EXCLUSIV | Metaloglobus s-a despărțit de antrenorul Eugen Trică, demisionar după doar șase meciuri. ”Rezultatele au fost mult sub așteptări”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Sep. 2022, 16:28 Actualizat: 12 Sep. 2022, 17:06 Liga 2

Aventura lui Eugen Trică (46 de ani) pe banca tehnică a echipei Metaloglobus București s-a încheiat mai repede decât și-ar fi dorit ambele părți.

Fostul mijlocaș și clubul din Capitală au ajuns astăzi, luni, 12 septembrie 2022, la un acord amiabil de despărțire, după ce ieri, duminică, antrenorul și-a prezentat demisia.

Metaloglobus are doar 1 punct acumulat în primele șase etape și ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, având cel mai slab parcurs de când a promovat, acum fiind la al șaselea sezon în eșalonul secund.

Eugen Trică și Metaloglobus s-au despărțit

Eugen Trică și-a dat demisia de la Metaloglobus a doua zi după ce echipa a pierdut în deplasare la FC Brașov, scor 0-1, înregistrând al cincilea eșec consecutiv în acest sezon din care au trecut șase runde. La finalul partidei desfășurate pe stadionul Tineretului, Trică refuza să vorbească cu presa, pentru a-l doilea joc la rând. ”Nu comentez! Sănătate!”, s-a rezumat să spună Trică.

”Astăzi, 12 septembrie, conducerea clubului, împreună cu antrenorul au convenit, pe cale amiabilă, încetarea contractului. Din păcate, rezultatele au fost mult sub așteptări și e clar că responsabili pentru aceste lucruri suntem toți, eu, ca și președinte, antrenor și jucători. Dar, după cum prea bine știți, peste tot primul care plătește pentru lipsa rezultatelor este antrenorul”, a spus, pentru Liga2.ro, Marius Burcă (foto, alături de Trică, în momentul în care cel din urmă era numit la Metaloglobus).

Un egal și cinci înfrângeri pentru Metaloglobus cu Trică antrenor

Eugen Trică i-a luat locul lui Nicolae Grigore pe banca echipei Metaloglobus, căruia i-a expirat contractul în vară.

A condus trupa bucureșteană în stagiul de pregătire de vară, iar în primele șase meciuri oficiale a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 la Steaua, 1-3 cu Gloria Buzău, 0-1 la Unirea Slobozia, 0-1 cu Minaur Baia Mare, 1-2 la Ripensia Timișoara și 0-1 la FC Brașov.

Cu un egal și cinci înfrângeri, Metaloglobus e cea mai slabă echipă din Liga 2 în acest sezon, fiind singura cu doar un punct acumulat până în acest moment.

Din informațiile Liga2.ro, în contractul lui Eugen Trică era stipulat ca după șapte etape, când se intra în prima pauză în campionat, echipa să se afle pe locurile 1-9, lucru pe care Metaloglobus nu-l mai putea îndeplini matematic de cel puțin două jocuri.

Metaloglobus, cel mai slab start de sezon de când joacă în Liga 2

Metaloglobus are doar un 1 punct câștigat în șase meciuri și e tot pe ultimul loc în Liga 2, 20, pentru a treia etapă la rând.

În etapa a 7-a, echipa bucureșteană are meci pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSM Slatina, însă, până atunci, va evolua în Turul 3 al Cupei României, miercuri, 14 septembrie, de la ora 16:30, la CS Afumați.

Ulterior, urmează prima pauză în campionat generată de meciurile echipelor naționale. În această perioadă, Metaloglobus intenționează să efectueze un cantonament, sperând ca încă de la începutul acestuia, de luni, 19 septembrie, să aibă numit și un nou antrenor.

”Începând de astăzi vom demara discuții. Nu știu dacă avem posibilitatea să avem un nou antrenor până la următorul meci. Nu știu dacă este grabă, în ideea în care campionatul se va opri două săptămâni. Și atunci este clar că trebuie să fim foarte atenți în ceea ce alegem, ce numim pe bancă, pentru că deja suntem pe un loc care nu ne face cinste nicio formă. Adică, să fi pe ultimul loc este sub orice gândire logică. Este logic și normal ca oricine ar veni trebuie să scoată echipa la liman.

Ne dorim ca începând de săptămâna viitoare echipa să intre pentru câteva zile într-un cantonament alături de noul antrenor”, a spus președintele Marius Burcă.

Metaloglobus este prima echipă din acest sezon de Liga 2 care își schimbă antrenorul.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Sep. 2022, 16:28 Actualizat: 12 Sep. 2022, 17:06 Liga 2
Pe aceeași temă