Contestatul Ciprian Danciu a reziliat cu Minaur Baia Mare! Viceprimarul a dat-o iar în bară și l-a numit ”prieten” după ce i-a pus la îndoială caracterul. Noul antrenor, ca și numit

Răzvan STÎNGĂ 17 Oct. 2022, 20:32 Liga 2
Contestatul Ciprian Danciu a reziliat cu Minaur Baia Mare! Viceprimarul a dat-o iar în bară și l-a numit ”prieten” după ce i-a pus la îndoială caracterul. Noul antrenor, ca și numit

Minaur Baia Mare a reziliat, în cele din urmă, contractul cu antrenorul Ciprian Danciu, cel care a promovat formația în Liga 2 la finalul campionatului precedent de Liga 3.

În vârstă de 45 de ani, Danciu a fost înlăturat ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate în actualul campionat.

Minaur Baia Mare s-a despărțit de Ciprian Danciu

Ideea despărțirii a venit din partea conducerii, nu din partea antrenorului, dar acesta a recunoscut ulterior eșecului cu Unirea Constanța, scor 0-1, că ruptura e aproape iremediabilă și șansele rezilierii sunt foarte mari.

Luni seară a venit confirmarea clubului Minaur Baia Mare, care a anunțat că, în urma discuțiilor dintre antrenor și conducere, s-a decis încetarea raportului contractual de comun acord.

Oricum, a părut de la bun început că Danciu nu prea avea sprijin, dar asta nu doar din partea anumitor oameni din club.

Ciprian Danciu, un antrenor care nu a primit încrederea cuvenită, deși a promovat Minaur Baia Mare în Liga 2. Să nu uităm declarația lui Vasile Miriuță din vară 

Pe lângă faptul că Vasile Miriuță declara, din motive necunoscute, că după promovare se va continua colaborarea cu antrenorul, după câteva etape de Liga 2, cu rezultate nu foarte bune, presa din Baia Mare a început să speculeze ideea conform căreia zilele lui Danciu sunt numărate.

Dacă ne raportăm la cum au reacționat anumiți oameni din Primăria Baia Mare, putem deduce faptul că antrenorul nu era prea îndrăgit, fără a generaliza însă. Rămâne doar să ne gândim la motivul pentru care, de când a început sezonul, Ciprian Danciu părea că nu va avea viață lungă.

”În cursul zile de azi, clubul Minaur Baia Mare și Ciprian Danciu au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului.
Dorim să îi mulțumim pentru performanța promovării echipei noastre în eșalonul secund.
MULȚUMIM, CIPRIAN DANCIU și mult succes în carieră!
AICI e MINAUR!”, a scris Minaur Baia Mare pe Facebook, după ce a fost reziliat contractul cu Ciprian Danciu.

  • Ciprian Danciu a condus Minaur Baia Mare în 10 meciuri de Liga 2, înregistrând două victorii, trei remize și cinci eșecuri. A lăsat echipa cu 9 puncte, pe locul 16 din 20 de echipe.

Viceprimarul l-a atacat pe Ciprian Danciu, iar acum îl numește ”prieten”. Ce se întâmplă la Minaur Baia Mare? 

Deși Liga2.ro nu este un site care să promoveze sau să acuze implicarea sau neimplicarea politicului în fotbal, indiferent de forma de finanțare, trebuie readus în discuție faptul că viceprimarul Doru Ioan Dăncuș a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Ciprian Danciu în ultimele zile, după eșecul cu Unirea Constanța.

A pus la îndoială caracterul acestuia, a unui om care a dus Minaur Baia Mare în Liga 2, acolo unde clubul tânjea să ajungă, dar era incapabil să o facă, indiferent de bugetul și jucătorii pe care i-a adus, ani la rând.

Dăncuș anunța că, dacă are caracter, Danciu trebuie să demisioneze după eșecul cu Unirea Constanța, dar, după ce a văzut că dorința i s-a îndeplinit, a oferit o nouă postare pe atât de îndrăgitul site de socializare Facebook, precizând, surprinzător, că nu poziția sa fermă și clară a dus la rezilierea cu Ciprian Danciu.

I-a mulțumit și a avut un discurs civilizat, așa cum trebuie să facă o autoritate publică și să nu arunce cuvinte care pot fi folosite de orice om cu pregătire de nivel mediu. Dar a făcut o nouă gafă și, acum, l-a numit pe Danciu ”prieten”.

Ii mulțumesc și eu lui Cipri!

Nu da Doamne nimănui/Viața antrenorului!

Nu cred că postarea mea pe rețelele de socializare a dus la rezilierea contractului cu antrenorul!

Pentru cei care ați considerat ieșirea mea publică nepotrivită și neoportună, vă spun acum ca eu îmi asum ceea ce spun, scriu ( eu, nu altcineva) uneori chiar fără cratimă când e vorba de….”mata”(dumneata), pentru că iubesc fotbalul, pentru ca îmi doresc fotbal de prima ligă în Baia Mare!

Se spune că la fotbal, la politică și la femei, toată lumea se pricepe! Eu nu am pretenția asta, însă știu un lucru foarte clar: pe un antrenor, fie el și Mourinho, îl țin „în viață” rezultatele, iar dacă acestea nu sunt, primul care pleacă este „Mister”.

Am fost prieteni(cred) și rămânem prieteni(sper) cu Cipri Danciu, iar maniera în care am „divorțat” a fost una elegantă, amiabilă, în interesul echipei!

Sunt convins că Cipri va mai avea multe de spus și făcut în fotbalul românesc!

Mulțumesc! Mult succes în noile provocări!”, a postat viceprimarul din Baia Mare, într-un mesaj în totală opoziție cu gândurile inițiale, apreciat în mediul online de prieteni. Aceiași prieteni care îl susțineau și pentru discursul prin care cerea plecarea lui Danciu.

Mihai Iosif, șanse mari să fie următorul antrenor al echipei Minaur Baia Mare

În fine, trecând peste paranteza politică, trebuie precizat că pe lista Minaurului Baia Mare se află Mihai Iosif, în cărți pe la mai toate echipele rămase fără antrenor în ultimul timp, dar care e fără contract după ce a încheiat conturile cu Rapid, și Bogdan Andone.

Iosif pare, după cum a declarat Vasile Miriuță pentru ProSport, principalul favorit să fie numit noul antrenor, ca acordul să fie semnat în scurt timp, mai fiind de pus la punct doar detalii minore.

Mai sunt mici detalii de pus la punct, pe care sper să le rezolvăm”, s-a limitat să spună Vasile Miriuță, în exclusivitate pentru ProSport.

Foto: Minaur Baia Mare

Răzvan STÎNGĂ 17 Oct. 2022, 20:32 Liga 2
Pe aceeași temă