Bogdan Andone a plecat de la Poli Timișoara, iar înlocuitorul e deja ”pe țeavă” | EXCLUSIV

Anda DELIU 23 Sep. 2022, 18:23 Liga 2

Poli Timișoara a anunțat astăzi, 23 septembrie 2022, despărțirea de antrenorul Bogdan Andone, numit în vară, înaintea noului sezon de Liga 2.

Deși în mod oficial pare o demisie, din informațiile Liga2.ro, este vorba mai mult de o demitere a lui Andone de la echipa bănățeană care a fost eliminată din Cupa României de la primul meci, iar în campionat are doar 5 puncte acumulate după șapte etape și se află pe antepenultimul loc în clasament.

Iar publicația noastră are și numele primului antrenor cu care se negociază!

Cei care l-au readus pe Bogdan Andone au demisionat de la Poli Timișoara

Poli Timișoara cu Bogdan Andone antrenor a acumulat doar 5 puncte în șapte etape în acest sezon de Liga 2, iar echipa a fost eliminată de trupa din Liga 3 CSM Reșița din Cupa României (0-2 în Valea Domanului).

Andone fusese readus pe banca tehnică de suporteri, cei care au plecat zilele trecute din club, demisionând. Totuși, primele semnale erau că antrenorul, care a condus și ședința de pregătire de astăzi dimineața, va rămâne. Însă conducerea, din informațiile Liga2.ro, a reușit să-l convingă să rezilieze.

Andone vorbește și de sponsorii care au părăsit echipa, apropo clar la Cramele Recaș.

”Pe mine, la Poli m-au convins să vin în primul rând cei din Druckeria, cei mai devotaţi suporteri ai unei echipe din România. Unii care nu doar ca îşi declară dragostea pentru echipă, ci îşi cheltuie şi banii pentru ea. Şi pentru că aceşti oameni şi-au dat demisia din Consiliul de Administraţie, am decis ca în spirit de solidaritate cu ei să plec şi eu. Sper ca odată cu plecarea mea, se vor investi banii care au fost promişi în vară, când am venit eu la echipă. Ar fi păcat ca lupta dusă de cei din Druckeria în cei zece ani de la înfiiţarea acestui proiect frumos să fie în van”, a declarat Andone.

Vor pleca și italienii din stafful creat de Bogdan Andone

Andone bravează în declarație și spune că pleacă spre binele echipei, deși la finalul ultimelor jocuri oficiale avea alt mesaj, că nu demisionează. Zilele acestea, de antrenamente se va ocupa Antonio Foale, ”secundul”.

Informațiile sunt că se va rezilia și cu antrenorul cu portarii și preparatorul fizic italian, care au salarii foarte mari pentru nivelul de la care au venit.

”Poate părea ciudat pentru cei care se uită doar la puncte, dar echipa începuse să joace. Iar adversarii din ultimele meciuri pot confirma asta. Dar pentru viitorul echipei, care are nevoie de bani, eu plec. Sper ca lucrurile să se schimbe urgent şi Poli să aibă rezultate. Este nevoie de preşedinte, este nevoie de o conducere profesionistă, iar jucătorii să simtă susţinerea clubului. Le urez baftă celor care vin la echipă!

Vreau să le mulțumesc jucătorilor pentru modul în care am colaborat şi pentru munca depusă, staff-ului tehnic si auxiliar (doctor, maseur, magazioner). Şi, nu în ultimul rând suporterilor, pentru susţinerea lor la toate meciurile jucate, acasă şi în deplasare! Cred cu tărie în această echipă şi sunt convins că va obţine rezultatele pe care suporterii le doresc!”, a mai spus Andone.

Octavian Benga va fi ofertat

Din informațiile Liga2.ro, clubul timișorean îi va face o ofertă lui Octavian Benga, care are șansa să revină pe banca tehnică a echipei după aproape doi ani. A mai condus-o în perioada noiembrie 2019 – noiembrie 2020. Ulterior a mai antrenat-o în Liga 2, pentru scurt timp, pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Rezultatele lui Bogdan Andone la Poli Timișoara în al doilea mandat la această echipă: 1-0 cu Unirea Constanța (acasă), 0-4 la CS Comunal Șelimbăr (deplasare), 0-0 cu FC Brașov (acasă), 0-1 cu Progresul Spartac (acasă), 0-1 la SC Oțelul Galați (deplasare), 0-1 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (acasă), 0-2 la CSM Reșița (deplasare, în Turul 3 al Cupei României) și 2-2 la Unirea Dej (deplasare).

Bogdan Andone a mai antrenat Poli Timișoara între iunie 2017 și martie 2018, tot în Liga 2, despărțirea producându-se prin demisie. Ulterior, acesta a mai antrenat Metalolobus, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, FCSB, Astra și FC Voluntari, pe ultimele trei în prima ligă.

  • 18 din 20 este locul ocupat de Poli Timișoara după 7 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, cu 5 puncte și golaveraj 3-9. Tot 5 puncte are și Ripensia, care are un golaveraj mai bun, 4-9, astfel că se află pe poziția a 17-a.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-pierdut-in-prima-instanta-litigiul-pentru-doru-andrei-clubul-si-jucatorul-aflat-acum-in-curtea-fc-voluntari-au-deschis-noi-procese-unul-impotriva-altuia-19246211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curge-cu-demisii-din-tabara-suporterilor-noi-plecari-de-la-poli-timisoara-printre-care-si-romonita-si-moza-doi-dintre-sponsorii-clubului-19246117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-novovic-si-a-dat-demisia-de-la-poli-timisoara-dar-si-din-asociatia-suporterilor-timisoreni-druckeria-19245941

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-concordia-chiajna-l-a-prezentat-pe-eugen-trica-in-postura-de-antrenor-principal-stafful-pe-care-il-are-la-dispozitie-durata-contractului-semnat-si-obiectivul-impus-19246252

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ianis-zicu-si-concordia-chiajna-nu-mai-continua-impreuna-startul-modest-de-sezon-a-dus-la-despartire-19246072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-alegerea-metaloglobusului-pentru-banca-tehnica-noul-antrenor-al-bucurestenilor-a-renuntat-la-fratii-herea-19246098

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-metaloglobus-s-a-despartit-de-antrenorul-eugen-trica-demisionar-dupa-doar-sase-meciuri-rezultatele-au-fost-mult-sub-asteptari-19245143

Anda DELIU 23 Sep. 2022, 18:23 Liga 2
Pe aceeași temă