FK Miercurea Ciuc a dat golurile în amicalul cu echipa maghiară Bicskei, însă nu a câștigat! La harghiteni s-a întors un jucător fost ultima dată la UTA

Marius ANGHEL 26 Jan. 2024, 01:36 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a disputat și al doilea amical programat în această iarnă, ultimul înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia.

Echipa lui Robert Ilyeș a obținut doar o remiză de această dată, un 1-1 cu Bicskei, formație din liga a treia maghiară, pe locul 4 în seria nord-vest după 17 etape.

FK Miercurea Ciuc, egală într-un amical cu Bicskei

După ce pe AFC Odorheiu Secuiesc, locul 4 în Seria 5 a Liga 3 din România, FK Miercurea Ciuc a zdrobit-o cu un sec 7-0, în primul amical disputat în 2024, în schimb, în fața divizionarei a treia din Ungaria Bicskei ciucanii au obținut doar o remiză. Partida s-a desfășurat joi, 25 ianuarie, la Miercurea Ciuc.

Interesant este că Bicskei, aflată în cantonament la Băile Tușnad în această perioadă, s-a deplasat și marți la Miercurea Ciuc pentru un amical cu echipa U18 a clubului harghitean, iar aceasta din urmă, antrenată de Norbert Demeny, a reușit să câștige cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Norbert Leczki în minutul 58, din penalty.

Două zile mai târziu, maghiarii au întâlnit echipa de seniori a FK Miercurea Ciuc, antrenată de Robert Ilyeș, iar rezultatul a fost unul de egalitate, 1-1.

Jocul a început cu ghinion pentru ciucani, fiindcă portarul Szilard Gyenge și-a dat autogol din minutul 3. Totuși, egalarea a venit rapid, în minutul 7, când Bence Pinter a marcat cu un șut frumos de la circa 17 metri. Divizionara secundă din România a controlat jocul și a avut ocazii de a prelua conducerea prin același Pinter (11), Lorant Kovacs (14), Attila Csuros (19), Richard Jelena (30) și Erwin Bloj (38), acesta din urmă trimișând mingea chiar în transversală, însă la pauză s-a intrat cu același rezultat consemnat pe tabelă din minutul 7.

Salvatore Marrone s-a întors la FK Miercurea Ciuc

Ocazii de gol au fost și în repriza secundă, în care în echipa ciucanilor s-a regăsit și Salvatore Marrone, întors de la UTA, pentru care a jucat 15 minute în 2 meciuri în partea a doua a sezonului trecut. Nu au putut înscrie Janos Nagy (48 și 72) și Ervin Bakoș (77), dar nici oaspeții, aceștia trimițând mingea în vară în minutul 52.

Revenind la Marrone, fundașul de 22 de ani a jucat pentru FK Miercurea Ciuc din 2020 până în 2022, ulterior evoluând în prima ligă pentru FC Voluntari (4 meciuri) și UTA (2 meciuri).

Până acum, ciucanii au anunțat oficial doar trei despărțiri, iar o primă noutate în lot este întoarcerea lui Salvatore Marrone. Dintre cei plecați, Balint Szabo s-a întors la Ujpest, de unde era împrumutat, Szilard Magyari a semnat cu ACS Mediaș, iar Balazs Csiszer a ajuns la Minaur Baia Mare.

FK Miercurea Ciuc, prima repriză: Gyenge – Gal-Andrezly, Kelemen, Csuros, Vita – B. Pinter, Bloj, A. Nistor, L. Kovacs, Jebari – Jelena.
FK Miercurea Ciuc, a doua repriză: M. Simon – J. Nagy, Gergely, Vereș, Apro, Babati, Bakoș, B. Szondi, Balogh, Marrone, Makrai.

De marți în cantonament în Turcia

Reunită din 8 ianuarie, FK Miercurea Ciuc și-a încheiat la 16 ianuarie cantonamentul montan efectuat la Harghita-Băi, a disputat două amicale, iar acum se pregătește pentru plecarea în cantonament în Turcia, în perioada 30 ianuarie – 13 februarie, unde vor disputa mai multe amicale, adversarii nefiind comunicați.

Echipa iernează pe locul 10 în Liga 2, cu 22 de puncte acumulate în 15 meciuri, la fel ca Steaua, Concordia Chiajna și Ceahlăul Piatra Neamț, poziționate mai bine în clasament datorită golaverajului.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-start-in-forta-in-amicale-19297807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-jucatori-plecati-de-la-fk-miercurea-ciuc-19297741

https://liga2.prosport.ro/seria-1/szilard-magyari-s-a-despartit-de-fk-miercurea-ciuc-si-continua-la-acs-medias-19297688

Marius ANGHEL 26 Jan. 2024, 01:36 Liga 2
Pe aceeași temă