Daniel Oprescu vede partea plină a paharului după remiza cu CS Mioveni. Antrenorul Slatinei consideră că echipa sa a avut din nou parte de ”seria mai grea” din play-out

Marius ANGHEL 16 Mar. 2024, 22:46 Liga 2

Pentru a doua oară în acest an, în patru meciuri, și pentru a șaptea oară pe toată durata sezonului regular, în 19 etape, CSM Slatina a terminat la egalitate. 0-0 a fost scorul înregistrat de olteni în ultimul joc din sezonul regular, sâmbătă, pe teren propriu, cu CS Mioveni, echipă care va evolua în play-off-ul Ligii 2.

Tot un 0-0 înregistraseră slătinenii și în precedentul meci de acasă, primul din 2024, cu CSM Reșița, în care au evoluat mai bine de jumătate de oră în dublă inferioritate numerică. Acum, contra Mioveniului, s-a jucat 11 contra 11, însă golul tot n-a venit.

Din cele șapte remize înregistrate în total, patru au fost pe teren propriu și toate au fost la scorul de 0-0. Chindia și CSC Șelimbăr au fost primele două care nici nu au luat gol, dar nici nu au dat împotriva trupei lui Daniel Oprescu.

Daniel Oprescu, după remiza cu CS Mioveni: ”Înainte de această etapă aveam egalitate perfectă acasă-deplasare. Acum avem un punct mai mult acasă”

Meciul cu CS Mioveni a fost unul echilibrat și fără mari ocazii. După joc, Daniel Oprescu a preferat să vorbească despre statistici și ceea ce urmează pentru CSM Slatina.

”Ca şi anul trecut, sunt în seria mai grea, faţă de prima echipă retrogradată avem un avans de 9 puncte. Dacă eram în seria cealaltă, campionatul era jucat. Oricum nu contează, important este să ne facem treaba aşa cum ne-am făcut-o în ultimele trei partide, pentru că în ultimele jocuri am arătat o organizare foarte bună, în primul rând defensivă, şi am şi reuşit să câştigăm un meci în deplasare. Dacă înainte de această etapă aveam egalitate perfectă acasă-deplasare, trei victorii, trei egaluri, acum avem un punct mai mult acasă. Trebuie să spunem că, şi în acest campionat, am avut cu un meci mai mult în deplasare, fiind oarecum dezavantajaţi.

Se întrerupe campionatul, ca urmare a acţiunilor loturilor naţionale, avem timp să ne punem la punct, să abordăm play-out-ul cu maximă încredere şi să reuşim, dacă se poate, să ne asigurăm liniştea necesară încă din primele etape”, a declarat, citat de News Flux, Daniel Oprescu.

CSM Slatina, în remiza cu CS Mioveni: Velcu – C-tin. Radu (I. Mitran 62′), A. Stan, Sălcianu, C. Toma – Sil. Matei (Donca 67′), I. Năstăsie – R. Popa, Doman (cpt.), Riza (Ciocâlteu 62′) – Val. Alexandru. Rezerve: Micu – Gherghe, Cr. Dinu, D. Dragu, Kayondo, Leață.

CSM Slatina, la nouă puncte de al doilea loc retrogradabil din Grupa B a play-out-ului Ligii 2

Fiindcă a încheiat sezonul regular pe locul 13, cu 25 de puncte, la egalitate cu Concordia Chiajna (locul 12), CSM Slatina a picat să joace în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu Steaua (28 puncte), Chindia Târgoviște (28), Concordia Chiajna (25), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (23), CS Tunari (16) și Progresul Spartac (1).

Oltenii vor juca câte un meci cu toți adversarii și trebuie să evite penultima poziție, a doua și ultima retrogradabilă, ocupată acum de CS Tunari. Progresul Spartac este deja retrogradată matematic.

Programul play-out-ului va fi aflat marți, când FRF organizează tragerea la sorți.

  • În sezonul trecut, Slatina a fost în play-out în Grupa A, cu FK Miercurea Ciuc, CSC Șelimbăr, Unirea Slobozia, Metaloglobus București, Minaur Baia Mare și Poli Timișoara, încheind la două puncte peste Metaloglobus, clasată pe locul 5, care avea să meargă la barajul de menținere cu Progresul Spartac, pe care îl câștiga la lovituri de departajare.

Foto: NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-la-scor-in-ultima-etapa-dar-va-juca-in-play-out-19302998

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-scapat-pe-final-victoria-cu-fk-miercurea-ciuc-19303013

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Marius ANGHEL 16 Mar. 2024, 22:46 Liga 2
Pe aceeași temă