Francisc Dican este noul antrenor al FK Miercurea Ciuc. Acesta fusese adus la club după începutul dezastruos al echipei, în debutul actualului sezon

Adi MARICA 15 Mar. 2022, 15:45 Liga 2
Francisc Dican este noul antrenor al FK Miercurea Ciuc. Acesta fusese adus la club după începutul dezastruos al echipei, în debutul actualului sezon

Ratarea play-off-ului de către FK Miercurea Ciuc a dus la demiterea antrenorului Valentin Suciu, cel care a pregătit echipa în ultimii patru ani, din vara lui 2018. Clubul harghitean a și găsit un înlocuitor, care vine chiar din stafful administrativ al formației de seniori.

Francisc Dican (54 de ani), numit director tehnic la FK Miercurea Ciuc în toamna trecută, când echipa avea cinci eșecuri consecutive în startul actualului sezon, e cel care îi ia locul lui Suciu.

Francisc Dican îi ia locul lui Valentin Suciu pe banca echipei FK Miercurea Ciuc. Bajko Barna continuă să fie ”secund”

Deși se părea că Francisc Dican se va despărți și el de gruparea harghiteană, în această dimineață șeful clubului a ajuns la un acord cu acesta să preia postul de antrenorul principal până la finalul sezonului, în care FK Miercurea Ciuc mai are șase meciuri de disputat.

Dican îl va avea ca antrenor secund în stafful său pe Bajko Barna, fostul căpitan al echipei ciucane care i-a fost colaborator și lui Suciu.

Dican are Licența PRO, iar Barna are Licența B și este înscris la cursurile pentru obținerea Licenței A. Cei doi au condus astăzi antrenamentul echipei.

”Noul antrenor principal este Francisc Dican, 55 de ani, născut la Borșa, care a lucrat pentru club ca director tehnic, responsabil pentru echipa de seniori. Avem destul timp să ne pregătim pentru noul sezon. Grupul de jucători rămâne același, deoarece nu există nicio perioadă de transferuri acum. Dar, din moment ce nu există riscul retrogradării, este probabil ca noul antrenor principal să testeze mai mulți jucători de la echipa de tineret”, a spus președintele Zoltan Szondi, pentru Szekelyhon.

Originar din Borșa (Maramureș), Francisc Dican a mai activat, după ce și-a încheiat cariera de fotbalist, ca antrenor principal la ”U” Cluj (2006) și CFR Cluj (2015) și antrenor secund la ”U” Cluj, Unirea Alba Iulia, CFR Cluj, AJ Auxerre (Franța), Dinamo, Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești.

Francisc Dican a mai fost antrenor principal doar la două echipe, pe perioade scurte de timp, la ”U” Cluj și CFR Cluj. La FK Miercurea Ciuc are un mare avantaj, că știe limba maghiară, limbă obligatorie pentru clubul din Harghita. Foto: Sport Pictures

FK Miercurea Ciuc e lider în Grupa A a play-out-ului Ligii 2

Cu 33 de puncte și clasată pe locul 7 la finalul sezonului regular al Ligii 2, FK Miercurea Ciuc merge în Grupa A a play-out-ului, alături de Metaloglobus București, Politehnica Iași, CS Comunal Șelimbăr, Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila. Echipa și-a aflat astăzi programul în play-out.

FK Miercurea Ciuc va sta în prima etapă din play-out, iar în a doua va juca pe teren propriu cu Politehnica Timișoara (locul 5).

Foto: Zoltan Szep / FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-s-a-despartit-de-fk-miercurea-ciuc-dupa-ratarea-accederii-in-play-off-ul-ligii-2-antrenorul-pleaca-de-la-clubul-harghitean-dupa-patru-ani-exista-mult-mai-multe-aspecte-poziti-19223283

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-ligii-2-incepe-cu-un-meci-de-foc-intre-primele-doua-clasate-in-play-out-un-singur-joc-nu-se-disputa-la-matineu-programul-primei-etape-19223303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-grupei-a-a-play-out-ului-ligii-2-politehnica-iasi-politehnica-timisoara-se-joaca-tocmai-in-etapa-a-6-a-19223263

Adi MARICA 15 Mar. 2022, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă