Leo Grozavu, prezentat oficial la Poli Iași, într-o zi specială pentru oraș. Obiectivul antrenorului este promovarea: ”Nu sunt Dumnezeu, dar am venit să ajut. Nu am venit să facem șuete la Iași”

Narcis POHOAȚĂ 14 Oct. 2022, 17:11 Liga 2

Politehnica Iași are, de vineri, 14 octombrie 2022, un nou antrenor principal. Venit cu o zi în urmă la Iași, pentru negocieri, Leo Grozavu (55 de ani) a bătut palma în cursul dimineții de vineri cu președintele Cornel Șfaițer, iar la prânz a fost prezentat oficial în funcția de antrenor.

Într-o zi specială pentru oraș, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Leo Grozavu a semnat cu Poli Iași până în vară

Leo Grozavu a semnat un contract până în vară cu Poli Iași, având ca obiectiv promovarea, urmând ca în sezonul viitor să continue doar dacă echipa va avea un obiectiv mai îndrăzneț, altul decât menținerea în SuperLigă.

În debutul conferinței de prezentare, președintele Cornel Șfaițer a ținut să-i mulțumească lui Claudiu Niculescu, demis luni de la conducerea băncii tehnice, pentru munca depusă la Iași, după care a punctat că cea de-a cincea colaborare cu Leo Grozavu, după cele trei de la FC Botoșani și una la Sepsi OSK, speră să se concretizeze cu o promovare în prima ligă.

Grozavu: ”Ne dorin să terminăm pe primele două locuri”

La rândul său, noul antrenor al Politehnicii a ținut să sublinieze că nu poate face minuni, dar a punctat că nu ar fi venit dacă ar fi fost convins că poate ajunge cu Iașiul în prima ligă. De asemenea, Grozavu a întărit din nou faptul că a ajuns la Iași în primul rând datorită relației de prietenie pe care o are de 15 ani cu actualul președinte al clubului, Cornel Șfaițer.

”În primul rând am venit datorită relației de prietenie pe care o am cu președintele Cornel Șfaițer, dar sigur, îmi doream din punct de vedere profesional o altă provocare. Am venit la Iași să ajut. Energia care m-a încărcat a fost extrem de pozitivă și am spus că trebuie să rămân aici. În primul rând clubul are un obietiv, promovarea. Nu m-au chemat să facem șuete și relații de amiciție. E clar că dacă s-au gândit la mine, s-au gândit că pot îndeplini obiectivul trasat. Eu la rândul meu nu aș fi venit doar să lucrăm la formarea unei echipe. Iașiul trebuie să fie în primul rând în primele 6, apoi e clar că obiectivul este clasarea pe unul din locurile promovabile. Fără doar și poate, obiectivul este promovarea. Cu toții ne dorim să nu trecem prin emoțiile unui baraj, dar e fotbal, se poate întâmpla orice”, a declarat Leo Grozavu, care nu a promis minuni peste noapte: ”Am spus, nu sunt Dumnezeu, sunt un om cu suficient de multă experiență, dar depind de foarte multe lucruri. Am simțit energie bună în jurul echipei, oamenii își doresc ca echipa să revină în Liga 1. Clar, ne dorim să fim pe unul din primele două locuri. Nu-mi cereți obiective intermediare, nu-mi cereți să spun când va juca echipa precum Barcelona, pentru că nu pot. Ca orice antrenor cu suficient de multă experiență, nu vă pot da garanții. Am nevoie de o perioadă de timp să cunosc foarte bine potențialul, cred că din iarnă, când vom face toate reglajele, o să vedeți altă echipă”, a mai spus Leo Grozavu, care va colabora la Poli cu Mugur Cornățeanu (antrenor secund), Radu Sardescu (antrenor de portari) și Ovidiu Chiribici (preparator fizic).

Legat de lotul de jucători, antrenorul principal a precizat că va face o analiză în următoarea perioadă, iar în iarnă, dacă va fi nevoie de întăriri, lotul va fi completat.

”Orice antrenor își dorește jucători cât mai buni, dar e târziu acum. Lotul e destul de numeros. Va trebui să facem o analiză și o evaluare cât mai rapidă, să vedem care sunt jucătorii care merită să rămână în acest lot pentru a ne bate pentru promovare. Probabil în pauza de iarnă, dacă este nevoie de întăriri, vom face toate eforturile, pentru că se vrea promovarea. Dar cred că lotul pe care îl avem acum poate face față”, a spus Grozavu.

Nu va sta pe bancă la meciul cu Metaloglobus

Noul antrenor al Iașiului nu va sta pe banca tehnică la meciul de sâmbătă, cu Metaloglobus, și a explicat decizia luată: ”Nu că nu aș dori să stau pe bancă, dar nici nu vreau să îmi arog mari merite. Am văzut echipa doar la un antrenament. Nu am avut timp suficient la dispoziție să intru în contact cu jucătorii. Nu sunt tipul care face foarte multe doar pentru imagine. Îmi doresc să fiu realist, cumpătat, să fac lucrurile așa cum trebuie.”

  • Este a doua colaborare a lui Leo Grozavu cu echipa din Iași, pe care a mai antrenat-o în 2011, când se numea CSMS.

Grozavu spune motivul pentru care nu acceptă orice ofertă

Leo Grozavu a explicat și motivul pentru care nu a venit în vară la Iași, când a fost ofertat înaintea lui Claudiu Niculescu, și de ce nu a acceptat și alte oferte de la echipele din prima ligă.

”Nu am refuzat, am spus doar că la momentul respectiv nu sunt pregătit să preiau orice echipă. Locuiesc în Cluj, am primit ofertă de la Liga a 2-a de la U Cluj, apoi a fost o discuție cu ei să vin în Liga 1. Am principiile mele, pretențiile mele, nu ține neapărat de partea financiară. Repet, a contat foarte mult faptul că aici este președinte Cornel Șfaițer. Pentru că unul dintre lucrurile care trebuie să se întâmple la o echipă unde antrenez este să fiu susținut. Și știu că din partea lui am susținere. Degeaba în alte părți îți dă luna de pe cer, azi te pune și peste o săptămână spune că nu mai ești bun. Avem atâtea exemple în România. Niciodată nu m-aș angaja la astfel de cluburi. Doar, sigur, în anumite condiții, unde există ceva care să mă facă să cred că pot să îmi desfășor activitatea. Nu sunt nevoit să antrenez cu orice preț. Dacă cineva consideră că are nevoie de mine, în anumite condiții eu sunt disponibil. Stau de vorbă cu oricine, dar trebuie să se întâmple anumite condiții pentru a prelua o echipă. Nu sunt arogant, nu sunt încrezut, ăsta sunt eu”, a subliniat noul antrenor al Iașiului.

Leo Grozavu a antrenat ultima dată în Liga 2 în 2018, pe Petrolul, unde a stat doar câteva luni și a fost demis din cauza rezultatelor slabe.

În acest moment, Poli Iași se află pe locul 5 în Liga 2, cu 17 puncte, la trei puncte în spatele liderului Steaua (20 puncte). Sâmbătă, în etapa a 10-a a campionatului regular, evoluează pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Metaloglobus (locul 20, 4 puncte).

Conferința de presă în care Cornel Șfaițer l-a prezentat oficial pe Leo Grozavu ca antrenor la Poli Iași:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-a-batut-palma-cu-conducerea-clubului-poli-iasi-si-ii-va-lua-locul-lui-claudiu-niculescu-19249277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-leo-grozavu-a-ajuns-la-iasi-pentru-a-negocia-cu-conducerea-politehnicii-primele-declaratii-in-copou-probabil-vor-fi-doua-zile-de-discutii-pentru-ca-vreau-sa-punem-lucrurile-la-pun-19249259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-claudiu-niculescu-pleaca-impacat-de-la-poli-iasi-se-mai-intampla-sa-te-desparti-de-un-club-chiar-daca-este-in-obiectiv-ce-crede-ca-nu-a-mers-si-unde-vede-echipa-la-final-19249239

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cel-mai-rapid-divort-viorel-ferfelea-a-lucrat-la-poli-iasi-doar-5-zile-poli-iasi-a-renuntat-la-alti-doi-colaboratori-ai-lui-claudiu-niculescu-dar-si-la-un-jucator-19249124

Narcis POHOAȚĂ 14 Oct. 2022, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă