Călin Cheregi a demisionat de la CSM Reșița în urma eliminării din Cupa României. Clubul, surprins de decizia antrenorului

Marius ANGHEL 17 Aug. 2023, 16:09 Liga 2
Călin Cheregi a demisionat de la CSM Reșița în urma eliminării din Cupa României. Clubul, surprins de decizia antrenorului

Nu doar Chindia Târgoviște schimbă antrenorul după doar două etape trecute din acest sezon de Liga 2, ci și CSM Reșița.

Nou-promovata bănățeană s-a despărțit astăzi, 17 august 2023, de antrenorul principal Călin Cheregi, după ce ieri echipa a cedat rușinos la Lugoj, 0-1 cu Phoenix Buziaș, fiind eliminată din Cupa României.

Călin Cheregi a demisionat de la CSM Reșița

CSM Reșița și Călin Cheregi (49 de ani) au ajuns astăzi, joi, la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului, din informațiile Liga2.ro.

La club a avut loc o ședință, care nu avea ca scop demiterea antrenorului, chiar dacă rezultatele din acest început de sezon nu au fost unele bune, însă s-a adus în discuție și această posibilitate, iar cele două părți au ajuns la un acord ca fiecare să meargă pe drumul său. Cheregi a fost cel care a cerut rezilierea contractului, iar clubul a fost de acord.

Cheregi, care a mai fost în trecut antrenor, atât secund, cât și principal, la CSM Reșița, dar și șef al Centrului de Copii și Juniori, a preluat din nou frâiele primei echipe în iulie 2022, într-un moment greu pentru club. În acea vară, echipa rata dramatic promovarea în Liga 2 cu Dan Alexa antrenor, la lovituri de departajare în fața Dumbrăviței, în Valea Domanului, iar conducerea lua decizia să-l numească pe bancă pe antrenorul bihorean. Nu a avut ca obiectiv promovarea, bugetul a fost mai mic, s-a mers mai departe cu mulți jucători tineri, însă echipa a câștigat Seria 8, unde fusese mutată de FRF, a terminat pe locul 1 și play-off-ul, iar la baraje a învins ACSO Filiași (2-2 la Filiași și 5-0 la Reșița) și CSM Deva (3-2 la Deva și 3-2 la Reșița). Astfel că Reșița a revenit în Liga 2 după două sezoane.

Două eșecuri în Liga 2 și o victorie și o înfrângere în Cupa României pentru CSM Reșița în noul sezon

Revenită în Liga 2 în această vară, CSM Reșița are un start modest de sezon, fapt care l-a determinat pe Cheregi să renunțe să mai continue cu echipa.

În campionat s-au pierdut meciurile cu Unirea Slobozia, 0-1 în Valea Domanului, la debut, și Ceahlăul Piatra Neamț, scor 0-4 la Piatra Neamț.

În Cupa României, CSM Reșița a disputat deja două jocuri, la fel ca Ceahlăul, dintre echipele din Liga 2. În Turul 2 a învins fără mari probleme Voința Lupac, 3-1 la Lupac. Însă ieri, în Turul 3, a cedat în minutele de prelungiri cu Phoenix Buziaș, scor 0-1 la Lugoj, astfel că echipa a fost eliminată din competiție de o formație din Liga 3.

În mai puțin de două zile are loc meciul cu CSC Dumbrăvița. Bărboianu interimar?

Pentru CSM Reșița urmează partida din etapa a 3-a a Ligii 2, programată sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Mircea Chivu” din Reșița, cu CSC Dumbrăvița, formație care ieri, în Cupa României, a trecut cu 4-0 de CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar în runda a 2-a a Ligii 2, în care a debutat în noul sezon, a remizat acasă cu Corvinul (scor 0-0).

Pentru partida cu Dumbrăvița, CSM Reșița încă nu a decis dacă va avea pe bancă un interimar sau dacă va urgența numirea unui antrenor principal. La începutul săptămânii, la întrebarea redactorului Liga2.ro dacă Flavius Stoican și Dan Alexa sunt variante pentru banca tehnică, dacă nu se va mai continua cu Cheregi, așa cum se zvonea în ”piață”, președintele Cristian Bobar a spus că, momentan, antrenorul care a promovat echipa are susținerea sa și i se oferă încredere. Astăzi, Cheregi a demisionat, însă rămâne de văzut dacă vreunul dintre cei doi, Stoican sau Alexa, va fi numit la Reșița.

Nu ar fi exclus ca la jocul cu Dumbrăvița, interimatul să fie asigurat de Ștefan Bărboianu, ”secundul” lui Cheregi din acest sezon.

Cu 0 puncte acumulate în primele două etape, CSM Reșița ocupă locul 20, ultimul în Liga 2, fiind la egalitate, dar având un golaveraj inferior, cu CS Tunari și Progresul Spartac. Progresul Spartac are de disputat restanța din prima etapă cu CSC Dumbrăvița.

CSM Reșița l-ar fi dorit pe Cheregi în continuare în cadrul clubului: ”Nu a dat curs acestei oferte”

UPDATE: CSM Reșița a anunțat despărțirea de Călin Cheregi. A fost dorit în continuare în cadrul clubului, însă antrenorul a refuzat propunerea.

”În urma unei analize s-a decis, de comun acord, rezilierea contractului antrenorului principal, domnul Călin CHEREGI.
Deși i s-a propus să rămână în club, domnul Călin CHEREGI nu a dat curs acestei oferte.
De dânsul se leagă atât promovarea în Liga 2, cât și organizarea Centrului de Copii și Juniori, respectiv obținerea titlului de campioană la echipa U19!
Îi mulțumim pentru tot și îi dorim mult succes în carieră!”, a informat CSM Reșița.

Într-o declarație oferită Caraș Online, Cristian Bobar spune că decizia lui Cheregi l-a surprins și că cel puțin pentru meciul cu CSC Dumbrăvița de echipă se vor ocupa ceilalți membri ai staffului tehnic. ”Am avut o discuție cu Călin Cheregi joi la prânz și mi-a transmis că își dă demisia. M-a surprins decizia lui, dar asta este, până la meciul de sâmbătă, cu Dumbrăvița, de echipă se vor ocupa secunzii. Rezultatele și jocul bun din pregătire ne dădeau speranțe, dar, cele două etape și eliminarea din Cupa României l-au făcut să renunțe la postul de antrenor principal. După meciul cu Dumbrăvița vom căuta un antrenor, dar este destul de dificil, deoarece majoritatea au contracte mari. Vom găsit soluția cea mai bună!”, a declarat Bobar.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-resita-si-viitorul-pandurii-eliminate-din-cupa-romaniei-19280783

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/phoenix-buzias-a-eliminat-csm-resita-din-cupa-romaniei-19280761

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

 

Marius ANGHEL 17 Aug. 2023, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă