Debut cu dreptul pentru FK Miercurea Ciuc în Turcia. Victorie contra unei formații din Bulgaria

Andrei PASCU 04 Feb. 2024, 18:22 Liga 2
Debut cu dreptul pentru FK Miercurea Ciuc în Turcia. Victorie contra unei formații din Bulgaria

Ajunsă în cantonamentul din Turcia (Antalya) marți, 30 ianuarie, FK Miercurea Ciuc a disputat primul meci amical! A întâlnit o formație din liga secundă din Bulgaria, pe FC Dobrudzha Dobrich, pe care a învins-o.

Elevii lui Robert Ilyeș s-au impus fără probleme, cu 3-0, dar diferența s-a făcut încă de la pauză, când conduceau cu 2-0.

FK Miercurea Ciuc a început cu dreptul cantonamentul din Turcia

FK Miercurea Ciuc a oferit, pe site-ul oficial, informații cu privire la desfășurarea partidei amicale. A început bine duelul formația din Liga 2, având mai multe faze fixe, cornere, însă nu a reușit să fructifice oportunitățile venite. Până la urmă, Richard Jelena a reușit să marcheze pentru ciucani, în minutul 18, din pasa lui Szilard Balogh.

Jelena a arătat o formă bună și o poftă mare de joc, iar după 11 minute de la prima reușită a bifat dubla. Vârful lui Robert Ilyeș a stabilit, astfel, scorul pauzei, 2-0 pentru FK Miercurea Ciuc.

Însă, pe final de primă parte echipa din Liga 2 mai putea marca un gol, printr-un jucător nou din lot, achiziționat sau aflat în probe, Anderson Santos.

Richard Jelena, două goluri pentru FK Miercurea Ciuc

Robert Ilyeș a schimbat la pauză, iar în debutul părții secunde ambele echipe puteau marca. Au trecut pe lângă deschiderea tabelei în repriza a doua, dar până la urmă tot FK Miercurea Ciuc a marcat, prin Ervin Bakos, autor al unui gol reușit în minutul 67, profitând de erorile din apărarea bulgarilor.

Robert Ilyeș, mulțumit de amical

Robert Ilyeș a afirmat că FK Miercurea Ciuc s-a prezentat la un nivel și la un ritm care l-au mulțumit. Defensiva și-a făcut bine treaba, iar jucătorii de atac au reușit să pună mari probleme formației din Bulgaria.

El a remarcat și utilizarea lui Anderson Santos, plusul adus de acesta, dar nu a precizat care este situația jucătorului.

”A fost un meci de pregătire util. Sunt mulțumit de ambele reprize. Ceea ce au arătat băieții este încurajator, sper să putem menține acest nivel. Apărarea noastră a fost stabilă, nu am primit gol.

Adversarul a încercat să vină cu forță, dar noi am răspuns cu un joc rapid. Sunt în mare parte mulțumit de trecerea din apărare în atac. Anderson Santos a contribuit la asta”, a spus Robert Ilyeș, conform site-ului FK Miercurea Ciuc, dintr-o traducere din limba maghiară.

  • FK Miercurea Ciuc, în prima repriză: Gyenge – Nagy, Kelemen, Apro, Gal-Andrezly – Santos, Pinter, Nistor – Babati, Jelena, Balogh.
    FK Miercurea Ciuc, în repriza secundă: Karacsony – Bloj, Botond, Csuros, Marrone – Bakos (Nistor 79’), Veres, Botond, Jebari, Makrai, Kovacs

FK Miercurea Ciuc, fără eșec în amicale

FK Miercurea Ciuc se află în al doilea cantonament. Și-a încheiat la 16 ianuarie cantonamentul montan efectuat la Harghita-Băi, a disputat două amicale, iar acum se află în stagiul din Turcia, care are loc în perioada 30 ianuarie – 13 februarie, unde vor urma mai multe amicale, adversarii nefiind comunicați.

Până să ajungă în Turcia, FK Miercurea Ciuc a mai întâlnit AFC Odorheiu Secuiesc (locul 4 în Seria 5 a Liga 3), scor 7-0, și Bicskei (liga a treia maghiară), scor 1-1.

Următorul meci amical din Turcia va avea loc luni, 5 ianuarie.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amical-intre-csm-slatina-si-csm-alexandria-scor-2-1-19298814

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-amicalul-cu-scm-zalau-19298809

https://liga2.prosport.ro/seria-1/litigii-peste-litigii-pentru-chindia-19298807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remiza-in-amicalul-cu-csm-deva-19298802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-prima-victorie-in-amicale-cu-rapid-u19-19298799

Andrei PASCU 04 Feb. 2024, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă