OFICIAL | Unirea Dej a renunțat la Dacian Nastai! Cine asigură interimatul și prima opțiune a clubului pentru a numit un nou antrenor principal

Marius ANGHEL 11 Oct. 2023, 10:34 Liga 2

A devenit oficială. Despărțirea dintre Unirea Dej și Dacian Nastai s-a înfăptuit în această dimineață, cu toate că, din informațiile Liga2.ro, antrenorul s-a opus în primă fază.

Numit în vară la cârma echipei din Dej, Dacian Nastai se desparte de aceasta după nouă jocuri în campionat și două în Cupa României, lăsând-o pe locul 18 din 20, cu 7 puncte acumulate în Liga 2.

Dacian Nastai s-a despărțit de Unirea Dej

Unirea Dej a anunțat miercuri dimineață ”eliberarea din funcție” a lui Dacian Nastai, în urma unei decizii a Comitetului Director al clubului, mulțumindu-i antrenorului sătmărean pentru perioada petrecută la Dej și urându-i succes mai departe în cariera sa. Liga2.ro a anunțat de ieri demiterea lui Nastai de la Unirea Dej.

Interimatul va fi asigurat de antrenorul secund Eusebio Șuvagău.

”În urma unei întâlniri a Comitetului Director, FC Unirea Dej a decis să-l elibereze pe Dacian Nastai din funcția de antrenor principal al primei echipe.
Îi mulțumim lui Dacian Nastai pentru perioada petrecută la Dej și îi urăm mult succes în continuare!
Antrenorul secund Eusebio Șuvagău va asigura perioada de interimat”, a transmis Unirea Dej.

  • Din informațiile Liga2.ro, Nastai nu a dorit în primă fază să se despartă de Unirea Dej, acceptând în cele din urmă decizia conducerii clubului în schimbul a două salarii compensatorii.

Cu Dacian Nastai antrenor, Unirea Dej a înregistrat în campionat două victorii (1-0 cu CSM Alexandria și 2-1 la CSM Slatina), un egal (0-0 cu Unirea Slobozia) și șase înfrângeri (0-2 la CSC Șelimbăr, 2-6 cu Steaua, 2-4 cu Gloria Buzău, 0-2 la CFC Argeș, 0-1 la Ceahlăul și 0-1 cu CSC Dumbrăvița), cât și o victorie și un eșec în Cupa României (3-2 la echipa din Liga 3 Unirea Ungheni și 0-1 cu Steaua).

Dragoș Militaru, prima opțiune a clubului din Dej

Principala țintă a clubului în acest moment pentru a numit un nou antrenor principal este Dragoș Militaru, cel care a promovat echipa în Liga 2 și a condus-o cu rezultate bune în precedentele două sezoane. Acesta este liber de contract după ce a condus Chindia Târgoviște doar două luni, perioadă în care s-au desfășurat trei jocuri oficiale și nu pierduse niciunul.

  • Reamintim, și președintele executiv al Unirii Dej, Gabriel Magdaș, este pe punctul de a pleca de la club. Acesta a demisionat săptămâna trecută și mai are contract până în data de 15 octombrie. Nu este însă prima dată când Magdaș demisionează și apoi este întors, astfel că nici acum nu ar fi o surpriză dacă s-ar repeta această situație.

Unirea Dej, a 7-a echipă din Liga 2 care schimbăr antrenorul în acest sezon

În urma demisiei lui Nastai, Unirea Dej a devenit a șaptea echipă din acest sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, care își schimbă antrenorul.

Până acum, echipele care și-au înlocuit antrenorul sunt: Chindia Târgoviște (Vasile Miriuță în locul lui Dragoș Militaru), CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi), Campionii FC Argeș (Alexandru Pelici înlocuit cu ”secundul” Eugen Beza, Eugen Neagoe l-a înlocuit pe Eugen Beza), Metaloglobus București (Ianis Zicu în locul lui Eusebiu Tudor), CS Tunari (Alin Ilin a asigură interimatul după despărțirea de Florin Stîngă, Ștefan Odoroabă e noul antrenor) și CSM Alexandria (Alin Pînzaru în locul lui Ștefan Odoroabă).

Următorul meci al echipei Unirea Dej are loc la 21 octombrie, în deplasare la FK Miercurea Ciuc (locul 14, 10 puncte), în cadrul etapei a 10-a a Ligii 2.

Foto: Cătălin Crăciun și Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-amicale-stabilite-de-echipele-din-liga-2-19288436

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacian-nastai-demis-de-la-unirea-dej-presedintele-a-demisionat-19288412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-noul-antrenor-al-campionii-fc-arges-19288234

Marius ANGHEL 11 Oct. 2023, 10:34 Liga 2
Pe aceeași temă