Primele trei plecări de la FK Miercurea Ciuc. Niciunul nu l-a convins pe Robert Ilyeș

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 13:19 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a comunicat numele primilor jucători de care s-a despărțit în această iarnă, din lotul cu care a încheiat meciurile oficiale din 2023.

Fundașii Balint Szabo (21 de ani) și Balazs Csiszer (24 ani) și atacantul Szilard Magyari (25 de ani) nu mai continuă sub comanda lui Robert Ilyeș.

Momentan, clubul harghitean care și-a reluat antrenamentele în 2024 din data de 8 ianuarie și a încheiat deja primul cantonament de iarnă nu a anunțat nici măcar lotul pe care Ilyeș îl are la dispoziție, deci de comunicarea vreunei noi achiziții nici nu poate fi vorba.

Balint Szabo, Balazs Csiszer și Szilard Magyari nu mai continuă cu FK Miercurea Ciuc

FK Miercurea Ciuc a avut nevoie de anunțul unui club din Liga 3 și de o știre publicată de Liga2.ro pentru a-și informa în primul rând suporterii despre plecările din lot pe care le are până în acest moment. Prezentarea lui Szilard Magyari de către ACS Mediaș i-a determinat pe ciucani să anunțe și ei despărțirea de atacantul readus la club în vara anului trecut.

Întoarcerea lui Balint Szabo în Ungaria a fost confirmată și ea, iar noutatea ar fi despărțirea și de Balazs Csiszer.

  • Szilard Magyari s-a întors în vară la FK Miercurea Ciuc, după ce ultima dată a fost la Dorogi, în liga secundă din Ungaria. Originar din Lupeni (Harghita), vârful a mai trecut în cariera sa pe la Academia Puskas, Csakvari TK și Soroksar SC. În prima parte a acestui sezon a fost folosit de Robert Ilyeș în 9 meciuri, însă doar într-unul a început ca titular, contra Unirii Dej (scor 1-0), în care a și fost înlocuit. O dată a reușit să înscrie, după ce a intrat din postura de rezervă, în partida cu CSM Reșița (scor 1-1).
  • Balazs Csiszer activa la FK Miercurea Ciuc de la începutul anului 2022, când a fost, pentru început, împrumutat de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Fundașul originar din Miercurea Ciuc a evoluat puțin pentru clubul roșu-negru. În cei doi ani petrecuți la el a fost folosit de antrenori în 18 meciuri din Liga 2 (6+7+5), în prima parte a actualului sezon bifând 5 partide (214 minute), în care de două ori a început ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. În cariera sa a mai jucat pentru Budafoki MTE și Sepsis OSK Sfântu Gheorghe.
  • Ungurul Balint Szabo a fost achiziționat în vară de ciucani, sub formă de împrumut de la Ujpest. Robert Ilyeș l-a folosit în primele 15 etape ale Ligii 2 în doar 5 jocuri (332 minute), dintre care în patru ca titular și o dată a fost înlocuit. Nu a convis, astfel că s-a întors la el în țară.

”Mulțumim celor trei jucători pentru serviciile oferite echipei FK Miercurea Ciuc și le dorim o carieră de succes în viitor!”, a transmis, joi seară, echipa din Miercurea Ciuc.

Așa cum spuneam, momentan, echipa antrenată de Robert Ilyeș nu a anunțat oficial nici o achiziție, principalul compartiment vizat de schimbări fiind cel ofensiv.

Sâmbătă, amical cu AFC Odorheiu Secuiesc pentru echipa lui Robert Ilyeș

Altfel, FK Miercurea Ciuc și-a încheiat marți cantonamentul montan efectuat la Harghita-Băi și acum se pregătește pe plan local și urmează să dispute primul amical al iernii, sâmbătă, pe teren propriu, cu AFC Odorheiu Secuiesc, locul 4 în Seria 5 a Ligii 3 după 15 etape. Al doilea va avea loc în data de 25 ianuarie, cu Bicskei, formație din liga a treia maghiară, pe locul 4 în seria nord-vest după 17 etape.

Ulterior, în perioada 30 ianuarie – 13 februarie, harghitenii vor fi în cantonament în Turcia, în stațiunea Belek, unde vor disputa mai multe amicale, adversarii nefiind comunicați.

Echipa iernează pe locul 10 în Liga 2, cu 22 de puncte acumulate în 15 meciuri, la fel ca Steaua, Concordia Chiajna și Ceahlăul Piatra Neamț, poziționate mai bine în clasament datorită golaverajului. În ultimele patru etape ale sezonului regular, ciucanii au jocuri cu Campionii FC Argeș (acasă), Unirea Slobozia (deplasare), Ceahlăul Piatra Neamț (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare) și își propun accederea în play-off-ul Ligii 2, adică să termine cel puțin pe locul 6 după 19 etape.

Foto: Zoltan Pal / FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/szilard-magyari-s-a-despartit-de-fk-miercurea-ciuc-si-continua-la-acs-medias-19297688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-a-inceput-cantonamentul-cu-24-de-jucatori-in-lot-19297709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-antrenamente-spartane-19297266

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă