OFICIAL | Cristian Pustai a fost demis de la Gloria Buzău! Finanțatorul privat al clubului spune cine este, ”cel mai probabil”, noul antrenor

Marius ANGHEL 04 Oct. 2022, 22:56 Liga 2
OFICIAL | Cristian Pustai a fost demis de la Gloria Buzău! Finanțatorul privat al clubului spune cine este, ”cel mai probabil”, noul antrenor

Cristian Pustai (54 de ani) este istorie la Gloria Buzău. Antrenorul și trei dintre colaboratorii săi au fost demiși luni, 4 octombrie 2022, în urma unei ședințe a Comitetului Director al clubului din Crâng, asta după ce dimineața finanțatorul privat a solicitat în mod public ”principalului” și staffului său să-și înainteze demisiile.

Eșecul cu penultima clasată Unirea Constanța (scor 1-3), înregistrat luni, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, la Clinceni, i-a fost fatal antrenorului Gloriei, Cristian Pustai. Odată cu acesta, de la trupa buzoiană au fost demiși și Bogdan Pîrvu (antrenor cu portarii), Liviu Rusu (antrenor secund) și Dorin Roșca (antrenori de portari), nu Dorin Neașcu, cum comunică greșit finanțatorul privat.

Cristian Pustai, demis de la Gloria Buzău

Cei trei parteneri finanțatori din cadrul clubului din Buzău, Consiliul Local al Municipiului Buzău (40 la sută), Consiliul Județean Buzău (40 la sută) și SC TV Buzău Trust Campus SRL (20 la sută), s-au reunit marți după-amiază și au decis schimbarea staffului tehnic al Gloriei în urma clasării echipei pe locul 8 după opt etape desfășurate din acest sezon regular de Liga 2.

Cristian Pustai își încheie, astfel, prematur mandatul la echipa din Buzău, unul care a început în iulie 2021 și era valabil până în iunie 2023, cu obiectivul de a promova în prima ligă. Formația se afla în obiectiv, însă finanțatorii au decis demiterea lui Pustai.

Clubul nu a anunțat oficial această mutare, însă o face finanțatorul privat.

”După încă un eșec surprinzător în campionat, s-a produs șocul la echipa din Crâng. Reprezentanții Consiliului Județean, Primăriei și ai finanțatorului privat, Campus Media, au decis, azi, demiterea staff-ului tehnic de la Gloria Buzău. După o ședință a Comitetului Director au început negocierile privind condițiile financiare ale despărțirii de profesorul Cristi Pustai și de cei trei colaboratori ai săi din staff-ul tehnic.

Înfrângerea suferită ieri, la Clinceni, în fața celor de la Unirea Constanța, a determinat toate cele trei părți finanțatoare de la echipa Gloria Buzău să solicite demisia antrenorului Cristi Pustai și a antrenorilor Bogdan Pârvu, Dorin Neacșu, și a preparatorului fizic Liviu Rusu.

Astăzi după-amiază, a avut loc o ședință fulger a Comitetului Director, în cadrul căreia cei trei parteneri – Consiliul Județean, Primăria și finanțatorul privat, Campus Media – au ajuns la un consens cu privire la continuarea alocării de bani la echipă, după ce s-a hotărât demiterea staff-ului tehnic condus de profesorul Cristi Pustai. După această ședință, au început negocierile de despărțire pe cale amiabilă de antrenorii care au pregătit echipa încă din sezonul trecut”, sună informația furnizată de Campus TV, al cărui patron este finanțatorul privat al echipei buzoiene.

Discuții cu Mihalcea, Lincar și Grozavu. ”Cel mai probabil va fi Adrian Mihalcea”

Aceeași sursă anunță că pentru numirea unui nou antrenor principal s-au purtat discuții cu Adrian Mihalcea, Erik Lincar și Leontin Grozavu, dar și că, cel mai probabil, cel care va fi numit va fi Mihalcea, recent demis de la Chindia Târgoviște, formație din prima ligă pe care a preluat-o în vară.

Mihalcea a condus-o în ultimele două sezoane de Liga 2 pe Unirea Slobozia, în primul reușind să o salveze de la retrogradare în urma unui baraj susținut cu Fotbal Comuna Recea, iar în cel încheiat în vară a dus echipa ialomițeană în play-off, unde a terminat pe ultimul lor, 6. Tot în play-off și-a dorit în sezonul trecut să acceadă și echipa din Buzău cu Pustai antrenor, însă a ratat acest obiectiv chiar în ultima etapă, prin înfrângerea de acasă în fața Concordiei Chiajna.

Mihalcea a asistat astăzi, ca spectator, la meciul Dinamo – Unirea Slobozia 1-0, desfășurat la Giurgiu.

”În paralel, au fost purtate discuții cu câțiva tehnicieni, printre care Adrian Mihalcea, Erik Lincar și Leo Grozavu.

Cel mai probabil, viitorul antrenor al Gloriei Buzău va fi fostul internațional dinamovist Adrian Mihalcea, ultima dată pe banca tehnică a formației Chindia Târgoviște, din Liga I”, transmite Campus TV.

Mihalcea le-a mai pregătit ca antrenor pe ACS Berceni, Dunărea Călărași, UTA Arad, CS Mioveni și Dinamo, debutând ca principal la Unirea Slobozia, în 2013. A fost și antrenor secund la naționala României în mandatul lui Cosmin Contra.

Pustai lasă echipa buzoiană pe locul 8, la cinci puncte în spatele liderului SC Oțelul, dar și calificată în faza grupelor Cupei României

Revenind la Cristian Pustai, acesta a preluat echipa din Buzău în vara anului 2021, când clubul și-a schimbat forma de organizare, cesionând locul în Liga 2 de la SCM Gloria Buzău și devenind un club de drept privat, chiar dacă are ca acționari majoritari, cu 80 la sută procente, două instituții publice, CL și CJ Buzău.

În primul sezon, FC Buzău, așa cum se numea atunci echipa, a terminat prima parte a campionatului pe locul 8, la doar un punct de Unirea Slobozia, ultima clasată pe locurile de play-off. În play-off s-a situat pe locul 1 în Grupa B.

În actualul sezon, Gloria Buzău, așa cum se numește echipa din această vară, se află pe locul 8 după opt etape, la doar cinci puncte în spatele liderului SC Oțelul Galați și la un punct de ultima poziție care duce în play-off-ul de promovare la finalul sezonului regular, de Unirea Slobozia, clasată pe 6.  Gloria Buzău este una dintre cele șase echipe din Liga 2 calificată în faza grupelor Cupei României. Acolo va întâlni FC Botoșani (acasă), UTA Arad (acasă) și SC Oțelul Galați (deplasare).

În etapa a 9-a, Gloria Buzău are meci acasă, marți, 11 octombrie, de la ora 17:00, în încheierea rundei, cu CS Comunal Șelimbăr (locul 4, 15 puncte).

Finanțatorul privat respinge varianta Viorel Ion: ”Vrem pe cineva care nu a păcălit fotbalul!”

Revenind la propunerile pentru noul antrenor al Gloriei, în Buzău s-a tot vehicular în ultimele zile și varianta Viorel Ion.

Finanțatorul privat respinge ferm această variantă și explică de ce nu și-l dorește pe fostul fotbalist la echipă.

”De ce nu susținem varianta ”Vioară” la Gloria
Având în vedere că, în ultimele ore au apărut multe comentarii legate de o eventuală revenire la echipă a fostului antrenor Ion Viorel, după ce am făcut anunțul retragerii sprijinului pentru staff-ul tehnic de la echipa de fotbal Gloria Buzău, solicitând demisia antrenorilor formației, facem precizarea că varianta, pentru Campus Media (finanțatorul privat al echipei), este exclusă, având în vedere cunoscutul scandal de blaturi și pariuri sportive în care a fost implicat fostul tehnician din Crâng.
Atât pentru deputatul Romeo Lungu (să înțelegem că este de acord cu blaturile?!), care declară public faptul că Ion Viorel este singura soluție pentru Gloria Buzău, cât și pentru cei care susțin această variantă, reamintim că, din cauza blaturilor dovedite în dreptul lui Ion Viorel (caz care a adus una dintre cele mai mari pete pe fotbalul buzoian, prin “măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru o perioadă de doi ani și o penalitate sportivă de 200.000 lei”), suporterii echipei eșalon s-au îndepărtat de Gloria Buzău.
Nu contestăm meritele lui „Vioară”, însă aici este vorba despre altceva: de a aduce pe banca tehnică pe cineva care nu a păcălit fotbalul!”, anunță Campus TV.

Foto: FC Buzău

Marius ANGHEL 04 Oct. 2022, 22:56 Liga 2
Pe aceeași temă