”Bădărău – Arsenal 2-1”, în Liga 2! Ați auzit de acest meci? Arbitrul, pus în locul gazdelor și acuzat că nu a dat două penalty-uri: ”Furt pe față! Viciere de rezultat! Te-ai făcut că nu le vezi”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 12:17 Liga 2
”Bădărău - Arsenal 2-1”, în Liga 2! Ați auzit de acest meci? Arbitrul, pus în locul gazdelor și acuzat că nu a dat două penalty-uri: ”Furt pe față! Viciere de rezultat! Te-ai făcut că nu le vezi”

CS Tunari este scandalizată de două faze de arbitraj din timpul meciului cu Steaua, disputat sâmbătă, în Ghencea, și pierdut cu scorul de 1-2, cu un gol primit în minutul 90+5, o execuție superbă a lui Rareș Enceanu.

Clubul ilfovean îl acuză public pe arbitrul central Raul Bădărău că nu i-a acordat două lovituri de pedeapsă când scorul era 0-0, respectiv 1-1, afirmând că deciziile sale au fost ”furt pe față!”.

”Scor final: Bădărău – Arsenal 2-1”, sună încheierea celor de la CS Tunari, care în loc de Steaua pune numele arbitrului, ignorând reușita lui Kevin Ceceri și, în special, minunăția lui Rareș Enceanu, iar pe ea se autointitulează precum echipa engleză calificată în sferturile acestei ediții a Ligii Campionilor.

Primarul Tunariului a avut, ca de obicei, o reacție!

CS Tunari îl acuză pe arbitrul Raul Bădărău că nu i-a acordat două penalty-uri în meciul cu Steaua

La ultima prezență în sezonul regular de Liga 2 din acestă ediție de campionat, CS Tunari s-a deplasat aproape de casă, în cartierul bucureștean Ghencea, unde a întâlnit Steaua. Meciul s-a încheiat cu victoria in extremis a echipei lui Daniel Oprița, scor 2-1, după golurile marcate de Kevin Ceceri (19), în urma unui corner, Rareș Enceanu (90+5), dintr-o lovitură liberă din fața careului, respectiv de Mirko Ivanovski (60), din careul mic, dintr-o poziție suspectă de offside.

După partida în care a avut și o mini-galerie în înaltul peluzei rezervată oaspeților, CS Tunari a izbucnit pe pagina sa de Facebook, la mai bine de la patru ore de la încheierea meciului, acuzând arbitrajul lui Raul Bădărău. Centralului hunedorean, aflat la prima partidă condusă în Liga 2, ilfovenii îi reproșează neacordarea a două penalty-uri. Mai mult, schimbă numele Stelei cu cel de familie al arbitrului, iar pe al său cu unul pe care nu îl deține, atunci când transmite rezultatul final, de parcă Bădărău ar fi înscris două goluri în locul jucătorilor echipei gazdă.

”Furt pe față! Viciere de rezultat! Arbitrul de centru, Bădărău Raul, din Hunedoara, a contribuit din plin la înfrângerea echipei noastre, în Ghencea. Fără supărare, nu prea ai valoare, domnule arbitru. La primul meci pe care l-ai oficiat la centru, în Liga a 2 a, ai comis-o grav. Am postat cele două faze de penalty clar, pe care noi le-am avut și tu te-ai făcut ca nu le vezi. Scor final: Bădărău – Arsenal 2-1”, acuză CS Tunari.

”Două faze de penalty clar” incriminate de CS Tunari, deloc clare! Golul din offside al lui Ivanovski nu i-a deranjat pe ilfoveni

La acest mesaj, CS Tunari a distribuit un clip cu cele două faze de joc din meciul transmis în direct de Steaua TV.

Prima a avut loc în minutul 17, la scorul de 0-0, când Paul Mitrică a recuperat o minge în colțul stânga al terenului, pe atacul echipei ilfovene, dintr-un duel cu Maftei, a avansat și a fost blocat pe linia careului de Dean Beța, mingea ducându-se spre poartă și fiind prinsă de Frănculescu. Arbitrul, bine plasat, aproape de fază, a lăsat jocul să continue, făcând semn către Mitrică să se ridice.

Momentul contactului dintre Paul Mitrică și Dean Beța (acoperit în captura foto de Maftei), produs pe linia careului. Arbitrul este bine poziționat și foarte atent și lasă jocul să continue. Probabil a făcut asta pentru că Beța s-a întors la timp cu fața spre minge, arătând că are interesul de a juca balonul. Mitrică nu a încercat să treacă pe lângă fundaș, preferând să cadă.

A doua fază incriminată a avut loc în minutul 90+1, la scorul de 1-1, când Vasile Constantin a avut o incursiune din centru spre dreapta, Alin Raicu l-a urmărit și a ratat în mai multe rânduri ocazia să-l prindă de brațul stâng pentru a-l faulta, în duel a apărut și Adrian Ilie, care s-a ferit chiar în fața careului să-l atingă pe adversar. Constantin a plonjat încă dinainte de linia de 16 metri, iar arbitrul a făcut semn și de această dată ca faza să continue.

Dacă Mitrică a căzut în urma unei ciocniri cu Beța, pe linia careului, Constantin nu numai că a căzut dinainte de linia de 16 metri, deci în afara careului, dar a și efectuat un plonjon de toată frumusețea. Nici prima și nici mai ales a doua nu sunt ”faze de penalty clar”, așa cum susține CS Tunari, probabil care la ora acelei comunicări era încă la cald după eșecul care i-a redus și mai mult șansele de menținere în Liga 2.

CS Tunari precizează și că arbitrul este din Hunedoara, de parcă ar avea vreo importanță acest lucru! Dacă ilfovenii ar fi fost în luptă pentru menținerea în Liga 2 cu Corvinul Hunedoara, atunci această precizare ar fi avut o anumită direcție, însă Corvinul este printre cele mai bune echipe din acest sezon și va evolua în play-off.

Alin Raicu (nr. 17) pare să aibă prim-planul la minge, spre deosebire de Vasile Constantin, care este deja în cădere înainte de linia de 16 metri. Adi Ilie (n.r. 13) a ajuns târziu din lateral și evită contactul cu Constantin.

Altfel, CS Tunari nu specifică nimic despre faza din minutul 60, în care Mirko Ivanovski a egalat dintr-o poziție suspectă de offside. Dragoș Gheorghe a șutat din afara careului spre poartă, Atanas Trică (nr. 21, chiar în momentul devierii) a plonjat și a deviat mingea, iar Ivanovski, înt-run offside mai mult decât evident, a înscris din careul mic. Arbitrul asistent Ioan Humiţa nu a semnalizat nimic, validând golul.

Raul Bădărău a fost în Ghencea la primul meci ca arbitru central în Liga 2. A fost ca arbitru de rezervă în două jocuri ale CS Tunari

Raul Sebastian Bădărău, din Hunedoara, face parte din lotul de Liga 2 de arbitri și la meciul Steaua – CS Tunari 2-1 a fost la debutul în acest eșalon fotbalistic.

În acest sezon 2023-2024 are 21 de meciuri din diverse competiții arbitrate de la centru, dintre care opt, cele mai mult, au fost în Liga 3.

Ca arbitru de rezervă a fost delegat la 11 partide din patru competiții diferite în sezonul actual. În Liga 2 a fost la șapte jocuri ca rezervă, în două dintre ele fiind pe teren CS Tunari. În eșecul cu 1-6 de la Dumbrăvița și victoria cu 1-0 cu CSM Alexandria.

La postarea clubului în care a fost atacat arbitrajul lui Raul Bădărău, primarul din Tunari a lăsat un comentariu, ca de obicei. De această dată a fost unul negativ la adresa echipei sale. ”În asemenea condiții, nu mai pot acorda atenție fotbalului local .. prea mult pt nimic!”, a scris Cristian Niculae, care, de obicei, după meciuri, indiferent că s-a pierdut, avea mesaje de încurajare.

CS Tunari este cu Steaua în grupa de play-out și are mari șanse să retrogradeze

Chiar și cu un punct acumulat în acest meci, CS Tunari ar fi încheiat sezonul regular tot pe locul 17, ultimul retrogradabil, și ar fi fost repartizată tot în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Ar fi redus, e adevărat, cu un punct distanța față de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu care se va lupta pentru evitarea acestei poziții retrogradabile.

CS Tunari va avea șansa revanșei în fața Stelei în play-out, fiindcă amândouă fac parte din Grupa B. În plus, din această serie mai fac parte Chindia, Concordia Chiajna, CSM Slatina, Viitorul Pandurii și Progresul Spartac, aceasta din urmă fiind deja matematic retrogradată dinainte de startul turneului cu șapte etape și șase meciuri pentru fiecare echipă.

CS Tunari este pe locul 6 din 7, cu 16 puncte, iar prima aflată deasupra sa este Viitorul Pandurii, cu 23 de puncte. Trupa din Târgu Jiu are șapte puncte în plus și inclusiv avantajul primului criteriu de departajare în caz de egalitate la finalul play-out-ului, numărul de puncte mai mare avut la finalul sezonului regular!

În aceste condiții, CS Tunari se îndreaptă și ea, ca Progresul Spartac, cu pași repezi către întoarcerea în Liga 3.

Programul play-out-ului Ligii 2 va fi stabilit marți, atunci când FRF organizează tragerea la sorți, de la ora 12:00. Turneul începe peste două weekendul, următorul fiind fără meciuri, din cauza acțiunilor echipelor naționale.

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures
Video și capturi foto: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-in-extremis-in-meciul-cu-cs-tunari-19303210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceceri-a-marcat-adi-popa-a-revenit-la-steaua-19303331

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-concluzii-dupa-csm-slatina-cs-mioveni-0-0-19303046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-retrogradat-matematic-odata-cu-esecul-cu-ceahlaul-19303306

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 12:17 Liga 2
Pe aceeași temă