Eugen Trică, bun de plată către fosta echipă la care a antrenat! Situația interesantă la care s-a expus pentru a putea prelua CSM Alexandria

Marius ANGHEL 15 Feb. 2024, 16:27 Liga 2
Eugen Trică, bun de plată către fosta echipă la care a antrenat! Situația interesantă la care s-a expus pentru a putea prelua CSM Alexandria

Eugen Trică (47 de ani) a ajuns într-o situație cel puțin interesantă cu fostul club la care a activat înainte să semneze cu CSM Alexandria.

Antrenorul oltean a reclamat Gloria Băneasa la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul Federației Române de Fotbal pentru a fi declarat liber de contract, acest lucru s-a întâmplat în data de 13 februarie 2024, însă, pentru asta, va fi nevoit să înapoieze clubului din Liga 3 jumătate din banii pe care i-a primit în toată perioadă petrecută la el.

Eugen Trică a rupt unilateral contractul cu Gloria Băneasa pentru a o antrena pe CSM Alexandria

La finalul anului 2023, după încheierea meciurilor din Liga 2, CSM Alexandria s-a despărțit de antrenorul Alin Pînzaru și îl punea interimar pe Sorin Albeanu, pentru ultimul joc din acel an, cel din Cupa României cu Steaua. Ulterior, conducerea clubului îi oferta pe Dan Alexa, Ovidiu Burcă și Eugen Trică, iar acesta din urmă, singurul dintre ei cu un contract valabil, accepta.

Președintele Bogdan Ciobanu și Trică ajungeau la un acord verbal pentru un contract valabil pe un an și jumătate, indiferent dacă se retrograda, iar fostului fotbalist de la U Craiova, Steaua sau CFR Cluj i-a revenit misiunea de a se despărți de echipa de care era legat la acel moment. Trică preluase în septembrie 2023 Gloria Băneasa, din Liga 3, însă negocierile cu șeful acestui club nu au decurs așa cum și-ar fi dorit.

”Dacă este adevărat, Trică nu poate pleca așa ușor de la noi. Sunt de reglat niște probleme financiare”, spunea finanțatorul grupării din Băneasa, Ion Sârbu, citat de Ilfov Sport.

La scurt timp, CSM Alexandria îl anunța ca noul său antrenor pe Eugen Trică, la data de 21 decembrie 2023, iar ”principalul” avea să se apuce de treabă, să caute jucători pentru noua sa echipă și la data de 15 ianuarie 2024 suna adunarea.

  • Prezentarea oficială a lui Eugen Trică la CSM Alexandria, printr-o conferință de presă ”transmisă în direct pe profilul de Facebook oficial”, era anunțată la 22 ianuarie pentru data de 24 ianuarie, iar la acea dată clubul transmitea următoarele: ”Din cauza unor motive tehnice neprevăzute, conferința de presă de astăzi, care a avut loc la sediul CSM Alexandria, nu a putut fi transmisă în direct pe Facebook. Ne cerem scuze pentru acest impediment! Pe parcursul zilei vom reveni cu înregistrarea conținutului respectivului eveniment.” Interesant este că nici până în prezent înregistrarea nu a fost publicată și nu se știe nici dacă acea ”conferință” a mai avut loc.

Trică trebuie să-i înapoieze echipei Gloria Băneasa jumătate din banii încasați pe perioada în care i-a fost antrenor

Între timp, Eugen Trică a solicitat CNSL rezilierea unilaterală a contractului pe care îl avea cu Gloria Băneasa, pentru a și-l putea înregistra pe cel nou, cu CSM Alexandria, iar verdictul a venit în data de 13 februarie.

”1. Dosar nr. 1/CL/2024: TRICĂ EUGEN VS. CLUBUL SPORTIV GLORIA BĂNEASA
• Admite cererea.
• Constată încetarea raporturilor contractuale dintre reclamantul antrenor Trică Eugen și pârâtul Clubul Sportiv Gloria Băneasa ca urmare a voinței unilaterale a antrenorului și fără justă cauză, în temeiul art. 26 alin.1 lit. c) din RSA.
• În temeiul art.26 pct.4 din RSA obligă antrenorul reclamant Trică Eugen la plata către pârâtul Clubul Sportiv Gloria Băneasa, reprezentând 50% din drepturile contractuale achitate efectiv antrenorului până la momentul încetării intempestive a contractului.
• Cu recurs.
• Pronunțată la 13.02.2024”, sună decizia CNSL.

Astfel, pentru a deveni liber de contract, Eugen Trică a rupt unilateral contractul cu echipa din Liga 3 și va trebui să-i dea înapoi jumătate din banii pe care i-a primit pe durata în care i-a fost antrenor principal. Reamintim, fostul mijlocaș a fost antrenor la Gloria Băneasa, în Liga 3 (locul 7 din 10 în Seria 3), din septembrie până în decembrie 2023, deci timp de patru luni.

Între timp, la Gloria Băneasa a fost numit antrenor Costin Lazăr, ultima dată tot în Liga 3, la AFC Câmpulung Muscel.

  • Iată ce scrie în RSA (Regulamentul privind statutul antrenorului), la articolele pe baza cărora s-a luat decizia în litigiul dintre Eugen Trică și Gloria Băneasa:
    Articolul 26
    1 Potrivit legii, încetarea contractului dintre antrenor şi club intervine în următoarele situaţii:
    c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi.
    4 În situaţia încetării contractului din voinţa antrenorului de fotbal încadrat la un club, fără justă cauză, acesta este obligat să restituie clubului angajator 50% din drepturile contractuale achitate efectiv antrenorului până la momentul încetării intempestive a contractului.”

Eugen Trică nu s-a aflat la primul litigiu împotriva unei echipe la care a antrenat. În trecut a reclamat ”FCU” Craiova după ce îl demitea în vara anului 2020, în săptămâna dinaintea începerii sezonului Ligii 2, în care o promovase pe echipa lui Adrian Mititelu. Avea să fie readus pe bancă după o perioadă, deși cele două părți încă erau în litigiu, promova echipa în prima ligă și apoi se renunța din nou la serviciile sale, neprelungindu-i acordul. Mai apoi, cele două părți au colaborat pentru o perioadă și în prima ligă!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-este-noul-antrenor-al-csm-alexandria-19296430

Marius ANGHEL 15 Feb. 2024, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă