Ștefan Odoroabă, out de la CS Tunari, la finalul sezonului regular! Ilfovenii continuă în play-out cu un alt antrenor

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 14:46 Liga 2

CS Tunari nu mai continuă cu Ștefan Odoroabă (43 de ani) ca antrenor principal. Cele două părți și-au încheiat colaborarea astăzi, 18 martie 2024, la două zile după disputarea ultimului joc din sezonul regular, pierdut în deplasare cu Steaua, scor 1-2.

Echipa ilfoveană are șanse mici să se salveze de la retrogradare, în ciuda multiplelor schimbări făcute pe toată durata sezonului, și schimbă din nou antrenorul.

CS Tunari s-a despărțit de Ștefan Odoroabă după eșecul cu Steaua

Înfrângerea suferită sâmbătă de CS Tunari, scor 1-2 în Ghencea cu Steaua, a fost a noua în acest sezon regular, în 19 meciuri, și a doua în cele patru partide oficiale din 2024.

După jocul cu bucureștenii, CS Tunari condamna arbitrajul lui Raul Bădărău, aflat la debutul în Liga 2 ca ”central”, acuzându-l că nu i-a acordat două penalty-uri clare, care, de fapt, nu sunt atât de clare. Furt pe față! Viciere de rezultat!”, au scris ilfovenii pe pagina lor de Facebook, lui Bădărău transmițându-i că ”fără supărare, nu prea ai valoare, domnule arbitru”.

La două zile după meci, clubul a anunțat ruptura de antrenorul principal Ștefan Odoroabă.

”În această dimineață, Arsenal Tunari, a încheiat pe cale amiabilă, colaborarea cu antrenorul Ștefan Odoroabă.
Clubul nostru îi mulțumește pentru implicare și îi dorește mult succes în carieră!”, a transmis CS Tunari.

La postarea clubului în care ataca arbitrajul lui Raul Bădărău, primarul din Tunari a lăsat un comentariu, ca de obicei. ”În asemenea condiții, nu mai pot acorda atenție fotbalului local .. prea mult pt nimic!”, scria Cristian Niculae, care, de obicei, după meciuri, indiferent că se pierdea, avea mesaje de încurajare. Acum, la anunțul despărțirii de Odoroabă, primarul nu a avut niciun mesaj de transmis!

Ștefan Odoroabă a preluat CS Tunari pe locul 17 și a lăsat-o pe același loc, doar cu 9 puncte în plus obținute în 11 meciuri

Ștefan Odoroabă se desparte din nou de CS Tunari, pe care a mai antrenat-o în Liga 3 în perioada iunie 2018 – martie 2022.

Odoroabă promova în vară în Liga 2 cu CSM Alexandria, de care se despărțea după șapte etape. Pe CS Tunari a preluat-o înaintea meciului din etapa a 9-a, când era pe locul 17, cu 7 puncte, între Metaloglobus și Unirea Dej ca golaveraj.

CS Tunari a promovat în Liga 2 cu Gabriel Manu antrenor, însă nu a continuat cu acesta. L-a numit pe Florin Stîngă, de care s-a despărțit după șase etape. În următoarele două etape, până la readucerea lui Odoroabă, echipa a fost condusă de antrenorul secund Alin Ilin, cel care, cel mai probabil, va conduce CS Tunari și acum.

Rezultatele înregistrate de CS Tunari cu Ștefan Odoroabă: 1-1 cu Corvinul, 1-1 la CSM Reșița, 0-0 cu Viitorul Pandurii, 1-1 cu FC Voluntari (în grupele Cupei României), 0-4 la CS Mioveni, 1-1 cu Concordia Chiajna, 0-2 cu Chindia, 3-3 la Metaloglobus, 1-1 cu Gloria Buzău (în grupele Cupei României), 0-1 cu Unirea Dej, 1-0 la CSM Alexandria, 0-0 cu CSC Șelimbăr și 1-2 la Steaua.

Au fost, deci 11 meciuri în Liga 2 și două în Cupa României, în campionat fiind înregistrate o victorie, șase egaluri și patru înfrângeri, iar în cupă au fost două remize.

Odoroabă a preluat CS Tunari când era pe locul 17 și a lăsat-o tot pe locul 17 la general, cu 9 puncte în plus.

”Mai avem șapte jocuri, avem șansa noastră, mergem să jucăm și am încredere în jucători și în conducere, în tot ce facem la Tunari”, spunea Odoroabă după remiza cu liderul CSC Șelimbăr, din penultima etapă a sezonului regular. A urmat apoi eșecul cu Steaua și ruptura dintre antrenor și club.

CS Tunari are șanse mari să retrogradeze în Liga 3

Fiindcă a terminat sezonul pe locul 17 în Liga 2, CS Tunari a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, unde va avea șansa revanșei în fața Stelei. În plus, din această serie mai fac parte Chindia, Concordia Chiajna, CSM Slatina, Viitorul Pandurii și Progresul Spartac, aceasta din urmă fiind deja matematic retrogradată dinainte de startul turneului cu șapte etape și șase meciuri pentru fiecare echipă.

CS Tunari este pe locul 6 din 7 în play-out, cu 16 puncte, iar prima echipă aflată deasupra sa este Viitorul Pandurii, cu 23 de puncte. Trupa din Târgu Jiu are șapte puncte în plus și inclusiv avantajul primului criteriu de departajare în caz de egalitate la finalul play-out-ului, numărul de puncte mai mare avut la finalul sezonului regular!

În aceste condiții, CS Tunari se îndreaptă și ea, ca Progresul Spartac, cu pași repezi către întoarcerea în Liga 3.

Programul play-out-ului Ligii 2 va fi stabilit marți, atunci când FRF organizează tragerea la sorți, de la ora 12:00. Turneul începe peste două weekendul, următorul fiind fără meciuri, din cauza acțiunilor echipelor naționale.

  • CS Tunari nu a comunicat până acum antrenorul care va asigura, cel puțin, interimatul, după despărțirea de Ștefan Odoroabă. Mai mult ca sigur că acesta va fi Alin Ilie, un antrenor al casei la clubul ilfovean, unde și-a și încheiat cariera de fotbalist în urmă cu mai mulți ani.

Concordia Chiajna, a 4-a echipă în acest sezon de Liga 2 care schimbă de cel puțin două ori antrenorul

CS Tunari a devenit a 4-a echipă din acest sezon de Liga 2, ediția 2023/24, care schimbă de cel puțin două ori antrenorul, după Alexandria, Chindia și Argeș.

Precedentele modificări de antrenori la echipele din Liga 2 în acest sezon au fost următoarele: Chindia Târgoviște (Vasile Miriuță în locul lui Dragoș Militaru și Diego Longo în locul lui Vasile Miriuță), CSM Reșița (Flavius Stoican în locul lui Călin Cheregi), Campionii FC Argeș (Alexandru Pelici înlocuit cu ”secundul” Eugen Beza, Eugen Neagoe l-a înlocuit pe Eugen Beza), Metaloglobus București (Ianis Zicu în locul lui Eusebiu Tudor), CS Tunari (Alin Ilin a asigurat interimatul după despărțirea de Florin Stîngă, apoi a fost numit antrenor Ștefan Odoroabă), CSM Alexandria (Alin Pînzaru i-a luat locul lui Ștefan Odoroabă, Sorin Albeanu a asigurat interimatul un meci, în Cupa României, iar apoi a fost adus Eugen Trică), Unirea Dej (Eusebio Șuvagău a asigurat interimatul două meciuri după despărțirea de Dacian Nastai, iar apoi a fost numit Dragoș Militaru) și Concordia Chiajna (Erik Lincar, Claudiu Ionescu interimar un meci, Ilie Poenaru).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-acuza-arbitrajul-din-meciul-cu-steaua-19303334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/opt-jucatori-din-liga-2-si-unul-din-liga-3-la-nationala-u20-a-romaniei-19303341

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceceri-a-marcat-adi-popa-a-revenit-la-steaua-19303331

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-in-extremis-in-meciul-cu-cs-tunari-19303210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 14:46 Liga 2
Pe aceeași temă