Victoria ultimei speranțe! Chindia a defilat cu CSM Alexandria, Diego Longo e mulțumit: ”Dintr-o situație incredibilă, am ajuns înaintea unei adevărate finale pentru play-off”

Bogdan ISTRATE 10 Mar. 2024, 10:50 Liga 2

Chindia și-a regăsit cadența abia în penultima etapă a sezonului regular de Liga 2, după etape bune în care a pierdut puncte prețioase și a șchiopătat teribil. Cu CSM Alexandria, sâmbătă la prânz, în fața a aproximativ 2.000 de suporteri, și pe o vreme excelentă pentru fotbal, cu mult soare după pauză, și la propriu, și la figurat, echipa din Târgoviște a arătat, în sfârșit, ca una care pretinde la play-off.

Chindia, victorie lejeră cu CSM Alexandria

După prima repriză era deja 2-0, ”dublă” Matteo Fedele, a doua reușită dintr-o lovitură liberă transformată impecabil, însă oaspeții i-au pus serioase probleme lui Iustin Popescu. Momentul psihologic al jocului s-a petrecut imediat după pauză: Alexandria a primit penalty, Omoh – fostul jucător al Farului ajuns în subsolul Ligii a 2-a – a dat tare și plasat, Popescu a respins cu piciorul și apoi a boxat, iar pe contraatac Ante Zivkovic a făcut 3-0!

Șah și mat, dar dâmbovițenii ar fi putut înscrie și mai mult, însă Moldoveanu a ratat din toate pozițiile la buturile lui Cristică. Dincolo, pentru prima dată pe gazon la Târgoviște după două sezoane în Liga 1 pe drumuri cu Chindia, Yameogo a semnat ratarea zilei, șut din 2-3 metri peste poarta goală!

S-a terminat 3-0, victorie clară a roș-albaștrilor, aplaudată minute în șir de spectatorii care după egalul cu Metaloglobus își fluierau favoriții, și o mică speranță pentru o calificare-minune în play-off, ce ar asigura prezența la barajul de promovare în Liga 1.

Diego Longo: ”Râdeau unii în ianuarie, dar acum jucăm finala!”

Italianul Diego Longo, instalat spre finalul lui noiembrie la Târgoviște și neînvins, deocamdată, pe banca Chindiei, a avut un discurs pertinent la finalul victoriei cu CSM Alexandria.

În sala de conferințe a stadionului a fost, în afara ofițerului de presă și a noului crainic, un singur jurnalist! Asta după ce anterior, înainte și după Metaloglobus, asistența fusese mult mai numeroasă, la fel și întrebările.

”E ciudat că după un asemenea meci nu e aproape nimeni la conferință, dar mă așteptam… Nu mă surprinde. Vreau să îi felicit pe băieți pentru ce au făcut, de fapt pentru ceea ce au continuat să facă. Nu s-a schimbat nimic din ceea ce fac ei în fiecare zi, la antrenamente și meciuri. Râdea lumea pe aici în ianuarie… Că avem numai copii, că au plecat unii sau alții. Acum avem o șansă, avem forța grupului. Orice s-ar întâmpla, am ajuns dintr-o situație incredibil de grea să jucăm o finală pentru calificarea în play-off”, a vorbit Longo.

Totuși, entuziasmul lui Longo este mare după o victorie cu… penultima clasată, echipă ca și retrogradată!

Chindia va juca weekend-ul viitor meciul decisiv pentru play-off, la Cisnădie sau Sibiu, contra liderului la zi al campionatului Ligii 2, CSC Șelimbăr, echipă fără drept de promovare și care se pregătește de zece ”amicale” în turneul în care se decid formațiile care urcă în SuperLigă.

Cum merge Chindia în primele șase

După înfrângerea Gloriei Buzău de sâmbătă, 0-2 la Reșița, șansele reduse ale Chindiei la play-off par a fi crescut cu puțin, însă echipa din Târgoviște nu este doar la mâna ei pentru accesul în primele șase locuri ale seriei.

Chindia (28 puncte) este obligată să bată pe Șelimbăr, dar trebuie să spere că Gloria Buzău (31 puncte) va pierde acasă cu Viitorul Pandurii, caz în care ar fi avantajată de golaveraj, la egalitate de puncte și cu meciul direct egal, 1-1 la Târgoviște. Altă variantă câștigătoare pentru Chindia ar fi ca CS Mioveni să ia maxim un punct din jocurile – altfel dificile – cu Steaua (acasă) și CSM Slatina (deplasare). Nu în ultimul rând, Chindia depinde și de FK Miercurea Ciuc și Ceahlăul, care se întâlnesc astăzi în meci direct. Ambele au 28 de puncte, dar un meci mai puțin față de târgovișteni, plus avantajul unor partide considerate mai ușoare în ultima rundă, ciucanii la Dumbrăvița, iar Ceahlăul acasă cu ultima clasată Progresul Spartac.

”Cum am zis acum două săptămâni, după egalul cu Metaloglobus, este o presiune uriașă aici. Poate sunt unele interese. Vreau să felicit un grup care a câștigat puncte, meciuri, suporteri și încredere. Avem aceleași rezultate în ultimele etape ca și Șelimbăr, care este pe primul loc. Este meritul tuturor celor care activează la acest club”
Diego Longo, antrenor Chindia Târgoviște

CHINDIA TÂRGOVIŞTE – CSM ALEXANDRIA 3-0

Matteo Fedele 20′, 45+2′, Ante Zivkovic 50′

Chindia: Ius. Popescu – Max. Cojocaru (Romeo 70′), Ius. Cristea, C. Dinu (cpt.), Memolla (Ad. Ioniță 84′) – Pesic, Fedele (Rz. Iorga 84′), Rz. Tache (Boțogan 56′), Bogaciuc, Rob. Moldoveanu – Zivkovic (Matiș 70′)
Rezerve neutilizate: Brînzea – Fl. Plămadă, I. Albu, Oct. Ursu
Antrenor: Diego Longo

CSM Alexandria: Cristică – Cană, C. Avram (Perez 46′), Lumbu (cpt.), Nedelea – Alb. Călin (Yameogo 54′), Răsdan (Desabato 46′), Diogo Izata, Jerdea (Laur. Maxim 54′) – Omoh (M. Răducan 54′), Dodoi
Rezerve neutilizate: Balauru – G. Crețu, Sala, Vl. Georgescu
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: ”Eugen Popescu” (Târgovişte – Dâmboviţa). Arbitru central: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Arbitri asistenți: Gabriel Boncz (Făgăraş) și Marius Bărbulescu (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Arthur Răcoare (Curtea de Argeş). Observator arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat joc: Cristian Petrean (Hunedoara).

Foto: Marius Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-stia-ce-avea-sa-se-intample-in-csm-resita-gloria-buzau-19302209

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-18-liga-2-19302008

Bogdan ISTRATE 10 Mar. 2024, 10:50 Liga 2
Pe aceeași temă