OFICIAL | Flavius Stoican este noul antrenor al CSM Reșița. Cristian Bobar a confirmat mutarea: ”Este un antrenor de care avem nevoie. Cred că este unul din cei mai buni antrenori din țară”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2023, 19:22 Liga 2
OFICIAL | Flavius Stoican este noul antrenor al CSM Reșița. Cristian Bobar a confirmat mutarea: ”Este un antrenor de care avem nevoie. Cred că este unul din cei mai buni antrenori din țară”

Flavius Stoican (46 de ani) este noul antrenor principal al echipei CSM Reșița. Acesta a semnat în urmă cu puțin timp contractul și îi ia locul lui Călin Cheregi, cel care a promovat formația în Liga 2 și a condus-o în primele două etape ale sezonului actual.

În runda din weekendul trecut, trupa din Valea Domanului a fost condusă de pe bancă de jucătorul-antrenor secund Ștefan Bărboianu.

Flavius Stoican, noul antrenor al CSM Reșița

Liber de contract după ce s-a despărțit de FC Botoșani la finalul sezonului trecut de prima ligă, în iunie 2023, Flavius Stoican revine în antrenorat și va conduce nou-promovata în Liga 2 CSM Reșița, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate de zilele trecute.

Stoican a semnat un contract valabil până în vară, cu opțiune de prelungire. Are ca obiectiv menținerea echipei nou-promovate în Liga 2 în competiție.

”Este un antrenor de care avem nevoie, cu experiența Ligi 1, sezonul trecut a făcut o treabă foarte bună la Botoșani”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Cristian Bobar.

Antrenorul originar din Vânju Mare (Mehedinți) a fost prezent sâmbătă la meciul CSM Reșița – CSC Dumbrăvița, scor 2-1, lucru anunțat în exclusivitate de Liga2.ro.

Flavius Stoican și Cristian Bobar, pentru a treia oară la aceeași echipă

Flavius Stoican revine în Valea Domanului după 12 ani, după ce a în sezonul 2010-2011 a pregătit CSM Școlar Reșița, în Liga 3. Este echipa actuală când purta altă denumire și care era manageriată și atunci de Cristian Bobar.

La acel moment, trupa reșițeană era a doua pe care o conducea în cariera sa de antrenor, după Minerul Valea Copcii Mehedinți. Ulterior, Stoican antrena Dinamo 2, Chindia Târgoviște, Dinamo, CS Mioveni, Dinamo 2, Dinamo, FC Voluntari, Zimbru Chișinău, Pandurii Târgu Jiu, Poli Iași, Petrolul Ploiești, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, FC U Craiova, Dinamo, CS Mioveni și FC Botoșani.

Bobar și Stoican au colaborat și la Dinamo, din postura de director sportiv, respectiv antrenor.

”Așa a fost să fie, să colaborăm a treia oară. Sper să fie de lungă durată. Am mare încredere și cred că este unul din cei mai buni antrenori din țară, chiar dacă acum a ales Liga 2.

Cu el am terminat, totuși, pe locul 4 la Dinamo, chiar dacă nu aveam o experiență foarte mare niciunul. La Dinamo, atunci, nu erau bani foarte mulți, dar am reușit să facem un grup foarte unit și sperăm să facem asta și la Reșița, acuma”, și-a amintit acum Bobar despre precedentele sale colaborări cu Flavius Stoican, la Reșița și apoi la Dinamo.

  • Interesant este că la CSM Reșița este legitimat din luna iulie și ginerele lui Stoican, atacantul Andrei Burlacu, pe care l-a avut ca jucător la FC Botoșani și CS Mioveni, ultimele două echipe antrenate, cât și la Poli Iași. Burlacu nu a fost utilizat în meciurile din acest sezon.

Debut cu FK Miercurea Ciuc pentru Flavius Stoican pe banca Reșiței

CSM Reșița are 3 puncte acumulate în primele trei etape ale Ligii 2 și, momentan, se află pe locul 13, putând încheia runda mai jos o poziție, în funcție de ce face Chindia acasă cu Gloria Buzău.

Flavius Stoican va debuta la CSM Reșița la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, de la ora 11:00, când echipa are programat meci în deplasare la FK Miercurea Ciuc (locul 12, 3 puncte), în etapa a 4-a a Ligii 2.

CSM Reșița a început sezonul de Liga 2 cu un eșec în Valea Domanului, 0-1 cu Unirea Slobozia, apoi a urmat tot o înfrângere în etapa a 2-a, 0-4 la Piatra Neamț cu nou-promovata Ceahlăul Piatra Neamț, în aceste două jocuri echipa fiind condusă de Călin Cheregi, și o victorie acasă, în weekendul trecut, 2-1 cu CSC Dumbrăvița, cu Ștefan Bărboianu antrenor interimar. Cu Cheregi antrenor, Reșița a disputat în acest sezon și două partide în Cupa României, în Turul 2 a învins fără probleme Voința Lupac, 3-1 la Lupac, iar în Turul 3 a cedat în minutele de prelungiri cu Phoenix Buziaș, scor 0-1 la Lugoj. După acest meci din urmă a avut loc ședința în care Cheregi a demisionat, potrivit spuselor lui Bobar.

CSM Reșița: ”Flavius Stoican a semnat astăzi cu clubul nostru!”

UPDATE: CSM Reșița a anunțat oficial, marți, la ora 19:02, instalarea lui Flavius Stoican în funcția de antrenor principal.

”Flavius STOICAN a semnat astăzi cu clubul nostru!
Noul antrenor al rossonerilor a debutat pe banca tehnică a formației Minerul Valea Copcii. A doua echipă pe care antrenat-o a fost chiar CSM Școlar Reșița, care activa în Liga 3 (sezonul 2010 – 2011).
Ulterior, Flavius STOICAN a antrenat Dinamo 2, Chindia Târgoviște, Dinamo, CS Mioveni, Dinamo 2, Dinamo, FC Voluntari, Zimbrul Chișinău, Pandurii Târgu Jiu, Politehnica Iași, Petrolul Ploiești, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, FC U Craiova, Dinamo, CS Mioveni și FC Botoșani (la finalul sezonului 2022 – 2023 reușind să mențină echipa botoșeneană în Superligă).
Mult succes!”, sună comunicatul clubului, unul inspirat în proporție mare din informațiile prezentate zilele trecute de Liga2.ro.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-antrenor-la-csm-resita-19281293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-jocurile-din-etapa-a-4-a-a-ligii-2-au-loc-de-la-ora-110019281290-19281290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-castigat-cu-barboianu-interimar-primul-joc-in-liga-2-19281090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-castigat-cu-csc-dumbravita-19281077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-noul-antrenor-al-resitei-19281036

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-da-impresia-ca-nu-si-a-dorit-plecarea-de-la-csm-resita-19280960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-a-demisionat-de-la-csm-resita-19280830

Marius ANGHEL 22 Aug. 2023, 19:22 Liga 2
Pe aceeași temă