Francisc Dican a semnat cu FK Csikszereda. Rolul său la echipa ciucană și primele concluzii trase

Marius ANGHEL 16 Sep. 2021, 14:32 Liga 2
Francisc Dican a semnat cu FK Csikszereda. Rolul său la echipa ciucană și primele concluzii trase

FK Csikszereda are un nou membru în conducerea tehnică a echipei de seniori, din Liga 2. De aproximativ două săptămâni, Francisc Dican (53 de ani) a fost numit director tehnic la formația din Miercurea Ciuc. În ultimii ani, acesta a fost antrenor secund în stafful lui Viorel Moldovan la Chindia Târgoviște și Petrolul.

Coincidență sau nu, echipa harghiteană a reușit în acest interval să obțină și primele rezultate pozitive din acest sezon, după cinci înfrângeri consecutive în Liga 2. Săptămâna trecută, FK Csikszereda a câștigat cu 6-2 jocul din deplasare din Faza a IV-a a Cupei României cu SR Brașov (Liga 3) și cu 3-1 partida de acasă cu ”U” Cluj, în etapa a 6-a a Ligii 2.

Francisc Dican îl ajută pe Valentin Suciu să resusciteze FK Csikszereda

Originar din Borșa (Maramureș), Francisc Dican a mai activat, după ce și-a încheiat cariera de fotbalist, ca antrenor principal la ”U” Cluj (2006) și CFR Cluj (2015) și antrenor secund la ”U” Cluj, Unirea Alba Iulia, CFR Cluj, AJ Auxerre (Franța), Dinamo, Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești.

La FK Csikszereda, Dican va fi director tehnic.

”Îl ajut pe Valentin Suciu să scoată echipa din această situație dificilă în care se află acum. Am respirat după meciul de cupă, apoi după meciul cu ”U” Cluj am răsuflat din nou puțin și sperăm să putem continua acest progres. Să spunem doar că am pus o cărămidă la fundație”, a explicat Dican rolul său la FK Csikszereda.

Discuții cu fiecare jucător în parte

Fost antrenor secund în staffurile lui Ioan Andone, Jorge Costa, Toni Conceicao, Vasile Miriuță sau Viorel Moldovan, Dican a spus care a fost prima problemă pe care a remarcat-o la echipă de când a ajuns la Miercurea Ciuc.

”Încrederea în sine a jucătorilor a fost cea mai mare preocupare a mea. A trebuit să vorbesc cu ei, unul câte unul, și să-i fac să înțeleagă că acest turneu este un maraton, nu o cursă de sprint. Trebuie să meargă pas cu pas.

Liga a 2-a este diferită peste tot în lume, nu doar a noastră. Aici trebuie să lupți mai mult, trebuie să alergi și să lucrezi mai mult. Desigur, dacă o echipă are doi-trei jucători de calitate, care pot decide meciurile, este deja o echipă norocoasă”, a transmis directorul tehnic într-un interviu acordat clubului Csikszereda, unde la întrebarea cum preferă să i se spună, Francisc sau Ferenc, a răspuns că ”Feri”.

”Dacă avem voință, suntem capabili de mai multe”

Dican, fost mijlocaș la Minaur Baia Mare, Victoria București, Universitatea Cluj, Gueugnon (Franța) și Nyiregyhaza Spartacus (Ungaria), a activat până acum atât ca antrenor în Liga 1, Liga 2, dar a avut și o experiență în afara țării, în Franța, la Auxerre, unde a colaborat cu Viorel Moldovan, alături de care avea să mai lucreze și la Chindia și Petrolul.

Primele sale impresii despre condițiile de la clubul din Miercurea Ciuc și despre lotul pe care echipa îl are la dispoziție au fost următoarele:

Concluzia este că este un cadru normal, unde se lucrează din greu și, dacă avem voință, suntem capabili de mai multe. Infrastructura este bună și evoluează constant, iar anul viitor, dacă terenurile de antrenament vor fi finalizate, vom fi cu adevărat o echipă profesionistă.

Este prea devreme pentru a vorbi dacă există sau nu un decalaj în lot, dar e clar că fiecare antrenor vrea să aibă cei mai buni jucători. Există câțiva jucători tineri foarte talentați, trebuie să ai grijă de ei și să muncești mult, să vorbești cu ei, mai ales când joacă la adulți. Bărăbaș e unul dintre ei, a marcat câte un gol atât în meciul de cupă, cât și împotriva Universității Cluj. Trebuie să lucrezi mult cu ei și după ceva timp totul va fi mai ușor.”

FK Csikszereda are doar 3 puncte acumulate după șase meciuri în Liga 2 și e calificată în 16-imile Cupei României

Pentru FK Csikszereda, ocupanta locului 17 în clasamentul Ligii 2 după șase etape, cu 3 puncte acumulate, după chiar ultimul meci, cel cu ”U” Cluj, și golaveraj 4-12, urmează în zilele următoare jocuri cu Politehnica Timișoara (sâmbătă, 18 septembrie 2021, ora 17:00), în deplasare, în etapa a 7-a, Chindia Târgoviște (miercuri, 22 septembrie 2021, ora 16:30), acasă, în 16-imile Cupei României, și FC Buzău (sâmbătă, 25 septembrie 2021, ora 11:00), acasă, în etapa a 8-a.

Foto: Zoltan Szep / FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-incarcat-pentru-zece-echipe-din-liga-2-in-urmatoarele-zile-cum-au-fost-stabilite-jocurile-din-etapa-a-7-a-si-a-8-a-cat-si-16-imile-cupei-romaniei-si-cele-alese-sa-fie-televizate-19200995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-novak-vrea-ca-frf-sa-ia-atitudine-impotriva-scandarilor-xenofobe-parca-vedem-niste-masculi-pe-care-nu-i-lasa-nevestele-sa-tipe-si-cand-vin-la-stadion-incep-sa-urle-19200912

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-a-spart-seria-negativa-din-liga-2-si-a-dat-lovitura-cu-u-cluj-valentin-suciu-a-revitalizat-echipa-in-15-minute-am-aratat-in-sfarstit-ca-o-echipa-19200783

Marius ANGHEL 16 Sep. 2021, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă