FK Miercurea Ciuc, pusă la punct de ”satelitul” maghiarilor de la Debrecen. Robert Ilyeș: ”Au dictat un ritm mai ridicat, iar tinerii noștri nu au putut ține pasul”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2024, 21:01 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a disputat luni, 5 februarie, un nou amical în stagiul de pregătire din Turcia, la două zile distanță după testul câștigat cu bulgarii de la PFC Dobrudzha Dobrich (scor 2-0).

De această dată, contra echipei Debrecen II, antrenorul Robert Ilyeș a utilizat jucătorii tineri din lot sau care au prins minute puțin în precedentul meci.

Ciucanii au pierdut cu scorul de 0-3 partida amicală cu ”satelitul” multiplei campioane din Ungaria.

FK Miercurea Ciuc a pierdut amicalul cu Debrecen II

Dacă sâmbătă a învins Dobrudzha prin cele două goluri marcate de Richard Jelena, FK Miercurea Ciuc s-a prezentat, la două zile distanță, din nou pe teren pentru un amical programat în Antalya. De această dată, Robert Ilyeș a folosit, în principiu, jucători care au evoluat mai puțin sau deloc contra bulgarilor.

De exemplu, în primul 11 de acum a fost doar Akos Nistor dintre cei utilizați sâmbătă în forma de start, iar cei care au jucat în partea secundă cu bulgarii și acum au fost titulari au fost Botond Gergely, Salvatore Marrone și Botond Szondi. Din minutul 60 au intrat și Attila Csuros, Anderson Santos, Bence Pinte, Ervin Bakos, Szilard Balogh și Richard Jelena, dintre cei care au evoluat în weekend.

Erik Kocs-Washburn (21), Balazs Gellen (39) și Florian Cibla (57) au înscris pentru Debrecen II și au asigurat un succes destul de surprinzător pentru echipa situată pe locul 4 din 16 în seria nord-est a ligii a treia din Ungaria.

Cea mai mare situație de gol a ciucanilor a avut-o Anderson Santon, în minutul 63, când a trimis mingea dintr-o lovitură liberă de la 27 de metri direct în transversală. O cronică în limba maghiară despre acest joc puteți citi pe site-ul harghitenilor.

FK Miercurea Ciuc: Mate Simon (Szabolcs Csiki 46′) – Dominik Dezamits, Lenard Szoke (Attila Csuros 60′), Botond Gergely (cpt.), Salvatore Marrone – Botond Szondi (Anderson Santos 60′), Efraim Bodo (Bence Pinte 60′), Akos Nistor (Ervin Bakos 60′) – Norbert Leczki (Szilard Balogh 60′), Norbert Laszlo (Richard Jelena 60′), Krisztian Jakab (Robert Ronai 60′).

”De data aceasta, tinerii au avut o șansă, am vrut să le văd evoluția cu mai multă intensitate. Tineretul echipei Debrecen este mult mai obișnuit, părea că se cunoșteau bine, au dictat un ritm mai ridicat, iar tinerii noștri nu au putut ține pasul”, a spus Robert Ilyeș despre acest meci, într-o traducere aproximativă.

FK Miercurea Ciuc, două teste în țară și două în Turcia

Pentru FK Miercurea Ciuc, acesta a fost al doilea amical din cantonamentul din Turcia, unde stă până în data de 13 februarie.

Până acum, echipa harghiteană a mai efectuat un cantonamentul montan la Harghita-Băi și în țară a mai jucat amicale cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 4 în Seria 5 a Liga 3), scor 7-0, și Bicskei (liga a treia maghiară), scor 1-1.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-inceput-cu-dreptul-cantonamentul-din-turcia-19298820

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-egala-intr-un-amical-cu-bicskei-19298170

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pas-important-pentru-transformarea-corvinului-in-club-de-drept-privat-19298470

Marius ANGHEL 05 Feb. 2024, 21:01 Liga 2
Pe aceeași temă