Eșecul cu Șelimbăr, fatal pentru Francisc Dican. Conducerea FK Miercurea Ciuc a decis să schimbe antrenorul și a ales deja noul ”principal”, unul cu un parcurs asemănător lui Dican în cadrul clubului

Marius ANGHEL 30 Nov. 2022, 11:12 Liga 2

Eșecul suferit cu CS Comunal Șelimbăr (scor 1-2), luni, în încheierea etapei a 15-a a Ligii 2, a determinat conducerea FK Miercurea Ciuc să ia o decizie importantă la conducerea echipei.

Francisc Dican a fost demis din postura de antrenor principal, însă acestuia i se va acorda un alt rol în cadrul clubului, după cum informează ciucanii.

Antrenor interimar a fost numit Laszlo Csaba, cel care la 20 septembrie 2022 era adus în cadrul echipei ca director tehnic.

Francisc Dican, demis de la FK Miercurea Ciuc, dar rămâne în serviciul clubului

Exact același parcurs în cadrul clubului l-a avut inclusiv Francisc Dican. Inițial a fost numit director tehnic în ultima perioadă a mandatului fostului antrenor Valentin Suciu, iar apoi a fost numit antrenor interimar după demiterea lui Suciu. La scurt timp a fost înștiințat că nu se mai caută un alt antrenor principal și că el rămâne în această postură.

Francisc Dican a preluat FK Miercurea Ciuc ca antrenor interimar, pentru început, la mijlocul lunii martie a anului 2022, chiar la finalul sezonului regular trecut, când echipa a ratat în ultima rundă accederea în play-off. Acum este îndepărtat de la conducerea echipei cu patru etape rămase până la finalul sezonului regular, când Kelemen și compania se află, totuși, pe un loc de calificare în play-off, pe 6.

Cu un meci rămas de disputat în 2022 și altele trei programate în 2023 până la finalul sezonului regular, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 6 în clasament după 15 etape, cu 25 de puncte, al egalitate cu Gloria Buzău, clasată pe poziția a 7-a. Echipa are 7 victorii, 4 egaluri și 4 înfrângeri și 21-11 golaveraj.

”Francisc Dican va servi clubul într-un alt rol în viitor. Va rămâne la club și îl va servi ca descoperitor de jucători”, informează FK Miercurea Ciuc.

Zoltan Szondi, președintele FK Miercurea Ciuc, nu a mai avut răbdare cu Francisc Dican și a decis schimbarea sa pentru a produce un șoc la echipă. Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Laszlo Csaba, numit antrenor interimar la FK Miercurea Ciuc

În locul lui Francisc Dican a fost numit antrenor interimar Laszlo Csaba, cel care nu cu mult timp în urmă fusese adus în cadrul echipa ca director tehnic.

Csaba este născut la Odorheiu Secuiesc, are cetățenie maghiară și o experiență bogată în fotbal, deoarece a activat la peste 10 cluburi de-a lungul carierei, printre cele mai importante fiind Dundee United (Scoția), MTK Budapesta (Ungaria), RSC Charleroi (Belgia) sau Ferencvaros (Ungaria), unde a îndeplinit mai multe funcții în conducere. În plus, are câteva experiențe și la nivelul unor naționale, precum Uganda, Lituania sau Ungaria.

Ultima dată a fost manager al clubului Chennaiyin, din India, de care s-a despărțit în urmă cu un an și jumătate. A mai lucrat în România ca manager la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, între iulie și noiembrie 2019.

La momentul respectiv, clubul din Harghita anunța că acordul cu Laszlo Csaba este valabil până la finalul acestui campionat, dar că în înțelegere este prevăzută o clauză prin care poate fi prelungit contractul. Acum este numit antrenor în locul lui Francisc Dican.

”După înfrângerea de luni împotriva echipei CS Comunal Șelimbăr, conducerea clubului nostru a decis ca Laszlo Csaba să preia conducerea echipei de Liga 2 în calitate de antrenor interimar. Francisc Dican va servi clubul într-un alt rol în viitor.

Echipa noastră din Liga 2 nu a reușit să păstreze cele trei puncte importante în lupta pentru a ajunge în play-off. După înfrângerea echipei noastre împotriva Șelimbărului, conducerea clubului nostru a decis schimbări de personal în stafful tehnic. Potrivit deciziei, Laszlo Csaba va prelua pregătirea echipei. Acesta își va îndeplini atribuțiile de antrenor principal autorizat.

Antrenorul principal anterior, Francisc Dican, va rămâne la club și va servi pe FK Miercurea ca descoperitor de jucători.

Echipa noastră se află în prezent pe locul 6 al campionatului Ligii 2, ceea ce înseamnă calificare în play-off. În ultima rundă înainte de vacanța de iarnă, pe 3 decembrie, vom vizita Politehnica Timișoara”, sună, într-o traducere aproximativă din maghiară în română, comunicatul clubului din Miercurea Ciuc.

FK Miercurea Ciuc, pe locul 6 în clasamentul Ligii 2, de calificare în play-off

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 6 în Liga 2 după 15 etape, cu 25 de puncte, fiind la patru puncte sub Unirea Slobozia (29 puncte), echipa situată pe poziția a 2-a, prima direct promovabilă, având în vedere că Steaua, liderul clasamentului, nu are dreptul de a accede în SuperLigă.

Echipa harghiteană mai are de disputat un meci în 2022, în deplasare la Poli Timișoara, ultima clasată, sâmbătă, de la ora 11:00. Ulterior se intră în vacanța de iarnă, iar campionatul se va relua la finalul lunii februarie, în cele trei etape rămase din sezonul regular ciucanii urmând a întâlni Progresul Spartac (acasă), SC Oțelul Galați (deplasare) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (acasă).

Ciucul, a opta echipă care își schimbă antrenorul în acest an, excluzând Viitorul Pandurii

FK Miercurea Ciuc a devenit, astfel, a opta echipă care își schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2 din care au trecut până acum 15 etape.

Până acum și-au mai schimbat antrenorul Metaloglobus București (Eusebiu Tudor în locul lui Eugen Trică), Concordia Chiajna (Eugen Trică în locul lui Ianis Zicu), Politehnica Timișoara (Octavian Benga în locul lui Bogdan Andone), Gloria Buzău (Adrian Mihalcea în locul lui Cristian Pustai), Politehnica Iași (Leo Grozavu în locul lui Claudiu Niculescu), Minaur Baia Mare (Mihai Iosif în locul lui Ciprian Danciu) și CS Comunal Șelimbăr (Claudiu Niculescu în locul lui Eugen Beza).

La acest capitol poate fi trecută și nu și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, deoarece situația acesteia e una mai specială. Florin Stîngă s-a despărțit cu echipa gorjeană, o etapă a stat pe bancă ”secundul” Bogdan Chiriac, iar apoi a fost readus Stîngă.

Foto: Zoltan Pal / FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 30 Nov. 2022, 11:12 Liga 2
Pe aceeași temă