Cutremur la Iași! Poli s-a despărțit de antrenorul Claudiu Niculescu după eșecul cu Ripensia și doar nouă etape. Anunțul clubului

Narcis POHOAȚĂ 10 Oct. 2022, 18:46 Liga 2

Eșecul rușinos suferit sâmbătă, la Timișoara, 1-3 cu Ripensia, nu a rămas fără urmări la Poli Iași.

Nemulțumiți de jocul de până acum al echipei, oficialii Politehnicii s-au decis după acest rezultat să renunțe la antrenorul Claudiu Niculescu (46 de ani).

Poli Iași a confirmat despărțirea de Claudiu Niculescu

UPDATE: Clubul a confirmat informațiile publicate de Liga2.ro și a anunțat oficial despărțirea de Claudiu Niculescu:

”Mulțumim, Claudiu Niculescu!
Contractul dintre antrenorul principal Claudiu Niculescu și CSM Poltehnica Iași a fost reziliat, astăzi, pe cale amiabilă. Sub comanda fostului tehnician, echipa noastră a câștigat 5 meciuri în campionat, a înregistrat 2 remize și tot atâtea înfrângeri, în total 17 puncte, cu 11 goluri marcate și 7 primite. Echipa noastră este pe locul al cincilea în clasament, la egalitate de puncte cu alte 2 formații, dar golaveraj inferior, la un punct de liderul ierarhiei.
În Cupa României, în mandatul lui Claudiu Niculescu, Poli a depășit pe Știința Miroslava în turul al treilea și a fost eliminată, în playoff, în deplasare, de CS Dumbrăvița, după executarea loviturilor de deparajare.
Clubul nostru îi mulțumește antrenorului Claudiu Niculescu și îi dorește să aibă parte de nenumărate realizări în carieră”, a transmis Poli Iași pe site-ul oficial, luni seară.

Claudiu Niculescu, demis de la Poli Iași!

Luni la prânz, înainte de antrenament, primul după eșecul cu Ripensia, conducerea clubului din Iași a avut o ședință mai lungă în vestiar, cu jucătorii și stafful tehnic, iar la final cele două părți au decis să se despartă pe cale amiabilă.

Claudiu Niculescu a preluat echipa în vară și a lăsat-o pe locul 5 după 9 etape, la un singur punct distanță de liderul Unirea Dej și a doua clasată SC Oțelul Galați.

Sub conducerea lui Claudiu Niculescu, Poli Iași a înregistrat 5 victorii (2-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, 2-1 la Unirea Dej, 2-1 cu Concordia Chiajna, 1-0 cu FC Buzău, 2-0 cu Minaur Baia Mare), 2 remize (0-0 la SC Oțelul Galați, 0-0 la Unirea Slobozia) și 2 înfrângeri (1-2 la Steaua, 1-3 la Ripensia Timișoara) în campionatul Ligii 2, dar și o victorie (3-1 cu Știința Miroslava) și un eșec rușinos în Cupa României, echipa fiind eliminată la lovituri de departajare de CSC Dumbrăvița (0-0, 0-0, 7-6 după lovituri de departajare).

De altfel, dincolo de jocul modest al echipei, aceste două eșecuri i-au decis soarta lui Niculescu. Eliminarea din Cupă, dar mai ales modul cum a gestionat meciul respectiv, prin desconsiderarea competiției și umilința de la Timișoara, cu Ripensia.

”Nu am încercat să desconsider absolut deloc competiția, indiferent de ce părere au alții. Am luat decizia împreună cu stafful și cu conducerea și am decis că e cea mai bună variantă. Așa am crezut”, a spus, la momentul respectiv Claudiu Niculescu, despre motivul pentru care a rămas acasă alături de jucătorii neincluși în lot și alături de care a participat la un amical cu o echipă din Liga 4, în timp ce ”secundul” Cornățeanu și ceilalți jucători au mers la Dumbrăvița, în Timiș.

Mugur Cornățeanu, ”interimar” până la numirea unui nou antrenor

Conducerea clubului din Copou negociază la această oră termenii rezilierii contractului cu Claudiu Niculescu, urmând să facă anunțul oficial în cursul serii.

Până la numirea unui nou antrenor, cel mai probabil, echipa va fi condusă de ”secundul” Mugur Cornățeanu, cel care săptămâna trecută primea atribuții și mai mari în cadrul clubului, fiindu-i atribuită și coordonarea activității tehnice a celor trei echipe participante în Campionatul Elitelor: Tineret, U17 și U16.

Poli Iași ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, cu 17 puncte și golaveraj 11-7, fiind la egalitate cu Unirea Slobozia și Steaua (are un meci în minus), dar care au golaveraj superior. În etapa a 10-a, echipa din Copou urmează să joace acasă, sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11:00, cu ultima clasată Metaloglobus București (locul 20, 4 puncte).

Foto: Eduard Vînătoru și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-meciurile-etapei-a-10-a-a-ligii-2-televizate-runda-incepe-la-brasov-si-se-incheie-la-galati-19248987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-negru-de-suparare-dupa-esecul-cu-ripensia-ne-am-prezentat-execrabil-mi-e-rusine-ca-antrenor-al-acestei-echipei-ar-fi-vrut-sa-schimbe-zece-jucatori-in-timpul-mec-19248777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-infrangere-deloc-surprinzatoare-poli-iasi-a-fost-umilita-de-ripensia-dar-esecul-era-oarecum-anuntat-suporterii-ieseni-vor-demiterea-lui-claudiu-niculescu-19248981

Narcis POHOAȚĂ 10 Oct. 2022, 18:46 Liga 2
Pe aceeași temă