EXCLUSIV | Dragoș Militaru, dat afară de la Chindia, după doar trei jocuri oficiale! ULUITOR, tot stafful tehnic, pus pe liber de Andrei Cordoș după succesul cu 5-0 în Cupa României

Marius ANGHEL, Bogdan ISTRATE 17 Aug. 2023, 01:10 Liga 2
EXCLUSIV | Dragoș Militaru, dat afară de la Chindia, după doar trei jocuri oficiale! ULUITOR, tot stafful tehnic, pus pe liber de Andrei Cordoș după succesul cu 5-0 în Cupa României

Mutarea anticipată de Liga2.ro, schimbarea lui Dragoș Militaru de pe banca tehnică a Chindiei Târgoviște, s-a produs mai devreme decât prefiguram.

Antrenorul principal și stafful său au fost dați afară miercuri seară de la formația dâmbovițeană, imediat după victoria Chindiei cu CS Blejoi, 5-0 în Turul 3 al Cupei României.

Dragoș Militaru și stafful său, demiși de la Chindia după succesul cu 5-0 la CS Blejoi, în Cupa României

Primul succes al Chindiei în acest sezon, din a treia încercare, după ce în precedentele două jocuri din campionat s-au obținut remize, nu a adus și vești bune.

Președintele clubului dâmbovițean, Andrei Cordoș, i-a convocat pe antrenori la o ședință la stadionul din Târgoviște, la întoarcerea de la Blejoi, și i-a înștiințat că de joi, deci de a doua zi, nu mai sunt angajații clubului.

”Toți au rămas șocați. Militaru știa ce i se pregătește, dar spera să fie lăsat măcar la meciul cu Gloria Buzău, de marți, poate cu o victorie schimba planurile. Cordoș a avut o atitudine de patron, deși echipa este finanțată de Consiliul Județean Dâmbovița. S-a băgat în discuție și jurista clubului, a ridicat vocea la unul dintre colaboratorii lui Militaru, fiind pusă imediat la punct”, au vorbit pentru Liga2.ro surse apropiate Chindiei.

Contactat de Liga2.ro, președintele Chindiei, a transmis că nu poate comenta pe subiect până mâine, adică joi.

Se renunță și la apropiatul primarului!

În cercul celor demiși miercuri, în afară de antrenorul principal Dragoș Militaru și secunzii săi, plus preparatorul fizic, se află și team-manager-ul Irinel Voicu, secund al echipei în sezonul trecut al primei ligi.

Voicu va primi, cel mai probabil, o grupă de juniori din cadrul clubului, după ce a intrat în dizgrațiile lui Andrei Cordoș la scurt timp după instalarea clujeanului în funcția de președinte.

”E dâmbovițeanul nostru și îi mulțumesc că a acceptat să rămână în stafful echipei Chindia Târgoviște și nu a plecat în alte părți sau la alte echipe din România”, spunea președintele CJ Dâmbovița despre Irinel Voicu, la conferința de presă în care era prezentată noua conducere a clubului și noul staff tehnic.

Poate ceea ce nu știe Cordoș este că Irinel Voicu este partener de fotbal-tenis cu primarul Târgoviștei, Cristian Stan, și foarte apropiat de Lorin Petrescu, actual vicepreședinte și patron al unuia dintre sponsorii Chindiei, compania ProActiv, care nu apare pe echipament.

  • Din stafful lui Militaru la Chindia fac parte Moundir Moussaddak, ca antrenor secund, Dorin Silaghi, ca antrenor cu portarii, și Emanuel Gugu, ca preparator fizic.

Dragoș Militaru, nicio declarație despre promovare

Dragoș Militaru a impresionat în cele două luni petrecute la Târgoviște prin bun simț, declarații echilibrate și autoritate într-un vestiar în care jucătorii de-abia se cunoșteau.

În conferința de presă în care a fost prezentat stafful pentru noul sezon, Militaru a fost precaut în privința obiectivului din noul sezon. ”Îmi doresc să formăm o echipă care să intre în play-off. Apoi, vom vedea ce va fi”, a transmis în iunie tânărul antrenor care o dusese pe Unirea Dej în play-off-ul Ligii a 2-a în sezonul trecut, după ce a menținut-o pe tot parcursul sezonului regular între primele șase.

Andrei Cordoș, primarul Târgoviștei și președintele CJ Dâmbovița au vorbit atunci doar despre revenirea în prima ligă, în vara anului viitor, fix înaintea alegerilor locale.

”Echipa Chindia Târgoviște nu va muri, din contră, obiectivul principal al nostru este acela de a promova în Liga 1 anul viitor, în 2024. De astăzi pornim la Târgoviște reconstrucția micului Ajax și cred că suntem de acord cu toții, atât autoritățile locale, sponsorii, suporterii, presa dâmbovițeană, că merităm să avem o echipă în Liga 1, o echipă puternică și noi o vom sprijini necondiționat”, spunea Corneliu Ştefan, președintele CJ Dâmbovița.

”Obiectivul principal este cel pe care l-a menționat domnul președinte (n.r. – al Consiliului Județean), adică ne propunem promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării. Avem toate argumentele. Eu sunt foarte optimist din acest punct de vedere”, a spus și Cristian Stan, primarul Târgoviștei.

”Dacă, din punct de vedere sportiv, sunt foarte convins că ne vom atinge obiectivele, și primul obiectiv – sigur că ne dorim cu toții promovarea – pentru a promova este play-off-ul”, spunea și președintele Chindiei, Andrei Cordoș.

Chindia, prima echipă care schimbă antrenorul în sezonul 2023-2024 de Liga 2

În situația în care noaptea nu se dovedește a fi un sfetnic bun, adică Andrei Cordoș să se răzgândească, iar Dragoș Militaru și stafful său să treacă cu vederea mesajul despărțirii pe care l-au primit după meciul cu CS Blejoi, atunci Chindia va deveni prima echipă din acest sezon de Liga 2, început de doar două etape, care își va schimba antrenorul.

Antrenorul ediției 2021-2022 a Ligii 2, în urma voturilor exprimate pentru ”Premiile AFAN 2023”, va fi primul demis în sezonul 2023-2024.

Experiența la Chindia va deveni o aventură de aproape două luni, în care echipa a disputat doar trei jocuri oficiale cu el antrenor: 1-1 la Târgoviște cu Steaua și 0-0 la CSM Slatina, în prima și a doua etapă a Ligii 2, respectiv 5-0 la CS Blejoi (Liga 3), în Turul 3 al Cupei României.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-remiza-cu-csm-slatina-scor-0-0-19280211

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presiune-pe-dragos-militaru-inaintea-dublei-cu-cs-blejoi-si-gloria-buzau-chindia-mutari-dubioase-la-juniori-19280610

 

Marius ANGHEL, Bogdan ISTRATE 17 Aug. 2023, 01:10 Liga 2
Pe aceeași temă