Eusebiu Tudor, alegerea Metaloglobusului pentru banca tehnică! Frații Herea au decis să-și rezilieze contractul

Marius ANGHEL 20 Sep. 2022, 16:39 Liga 2
Eusebiu Tudor, alegerea Metaloglobusului pentru banca tehnică! Frații Herea au decis să-și rezilieze contractul

Metaloglobus are un nou antrenor principal după ce la începutul săptămânii trecute s-a despărțit de Eugen Trică și la ultimele două jocuri oficiale de pe banca tehnică a dat indicații preparatorul fizic Florin Drăghici.

Eusebiu Tudor (48 de ani) este alegerea clubului bucureștean aflat pe ultimul loc în Liga 2 după șapte etape, cu doar un punct acumulat.

Mai mult, Metaloglobus a decis să se despartă și de doi dintre cei mai importanți jucători pe care i-a avut la dispoziție în ultimii patru ani din cei cinci de când activează în Liga 2: de frații Ovidiu și Claudiu Herea.

Eusebiu Tudor, alegerea conducerii Metaloglobusului

Cu doar un punct acumulat în șapte etape, fiind la cel mai slab start de sezon de când joacă în Liga 2, din ediția 2017-2018, Metaloglobus a decis să profite de pauza din campionat generată de meciurile echipelor naționale și să încerce o redresare a situației. După o săptămână de gândire de la momentul în care s-a despărțit de antrenorul Eugen Trică, numit în vară, conducerea clubului bucureștean a hotărât să meargă mai departe pe mâna ”principalului” Eusebiu Tudor, ultima dată în liga secundă din Arabia Saudită.

Inițial, conducerea Metaloglobusului luase în calcul chiar să-l promoveze pe Ovidiu Herea, atacantul și căpitanul echipei, în postura de antrenor, însă, până la urmă, s-a decis să se meargă pe varianta aducerii unui antrenor cu o mai mare experiență.

Eusebiu Tudor a antrenat în cariera sa Petrolul Ploiești, Sportul Studențesc, Chindia Târgoviște, Al-Ettifaq, Al Shoalah (ambele din Arabia Saudită), Fortuna Poiana Câmpina și Khaleej (Arabia Saudită). A fost ”secund” la Qadsia (Kuweit), FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș. Cel puțin la echipele din România nu a avut rezultate remarcabile.

Ultima dată a activat la echipa Al Shoalah, din liga secundă a Arabiei Saudite, cu care a semnat în luna martie a acestui an și pe care a salvat-o de la retrogradare în ultima etapă. Acolo l-a avut ca ”secund” pe Ștefan Odoroabă, între timp acesta întorcându-se în țară și preluând-o pe CSM Alexandria, din Liga 3.

Ploieșteanul a fost mijlocaș la Petrolistul Boldești, AS Ploiești, Midia Năvodati, Cimentul Fieni, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați, FC Vaslui, Inter Gaz București, Gloria Bistrița și Asta Ploiești.

Frații Herea și-au reziliat contractul cu Metaloglobus!

O doleanță a noului antrenor al echipei din cartierul bucureștean Pantelimon a fost, potrivit informațiilor Liga2.ro, ca șefii clubului că rezolve situația cu frații Herea, cu care nu mai erau în relații atât de bune.

Potrivit DigiSport, site care a preluat exclusivitatea de pe Liga2.ro privind despărțirea lui Ianis Zicu de Concordia Chiajna, încă care ”a uitat” să speficice și sursa, a scris că Tudor a cerut să se renunțe la cei doi poate cei mai importanți jucători din lot.

”Fraţii Ovidiu şi Claudiu Herea şi-au reziliat contractele cu divizionara secundă Metaloglobus, acolo unde erau liderii echipei.
De altfel, tocmai de influenţa lor a dorit să scape noul antrenor al echipei, Eusebiu Tudor, cel care l-a înlocuit pe Eugen Trică.
Luni seară a avut loc o şedinţă de analiză la Metaloglobus, iar cei doi fraţi Herea au fost acuzaţi că sunt la fel de vinovaţi ca antrenorul Eugen Trică.
În faţa unor astfel de atacuri ei au spus că sunt dispuşi să plece, chiar dacă niciunul dintre ei nu va putea juca în altă parte până la iarnă, cel puţin.
Pentru Ovidiu ar putea fi chiar finalul carierei”, a scris sursa citată.

Ovidiu Herea a semnat cu Metaloglobus în luna august 2018 și acum se afla la al cincilea sezon în tricoul echipei bucureștene unde a fost golgheter în primele patru. A stâns 107 meciuri în Liga 2 pentru Metaloglobus și a marcat 47 de goluri. În acest sezon, echipa a înscris doar trei goluri, toate fiind reușitele lui Ovidiu.

Claudiu Herea a semnat cu Metaloglobus în luna februarie a anului 2019, după o jumătate de an petrecută la Petrolul. Are 85 de meciuri în Liga 2 disputate pentru bucureșteni și 26 de goluri marcate.

De curând, la finalul lunii august, Ovidiu Herea spunea la ProSport LIVE cum își mai găsește motivația să joace în continuare pentru Metaloglobus la această vârstă destul de înaintată chiar și pentru Liga 2. ”În primul rând e un grup extraordinar acolo. S-a format ca o familie, să spun așa. Au venit foarte mulți băieți cu caracter, e și fratele meu implicat, și atunci îmi găsesc motivația prin colegii mei. Plus că avem niște ambiții, cu toate că anul acesta nu am început bine deloc, dar sperăm să ne revenim și, totuși, să ajungem acolo unde ne-am propus”, spunea Ovidiu Herea într-un moment în care echipa era tot ultima în clasament, după patru etape.

Metaloglobus, ultima în Liga 2 și eliminată din Cupa României

După despărțirea de Trică, Metaloglobus a fost eliminată din Cupa României, din Turul 3, de echipa din Liga 3 CS Afumați, 2-0 după loviturile de departajare, iar în campionat a pierdut pe teren propriu cu CSM Slatina, scor 0-1.

În etapa a 8-a, Metaloglobus joacă sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 11:00, în deplasare la FK Miercurea Ciuc.

Trupa bucureșteană se află pe ultimul loc în Liga 2, cu 1 punct acumulat în 7 meciuri.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-victorie-scurta-cu-ultima-clasata-din-liga-2-daniel-oprescu-reactie-dupa-succesul-cu-metaloglobus-victorie-italieneasca-am-marcat-si-am-incercat-sa-conservam-rezultatul-19245843

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-dej-chiajna-targu-jiu-baia-mare-si-bucuresti-gazdele-meciurilor-care-incep-de-la-ora-1100-jocul-stelei-nu-se-mai-disputa-astazi-19245744

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-metaloglobus-s-a-despartit-de-antrenorul-eugen-trica-demisionar-dupa-doar-sase-meciuri-rezultatele-au-fost-mult-sub-asteptari-19245143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-e-la-cel-mai-slab-start-de-sezon-de-cand-e-in-liga-2-ovidiu-herea-spera-ca-echipa-sa-si-revina-avem-niste-ambitii-atacantul-scrie-istorie-la-clubul-bucurestean-19243352

Marius ANGHEL 20 Sep. 2022, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă