Andrei Erimia a tras concluziile după un sezon regular în care Progresul Spartac a obținut doar un punct și a retrogradat matematic. Antrenorul are un vis pentru play-out

Narcis POHOAȚĂ 17 Mar. 2024, 14:37 Liga 2
Andrei Erimia a tras concluziile după un sezon regular în care Progresul Spartac a obținut doar un punct și a retrogradat matematic. Antrenorul are un vis pentru play-out

Venită ca victimă sigură la Piatra Neamț, ultima clasată Progresul Spartac nu a reușit să limiteze decât într-o mica măsură proporțiile scorului în fața Ceahlăului.

Tânăra echipă pregătită de Andrei Erimia a pierdut cu 0-4 (0-2) sub Pietricica, în ultimul meci al sezonului regular din Liga 2 și este retrogradată matematic în Liga 3 încă din acest moment, dinainte de startul play-out-ului.

Andrei Erimia s-a repetat și după eșecul cu Ceahlăul: ”Îmi doresc să câștigăm măcar un meci”

Fără victorie în cele 19 etape disputate în sezonul regular și cu doar un punct acumulat, un 0-0 în deplasare cu CSM Reșița, Progresul Spartac își propune în play-out să câștige măcar un meci, pentru a nu încheia sezonul pe zero în dreptul victoriilor. Își propune această victorie încă de la începutul actualei ediții de campionat, iar șansele să reușească asta sunt extrem de reduse.

Acest lucru a fost subliniat și de către antrenorul Andrei Erimia la finalul partidei de la Piatra Neamț.

”Obiectivul în play-out este să câștigăm un meci. Totuși, indiferent de resursele limitate pe care le avem sau de faptul că suntem un pic depășiți de ceea ce înseamnă acum nivelul Ligii 2, nu am vrea să încheiem sezonul fără o victorie. Vrem să câștigăm măcar un meci”, a declarat Andrei Erimia.

”A fost o experiență nefastă, în niște condiții pe care aș dori să nu le mai întâlnesc vreodată”

Antrenorul Progresului Spartac a explicat că în condițiile date, invitați să joace în Liga 2 cu puțin timp înainte de startul sezonului, era foarte greu să facă mai mult cu niște jucători foarte tineri, sub nivelul acestui eșalon.

”Noi ne propunem încă din iarnă să reconstruim, doar că e destul de dificil. Pentru asta ne trebuie și jucători care să poată să fie implicați în ceea ce ne dorim noi și e clar că ceea ce avem în momentul acesta nu e de ajuns. Va trebui să găsim și alți jucători, în alte părți. Ne lipsesc multe. Și experiența, și valoarea pentru nivelul acesta. Sunt jucători foarte tineri, iar dacă vorbim despre meciul cu Ceahlăul, am avut doar patru rezerve de câmp pe bancă, toți între 15 și 19 ani.
Câștigarea de experiență te ajută atunci când ai capacitatea să înveți din ceea ce ți se întâmplă, și să evoluezi. Și aici am dubii vizavi de anumiți componenți ai echipei. Pentru noi, campionatul în sine e unul foarte diferit, pentru că am aflat destul de târziu. Și în condițiile date nu am reușit să încropim un lot și să ne pregătim pentru un campionat de Liga a 2-a cu multe echipe la un nivel apropiat, fără formații dinainte condamnate, în afară de noi. A fost e experiență nefastă, în niște condiții pe care nu aș dori să le mai întâlnesc vreodată”, a completat Erimia.

Progresul Spartac, în eșecul cu Ceahlăul: D. Paraschiv – Parfeon (cpt.), Rz. Stîngă (Vl. Istrate 88′), Em. Pacionel, Mat. Andrei, Andr. Florescu (Dinache 82′) – Ed. Radu, M. Dumitru (Tong 61′), Paliu, Crivac – A. Chirițoiu (Răducioiu 46′). Rezerve neutilizate: Al. Soare, Dav. Dumitrescu – .

Andrei Erimia, dezamăgit și frustrat. ”Dacă am fi păstrat nucleul de anul trecut, am fi făcut față”

Andrei Erimia este de părere că Progresul Spartac ar fi făcut față în acest sezon de Liga 2 dacă ar fi știut din timp că va juca în eșalonul secund și și-ar fi păstrat nucleul de jucători din campionatul trecut.

”Nu am spus că plec de la echipă, dar suntem dezamăgiți și frustrați că participăm într-un campionat de Liga a 2-a și ne-am străduit atâția ani să ajungem aici. De la Liga a 5-a muncim să fim aici. E clar că nu am putut să ne pregătim corespunzător, lăsând la o parte faptul că avem cel mai mic buget, a fost foarte complicat, întrucât am aflat târziu. Și chiar dacă se știa, cum puteam legitima jucători? Nimeni nu semnează pe ceva ce e posibil să se întâmple. Suntem convinși că dacă am fi păstrat cel puțin nucleul de anul trecut, am fi făcut față în Liga 2. În iarnă am făcut un lucru logic, am micșorat bugetul și mai mult, ne-am bazat pe jucători tineri, am păstrat doar câțiva jucători să zicem mai experimantați și am încercat să diminuăm cheltuielile. Am făcut asta pentru că era evident că sunt șanse infime sau zero să putem să facem puncte încât să ne salvăm”, a conchis antrenorul ultimei clasate Progresul Spartac, care, în ciuda tuturor acestor lucruri pe care le spune tot visează la o victorie în aceste ultime șase meciuri rămase de disputat.

Progresul Spartac a retrogradat matematic chiar înainte de începerea play-out-ului Ligii 2

Cu un punct acumulat în sezonul regular și clasată pe ultimul loc, 20, Progresul Spartac a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, unde va avea ca adversari Steaua, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, CSM Slatina, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CS Tunari.

Programul play-out-ului Ligii 2 va fi stabilit marți, atunci când FRF organizează tragerea la sorți, de la ora 12:00. Turneul începe peste două weekendul, următorul fiind fără meciuri, din cauza acțiunilor echipelor naționale.

Progresul Spartac este matematic retrogradată în Liga 3, fiindcă are cu 22 de puncte mai puțin față de Viitorul Pandurii, prima clasată deasupra locurilor retrogradabile.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-in-extremis-in-meciul-cu-cs-tunari-19303210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-la-scor-in-ultima-etapa-dar-va-juca-in-play-out-19302998

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-cu-concordia-si-a-ajuns-la-trei-esecuri-la-rand-19303122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Narcis POHOAȚĂ 17 Mar. 2024, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă