Mihai Iosif, prezentat oficial la Minaur Baia Mare: ”Am venit din dorința de a promova sezonul viitor”. Primarul Cătălin Cherecheș, caracterizare interesantă: ”E antrenor de performanță, nu pompier”

Răzvan STÎNGĂ 19 Oct. 2022, 16:25 Liga 2

Mihai Iosif a fost prezentat drept noul antrenor al echipei Minaur Baia Mare! Fostul ”principal” al Rapidului, omul care i-a promovat pe giuleșteni în prima divizie, a susținut o conferință de presă chiar pe stadionul din Baia Mare, unde divizionara a doua își dispută meciurile de acasă.

Prezentările au fost făcute chiar de primarul Cătălin Cherecheș, iar la conferință, pe lângă Mihai Iosif, au mai participat și Vasile Miriuță, directorul tehnic al clubului, și Ciprian Danciu, fostul antrenor, demis zilele trecute. După o pledoarie politică, în care a fost abordată și ideea unui nou stadion, primarul din Baia Mare a avut un mesaj de mulțumire pentru Ciprian Danciu.

Mihai Iosif, numit antrenor principal la Minaur Baia Mare!

Fostului antrenor i s-a transmis că tot ceea ce a făcut pentru Minaur Baia Mare e respectabil, fiind apreciat și pentru calitățile de om, nu numai pentru cele de antrenor. Deși s-a decis înlăturarea lui, Ciprian Danciu este, în opinia primarului Cătălin Cherecheș un ”principal” care va reuși în fotbal dacă sportul ”nu va fi piață”.

Este cel care a făcut, alături de echipă, bucuria orașului, de a promova în Liga 2. Este cel care a adus echipa până în acest punct, în care am încredere și am avut încredere. Este un om vertical, de onoare, un om care sunt convins că va avea multe de spus în fotbalul românesc, dacă va fi fotbal și nu va fi piață.

Vreau să îi mulțumesc, de multe ori a tăcut, de multe ori a înghițit în sec și a mers mai departe. Îi știu caracterul, nu i-a fost ușor, nici cu diverse așa-zise încurajări, situații stresante. Pentru mine, e un om care și-a câștigat un lucru pentru care e sfânt în sufletul meu, și-a câștigat titulatura de om de onoare. Cunosc puțini oameni de onoare, iar unul dintre ei este Ciprian Danciu”, a spus Cătălin Cherecheș despre fostul antrenor al echipei.

Cătălin Cherecheș, despre Mihai Iosif, noul antrenor al echipei Minaur Baia Mare: ”E un antrenor de fotbal, de mare performanță, nu e pompier”

A urmat apoi prezentarea lui Mihai Iosif, care, aparent, a fost numit și pentru calitățile umane, pe lângă faptul că a reușit lucrurile importante la Rapid, deși nu multă lume îi dădea șanse. Primarul are încredere că Minaur Baia Mare va avea rezultate bune de acum înainte, pentru că îl consideră pe Iosif un antrenor de mare performanță, asta deși nu se poate lăuda cu prea multă experiență în fotbal până acum.

Un lucru e clar, clubul din Baia Mare visează să promoveze în 2024, în urma sezonului următor de Liga 2. Deja, Cătălin Cherecheș și-a asumat alături de noul staff tehnic obiectivul, unul curajos și îndrăzneț.

Am văzut în primul rând un om bun, care are capacitatea și puterea interioară să adune lângă el un colectiv, să genereze o emulație, un vis. Să le și pună în operă cândva. Îi mulțumesc că ne-a onorat și s-a ținut de cuvânt, mă bucur că e noul antrenor al echipei.

Este un antrenor de fotbal, de mare performanță, nu este pompier sau omul care a venit să panseze o deficiență pe care o avem din perspectivă tehnică, emoțională, comportamentală la echipă. A venit alături de noi și înțelegerea pe care am avut-o a fost să jucăm la mare, să promovăm în 2024 și fiecare pas de acum înainte să îl gândim cu acest obiectiv”, a spus Cătălin Cherecheș despre Mihai Iosif. Antrenorul a luat apoi cuvântul.

Ciprian Danciu i-a pus pe umeri fularul cu Minaur Baia Mare lui Mihai Iosif, deși a fost vizibil afectat de demitere 

Iosif a primit, sub formă simbolică, o eșarfă de la Ciprian Danciu, cu Minaur Baia Mare, cel care i-a și pus-o pe umeri, conducerea dorind să transmită, astfel, că totul se face pentru binele clubului și că antrenorii se gândesc doar ca Minaur Baia Mare să aibă rezultate pozitive.

Asta deși Ciprian Danciu a fost și de această dată, la fel ca la interviul oferit zilele trecute, afectat de demitere, trăire de înțeles până la urmă.

Însă, din dorința de a arăta că va susține echipa și că va dori ca Mihai Iosif să aibă succes, a fost prezent la solicitarea conducerii.

Mihai Iosif: ”Îmi doresc, în primul rând, să fac o emulație în oraș, poate chiar în tot județul”

Declarația lui Mihai Iosif din momentul numirii:

Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru onoarea de a veni la Baia Mare, am venit în urma discuțiilor avute cu domnul primar. Ne dorim toți să jucăm la mare, adică să atacăm promovarea sezonul următor. Tot orașul trebuie să îi mulțumească fostului antrenor, a promovat echipa în Liga 2. Am avut o discuție cu el și i-am spus… vreau să știe tot orașul că durerea pe care o are îl va măcina toată viața. Durerea sa din suflet… însă sigur va iubi această echipă poate pe viață.

Ceea ce m-a făcut să vin aici a fost dorința de a promova sezonul viitor, dar îmi doresc, în primul rând, să fac o emulație în oraș, poate chiar în tot județul. Să fie sărbătoare când joacă echipa. Mi-aș dori ca oamenii mai în vârstă, cei experimentați, să povestească meciul istoric cu Real Madrid.

Probabil a fost unul dintre evenimentele importante ale clubului. Mi-aș dori ca toți copiii să vină la meci, să vadă spectacol, ceea ce vom încerca să oferim. Promisiuni nu fac, dar voi da sută la sută. Cine nu va corespunde uman, nu va merge la drum cu noi. Vreau să fim devotați, să apărăm aproapele și să fim lângă el”.

Mihai Iosif debutează la Minaur Baia Mare cu Campionii FC Argeș, în Cupa României

Mihai Iosif va debuta pe banca echipei Minaur Baia Mare, joi, de la ora 15:30, pe stadionul din Baia Mare, în meciul din prima etapă a grupelor Cupei României, cu Campionii FC Argeș, club din SuperLiga României.

Ulterior, va veni și primul meci din Liga 2, cu CS Comunal Șelimbăr, tot la Baia Mare, în etapa a 11-a a campionatului.

Conferința de prezentare a lui Mihai Iosif

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-danciu-a-iesit-din-scena-ca-un-domn-tot-ce-am-facut-la-minaur-baia-mare-am-facut-cu-sufletul-mesaj-pentru-jucatori-si-raspuns-pentru-contestatari-daca-nu-jignesc-19249968

https://liga2.prosport.ro/seria-1/contestatul-ciprian-danciu-a-reziliat-cu-minaur-baia-mare-viceprimarul-a-dat-o-iar-in-bara-si-l-a-numit-prieten-dupa-ce-i-a-pus-la-indoiala-caracterul-noul-antrenor-ca-si-numit-19249886

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-unirea-slobozia-fc-voluntari-si-cs-ocna-mures-chindia-primele-meciuri-ale-zilei-incep-la-ora-1500-19250197

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dinamo-dezavantajata-in-partida-cu-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-vasile-buhaescu-de-parere-ca-golul-sau-trebuia-validat-asa-s-a-vazut-din-teren-19250193

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ovidiu-burca-impresionat-de-jucatorii-sai-utilizati-in-meciul-cu-fc-u-craiova-sunt-mandru-antrenorul-nu-stie-cand-dinamo-va-reveni-cu-jocurile-de-acasa-la-bucure-19250192

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Oct. 2022, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă