Bihor Oradea, apoi, în campionatul Ligii 2, două victorii (2-0 cu Unirea Dej și 4-0 la CSM Alexandria), două egaluri (1-1 la Metaloglobus și 0-0 cu CSC Șelimbăr) și o înfrângere (1-3 la Steaua). Primul eșec în campionat la determinat pe sibian să demisioneze.

În ultimele patru meciuri (cu Dej, Alexandria, Șelimbăr și Steaua) a avut statutul de antrenor principal.

Beza a mai antrenat două echipe ca antrenor principal în cariera sa, pe FC Hermannstadt, pe care a preluat-o pe final și cu care a retrogradat din prima ligă, și pe CSC Șelimbăr, în Liga 2 (iunie 2021 – noiembrie 2022).

  • 10 este locul ocupat în acest moment de Campionii FC Argeș în Liga 2, după nouă etape, cu 11 puncte acumulate, la fel ca echipele Concordia Chiajna și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care încă nu au apucat să joace în această rundă.

Campionii FC Argeș, prima echipă care își schimbă a doua oară antrenorul în acest sezon de Liga 2

În urma demisiei lui Beza, Campionii FC Argeș devine prima echipă din acest sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, care își va schimba pentru a doua oară antrenorul.

Până acum, echipele care își schimbaseră antrenorul erau: Chindia Târgoviște (Vasile Miriuță în locul lui Dragoș Militaru), CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi), Campionii FC Argeș (Alexandru Pelici înlocuit cu ”secundul” Eugen Beza), Metaloglobus București (Ianis Zicu în locul lui Eusebiu Tudor), CS Tunari (Alin Ilin a asigură interimatul după despărțirea de Florin Stîngă, Ștefan Odoroabă e noul antrenor) și CSM Alexandria (Alin Pînzaru în locul lui Ștefan Odoroabă).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-9-liga-2-19287899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-panait-despre-eliminarea-sa-din-jocul-steaua-cfc-arges-3-1-19287792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-concluzii-dupa-steaua-campionii-fc-arges-3-1-19287768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-succes-in-partida-cu-campionii-fc-arges-3-1-19287769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-cfc-arges-joaca-in-deschiderea-etapei-a-9-a-a-ligii-2-19287648

Marius ANGHEL 07 Oct. 2023, 09:24 Liga 2
Pe aceeași temă