OFICIAL | Antrenorul Florin Stîngă și CS Tunari și-au încheiat colaborarea după eșecul cu CSC Dumbrăvița. Comunicatul clubului și cine asigură interimatul

Marius ANGHEL 18 Sep. 2023, 12:53 Liga 2

Aventura lui Florin Stîngă (45 de ani) ca antrenor principal la nou-promovata în Liga 2 CS Tunari s-a încheiat după aproximativ trei luni de zile.

Eșecul drastic suferit de trupa ilfoveană în etapa a 6-a, 1-6 în deplasare la CSC Dumbrăvița, sâmbătă, l-a determinat pe antrenorul brașovean să-și anunțe demisia, iar despărțirea a fost făcută publică luni, 18 septembrie, de către club.

CS Tunari și antrenorul Florin Stîngă au încheiat colaborarea

Cele două părți se despart după opt meciuri oficiale în care au colaborat, într-un moment în care echipa este calificată în premieră în faza grupelor Cupei României, dar în clasament ocupă penultima poziție, cu doar un punct acumulat, la fel ca ultima clasată Progresul Spartac.

”Oficial
Mulțumim Florin Stângă!
În această dimineață, Arsenal Tunari (n.r. – denumirea corectă a clubului este CS Tunari, nu Arsenal) a încheiat pe cale amiabilă, colaborarea cu antrenorul Florin Stângă.
Clubul nostru îi mulțumește pentru implicare și îi dorește mult succes!”, a transmis CS Tunari printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, clubul și-a editat mesajul și a transmis că cel care va asigura interimatul este Alin Ilin. Acesta este fost jucător al echipei și antrenor secund de mai mult timp, în mai multe staffuri.

”Din punct de vedere sportiv, antrenorul Alin Ilin va asigura perioada de interimat!”, a mai comunicat CS Tunari.

CS Tunari, penultima în Liga 2, la egalitate cu ultima clasată Progresul Spartac

Florin Stîngă a preluat CS Tunari în vară, la jumătatea lunii iunie 2023, după ce conducerea clubului ilfovean nu a ajuns la un acord de prelungire cu ”principalul” care a promovat echipa din Liga 3, Gabriel Manu.

Tunariul a mers pe varianta de a schimba aproape în întregime lotul de jucători după promovarea în Liga 2, și-a adus mulți jucători cu experiență, însă rezultatele sunt unele dezastruoase.

În Liga 2 a înregistrat următoarele rezultate: 1-3 cu CSM Slatina, 1-2 la Gloria Buzău, 1-1 cu Campionii FC Argeș, 1-3 la Unirea Slobozia, 0-1 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 1-6 la CSC Dumbrăvița. În Cupa României a ajuns până în faza grupelor după ce a avut mare noroc în ce adversari i-au picat: 4-0 cu Progresul Spartac (L2) și 5-0 la Viitorul Ianca (L3).

Cu doar 1 punct acumulat în primele șase etape, nou-promovata CS Tunari este penultima în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu ultima clasată Progresul Spartac. Diferența dintre ele este făcută de golaveraj, 5-16 față de 3-16.

  • În cariera sa, Florin Stîngă a mai antrenat AFC Herman (Liga 3), SR Brașov (L3), AFC Odorheriu Secuiesc (L3), Astra (Liga 2), Academica Clinceni (la echipa aflată atunci în prima ligă a stat câteva zile) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (L2).

CS Tunari, a cincea echipă care se desparte de antrenor în acest sezon de Liga 2

CS Tunari a devenit, astfel, a cincea echipă care își schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2, după Chindia Târgoviște (Vasile Miriuță în locul lui Dragoș Militaru), CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi), care au mutat după doar a 2-a etapă, Campionii FC Argeș (Alexandru Pelici înlocuit momentan de interimarul Eugen Beza), și Metaloglobus București (Ianis Zicu în locul lui Eusebiu Tudor), ambele după patru etape.

”Din păcate, jucătorii cu experiență nu s-au ridicat la nivelul pe care îl așteptam. Felicit Dumbrăvița”, a spus, la finalul meciului cu CSC Dumbrăvița, Florin Stîngă, care la întrebarea ”Vă văd supărat, vreți să vă dați demisia?” a plecat de lângă reportar spunând: ”Da! Da!”

După meciul cu CSC Dumbrăvița, primarul comunei Tunari, Cristian Niculae, transmitea printr-un mesaj lăsat la postarea clubului în care era anunțat rezultatul înregistrat în etapa a 6-a a Ligii 2 că ma anunța luni primele măsuri la club.

”Nu am trăit o rușine mai mare ca la acest meci! De luni, voi prezenta primele măsuri!”, a transmis Cristian Niculae, despre care se știe că este cel care are primul cuvânt de spus la CS Tunari, club de drept public susținut din banii Consiliului Local Tunari. Ulterior, el și-a editat mesajul astfel: ”Nu am trăit o rușine mai mare ca la acest meci! Am asigurat la acest meci condiții de Liga 1, iar în schimb echipa s-a prezentat mediocru! Bine că nu am jucat cu o echipă bună din Liga 3, altfel scorul era mai mare. De luni, voi prezenta primele măsuri!”

CS Tunari a făcut deplasarea la acest meci cu avionul!

Foto: Leckzi Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-si-a-anuntat-demisia-de-la-cs-tunari-19284981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

Marius ANGHEL 18 Sep. 2023, 12:53 Liga 2
Pe aceeași temă