EXCLUSIV | Ianis Zicu și Concordia Chiajna nu mai continuă împreună. Startul modest de sezon a dus la despărțire

Marius ANGHEL 20 Sep. 2022, 13:51 Liga 2
EXCLUSIV | Ianis Zicu și Concordia Chiajna nu mai continuă împreună. Startul modest de sezon a dus la despărțire

Clasarea abia pe locul 14, cu doar 7 puncte după primele șapte etape din noul sezon de Liga 2, mult sub așteptările de la acest nou campionat, a dus în cele din urmă la despărțirea dintre Concordia Chiajna și Ianis Zicu.

Eșecul suferit în weekend de echipa ilfoveană, scor 0-1 pe teren propiu cu CS Comunal Șelimbăr, a dus la o nouă ședință între conducere și stafful tehnic, iar decizia luată astăzi, 20 septembrie 2022, potrivit surselor Liga2.ro, a fost rezilierea amiabilă a contractului dintre cele două părți.

Ianis Zicu s-a despărțit de Concordia Chiajna

Ianis Zicu (38 de ani) se desparte, astfel, de Concordia, echipă pe care a preluat-o în partea a doua a sezonului trecut de Liga 2, după primul joc oficial din acest an, în martie 2022, când îi lua locul lui Claudiu Niculescu.

Zicu a terminat cu echipa din Chiajna pe locul 5 din 6 în play-off și a participat la barajul de promovare cu Chindia, fiindcă Steaua (locul 4) nu a avut drept de promovare. Contra trupei din Târgoviște a câștigat meciul tur, 2-1 acasă, iar returul l-a pierdut la scorul de 0-1, după ce a încasat gol în prelungiri. Meciul a ajuns apoi până la lovituri de departajare, Chindia impunându-se cu 4-1 și menținându-se în Liga 1.

În noul sezon, după ce în vară și-a schimbat lotul de jucători aproape în totalitate, doar patru rămânând pe loc, Concordia a pornit tot cu gândul la play-off și promovare, însă după primele șapte etape are doar două meciuri câștigate, un egal și patru îngrângeri, cu cele șapte puncte acumulate și cu un golaveraj 7-9 situându-se abia pe poziția a 14-a, la șase puncte peste Metaloglobus, ultima clasată, și la șase puncte de ocupanta poziției a 6-a, FK Miercurea Ciuc, ultima care duce în play-off.

Concordia, a doua echipă din Liga 2 care se desparte de antrenor în acest sezon

Zicu a avut sprijin din partea conducerii și a fost menținut pe banca tehnică inclusiv după ce a anunțat public că este dispus să plece, după eșecul de la Iași, 1-2 cu Poli, în etapa a 4-a.  Și după eșecul din runda a 5-a, 0-1 cu Dinamo pe teren propriu, a vorbit despre plecare, însă i s-a mai acordat încă trei jocuri la dispoziție, până la această pauză generată de meciurile naționalelor, să redreseze situația.

Înfrângerea cu Șelimbăr (scor 0-1) a umplut însă paharul, iar cele două părți au decis să se despartă amiabil, pentru a se genera un șoc la echipă.

Odată cu Ianis Zicu se despart de Concordia și Daniel Florea (antrenor secund) și Bogdan Alesandru (analist), nu însă și Florin Matache (antrenor cu portarii), care va rămâne la echipă, unde s-a aflat și în mandatul lui Claudiu Niculescu.

Concordia Chiajna devine, astfel, a doua echipă din Liga 2 care se desparte în acest sezon de antrenor. Prima a fost Metaloglobus București, care săptămâna trecută a reziliat contractul cu Eugen Trică.

Concordia, abia pe locul 14 în Liga 2 după 7 etape. Echipa e calificată și în play-off-ul Cupei României

În acest debut de sezon, Concordia a pierdut meciurile cu CSM Slatina (0-3, acasă, la Buftea), Poli Iași (1-2, deplasare), Dinamo (0-1, acasă) și CS Comunal Șelimbăr (0-1, acasă), a câștigat cu FK Miercurea Ciuc (1-0, deplasare) și Unirea Constanța (3-0, deplasare) și a remizat cu CSC Dumbrăvița (2-2, acasă, la Buftea).

În plus, a eliminat-o pe SC Popești Leordeni în Turul 3 al Cupei României, abia la loviturile de departajare, cu 5-4, după ce scorul a fost 0-0 după 90 și 120 de minute.

Cu 7 puncte acumulate, Concordia se află pe locul 14 în Liga 2 după șapte etape desfășurate până acum.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/achizitie-interesanta-pentru-concordia-chiajna-un-campion-al-danemarcei-in-2020-cu-un-trecut-care-atrage-atentia-noua-mutare-a-ilfovenilor-19246063

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-si-romania-u20-mizeaza-pe-fotbalisti-din-ligile-inferioare-alexandru-pelici-a-trimis-convocari-pentru-12-jucatori-in-timp-ce-daniel-pancu-a-chemat-sapte-19245826

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-dej-chiajna-targu-jiu-baia-mare-si-bucuresti-gazdele-meciurilor-care-incep-de-la-ora-1100-jocul-stelei-nu-se-mai-disputa-astazi-19245744

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-stabileste-prin-tragere-la-sorti-meciurile-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19245645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rusescu-a-semnat-de-nevoie-cu-concordia-chiajna-dar-vrea-sa-revina-in-prima-liga-si-viseaza-la-echipa-nationala-pe-viitor-pot-sa-revin-realitatea-te-loveste-uneori-19245574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-metaloglobus-s-a-despartit-de-antrenorul-eugen-trica-demisionar-dupa-doar-sase-meciuri-rezultatele-au-fost-mult-sub-asteptari-19245143

Marius ANGHEL 20 Sep. 2022, 13:51 Liga 2
Pe aceeași temă