Întorsătură de situaţie! CS Comunal Șelimbăr s-a despărțit de Eugen Beza, deși antrenorul spunea cu o zi în urmă că se continuă colaborarea

Marius ANGHEL, Ovidiu BOICA 04 Nov. 2022, 16:51 Liga 2
Întorsătură de situaţie! CS Comunal Șelimbăr s-a despărțit de Eugen Beza, deși antrenorul spunea cu o zi în urmă că se continuă colaborarea

Încă o echipă din Liga 2 își schimbă antrenorul în acest sezon, 2022-2023.

CS Comunal Șelimbăr a așteptat ca Eugen Beza să revină din concediul medical pe care și l-a luat după eșecul din urmă cu două etape, 0-3 la Minaur Baia Mare, și a ajuns în cele din urmă la un acord cu acesta privind rezilierea amiabilă a contractului, potrivit unui comunicat succint emis de clubul sibian.

Ieri, în conferința de presă premergătoare jocului cu Metaloglobus, Eugen Beza spunea că ”lucrurile s-au lămurit” și că echipa va continua cu el antrenor, deoarece dorește să-și ducă la bun sfârșit contractul scadent în vara anului 2024.

”Mulțumim, Eugen Beza!
CSC 1599 Șelimbăr și antrenorul Eugen Beza au ajuns la o înțelegere privind încetarea amiabilă a contractului!
Mult succes în continuare!”, a transmis CS Comunal Șelimbăr prin intermediul paginii sale de Facebook.

Eugen Beza s-a despărțit de CS Comunal Șelimbăr

Eugen Beza (44 de ani) a preluat CS Comunal Șelimbăr în vara anului 2021, când echipa promova în premieră din Liga 3 după un sezon fără eșec, dar se despărțea de Florin Maxim.

Cu Beza pe bancă, Șelimbărul a terminat sezonul regular trecut pe locul 14, cu 23 de puncte acumulate în 19 etape, iar Grupa A a play-out-ului se clasat pe poziția a 2-a, după FK Miercurea Ciuc.

După 12 etape în actualul sezon și un meci disputat din runda a 13-a, echipa din Șelimbăr este pe locul 11 în clasamentul Ligii 2, cu 17 puncte, la egalitate cu Concordia Chiajna, care are un golaveraj superior.

În etapa a 13-a, CS Comunal Șelimbăr joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Metaloglobus București (locul 20, 7 puncte). Cel mai probabil, echipa va fi condusă de pe margine tot se antrenorii secunzi Paul Ceușan și Cornel Dobre, care au făcut acest lucru și runda trecută, în remiza 0-0 cu Ripensia, când Beza și-a luat concediu medical.

Eugen Beza ieri: ”Suntem toți vinovați. Nu vreau să părăsesc «barca» când suntem la greu”

Eugen Beza a revenit de la mijlocul acestei săptămâni la ședințele de pregătire ale echipei din Șelimbăr și ieri, joi, anunța că face deplasarea la București, pentru partida cu ”lanterna” Metaloglobus. Asta, după ce a fost câteva zile în concediu medical, iar de echipă s-a ocupat stafful său.

Antrenorului principal al Șelimbărului i s-a propus rezilierea contractului încă de săptămâna trecută, dar a refuzat despărțirea. În conferința de presă susținută ieri nu nega aceste informații, însă susținea că situația a fost lămurită și că s-a ajuns la un acord pentru a se continua colaborarea.

”Nu neg că au fost anumite discuții, pentru că în momentul de față suntem în criză. După meciul de la Baia Mare am trăit o stare psihică foarte grea. Nu numai eu, ci tot clubul. Au fost discuții! Sunt antrenorul echipei, am contract și vreau să îl duc la capăt”, a spus antrenorul, care-și luase rămas bun de la jucători după partida cu Minaur, revenind apoi asupra deciziei de a demisiona: ”Motivul (n.r. pentru care și-a luat «La revedere!» de la jucători) a fost, cum îl știu cei din club… Am avut discuții în contradictoriu, dar lucrurile s-au lămurit, pentru că ne-am dat seama că interesul este comun, suntem în criză, am acceptat că suntem în criză, suntem toți vinovați și-atunci am revenit, pentru că nu vreau să părăsesc «barca» când suntem la greu, cum n-am părăsit-o nici când eram pe primul loc și era o altă stare de spirit. Sunt niște băieți extraordinari și atunci orgoliile și discuțiile le-am lăsat deoparte și am revenit cu forțe proaspete ca să putem reveni acolo unde ne e locul.”

Despre decizia de a-și lua concediu medical după eșecul cu Minaur spunea: ”Am trăit niște emoții mari în urma jocului de la Baia Mare, o dezamăgire mare, am avut stări fizice îngrijorătoare, am avut tensiune mare, am consultat medicul, mi-a recomandat odihnă patru zile, nu eram apt pentru meciul cu Ripensia din punct de vedere emoțional și am preferat să mă liniștesc și să îmi revin.”

CS Comunal Șelimbăr, a șaptea echipă din Liga 2 care își schimbă antrenorul în acest sezon

În acest sezon, echipe care și-au mai schimbat antrenorul sunt: Metaloglobus București (Eusebiu Tudor în locul lui Eugen Trică), Concordia Chiajna (Eugen Trică în locul lui Ianis Zicu), Politehnica Timișoara (Octavian Benga în locul lui Bogdan Andone), Gloria Buzău (Adrian Mihalcea în locul lui Cristian Pustai), Politehnica Iași (Leo Grozavu în locul lui Claudiu Niculescu), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Florin Stîngă a plecat o etapă, interimar a fost secundul Bogdan Chiriac, iar apoi a revenit Stîngă) și Minaur Baia Mare (Mihai Iosif în locul lui Ciprian Danciu).

CS Comunal Șelimbăr este a șaptea echipă, dacă ținem cont că la Viitorul Pandurii Florin Stîngă s-a întors după un meci și nu o includem pe acea listă! Altfel, în mod normal, trupa sibiană ar fi a opta formație care își schimbă ”principalul”.

Ce spunea Eugen Beza la ultima sa conferință de presă susținută ca antrenor la CS Comunal Șelimbăr:

Video și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-s-a-intors-din-concediul-medical-admite-ca-a-avut-discutii-de-reziliere-a-contractului-si-spune-de-ce-nu-vrea-paraseasca-barca-selimbar-19252170

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-condus-de-pe-margine-de-secunzi-la-meciul-cu-ripensia-principalul-eugen-beza-e-in-concediu-medical-19251724

Marius ANGHEL, Ovidiu BOICA 04 Nov. 2022, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă