Florin Bratu a plecat de la Concordia Chiajna! Mesajul antrenorului pentru jucători: ”Mi-am reziliat contractul ca să vă fie vouă bine! Nu cedați, vreau ca lucrurile să funcționeze!”

Florin Bratu s-a despărțit de Concordia Chiajna! Antrenorul în vârstă de 40 de ani a ales să plece de la echipa ilfoveană după ce a văzut că nu mai are suportul conducerii.

Cel poreclit ”Mitraliera” a avut zilele trecute o discuție cu președintele Cristian Tănase, iar astăzi cei doi au discutat din nou, la telefon, și au căzut la un numitor comuna privind rezilierea amiabilă a contractului.

Antrenor interimar este Costel Orac, iar variante pentru banca tehnică sunt Claudiu Niculescu și Eugen Neagoe, după cum Liga2.ro a scris în exclusivitate.

Florin Bratu s-a despărțit de Concordia Chiajna și a postat pe Instagram ședința în care anunța jucătorii de decizia sa

Florin Bratu a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și a trebuit să stea o perioadă lungă de timp în izolare, fapt care nu i-a permis antrenorului să stea pe banca tehnică a Chiajnei la ultimele două jocuri. Deși a ieșit din izolare, Bratu nu va mai conduce Concordia, pentru că a luat hotărârea să plece de la echipă, fiind deranjat de lipsa de susținere din partea conducerii.

Astfel, acesta a discutat, azi, telefonic cu președintele Cristian Tănase și i-a transmis că nu mai rămâne la Concordia. Tot azi, tehnicianul s-a văzut cu echipa pentru a-și lua la revedere de la jucători. Acesta a avut un discurs emoționant pe care l-a postat pe pagina sa de Instagram, fiind primul antrenor din România care arată publicului cum se desparte de o echipă printr-o postare în social media.

În discursul de la revedere pe care l-a ținut foștilor săi elevi, Florin le-a transmis acestora ca a luat decizia de a pleca de la echipă în speranța că acest lucru îi va face pe jucători să pornească de la zero și să remedieze rezultatele înregistrate până acum. ”Mă bucur să vă vad, că sunteți bine, sănătoși. Ați ieșit bine la testul de ieri. Eu mi-am reziliat contractul astăzi, au fostul destul de multe frământări în această perioadă din cauza lipsei de rezultate. Au fost neînțelegeri destul de mari între mine și conducere, în fine, nu mai contează lucrul acesta. Eu sunt răspunzător și v-am spus de la început, așa sunt antrenorii. Ce-mi doresc pentru voi este să nu cedați. Am încredere mare în această echipă, am încredere că vreți să aduceți lucrurile și rezultatele pe linia de plutire. Nu cedați pentru că asta este obligația voastră prin contract. Și vreau ca în meciurile următoare prin rezultatele pe care le aveți să am și eu puțină satisfacție. Am făcut acest gest ca să vă fie vouă bine, de asta am făcut acest gest. Pentru că vreau ca lucrurile să funcționeze. Nu mai contează ce a fost în spate, luați-o de acum, mergeți înainte! Vă doresc baftă multă, să aveți success. Și încercați ca această echipă prin domn profesor Orac pe care îl aveți aici să scoateți lucrurile la mal. Da? Eu vă mulțumesc pentru colaborare! Am ținut să vin aici pentru că atât cât am lucrat împreună eu spun că n-am avut mari probleme și succes în continuare pentur că aveți nevoie. Da?”, le-a transmis Bratu jucătorilor de la Chiajna.

 

View this post on Instagram

 

O etapa din cariera unui antrenor. ??⚽️?

A post shared by Florin Bratu (@florin15bratu) on

Bratu, contre cu președintele Tănase. Eugen Neagoe și Claudiu Niculescu, în cărți pentru a prelua Concordia Chiajna

Florin Bratu nu a mai dorit să continue la Chiajna din cauza relației pe care a avut-o în ultima vreme cu președintele Cristian Tănase.

Deranjat de faptul că echipa din Ilfov este pe locul 16 ]n Liga 2, oficialul nu a mai avut răbdare cu nou-formata echipă și a vrut să-l demită în primă fază pe ”Bratone”, dar a revenit la sentimente mai bune. Bratu a cerut timp pentru a forma o echipă puternică, având în vedere că au fost transferați la începutul sezonului mulți jucători. Într-un final, simțind că Tănase nu îl mai susține, Bratu a decis sa plece de la Chiajna.

Conform surselor Liga2.ro, principalele ținte ale lui Cristian Tănase sunt, în acest moment, Claudiu Niculescu (44 de ani), recent demis de la CS Mioveni, și Eugen Neagoe (53 de ani).

Neagoe a antrenat ultima dată în Liga 1, pe FC Hermannstadt, în perioada octombrie-decembrie 2019. Anterior a condus-o pentru o scurtă perioadă pe Dinamo, de care s-a despărțit după ce a acuzat probleme medicale la inimă. Ca antrenor principal a mai fost la U Craiova, Pandurii, Drobeta Turnu Severin, Aris Limassol, Nea Salamis (ambele din Cipru), Poli Iași și Sepsi OSK.

Niculescu s-a despărți la începutul săptămânii trecute de CS Mioveni, formație pe care a preluat-o din luna martie a acestui an, cu care a ratat promovarea la barajul cu Chindia, iar în acest sezon a înregistrat rezultate modeste în primele opt meciuri.

Ca antrenor principal, Niculescu le-a mai condus pe ”U” Cluj, FC Bihor, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Voluntari și Dinamo.

Florin Bratu, patru victorii, trei remize și patru înfrângeri ca antrenor al Concordiei în acest sezon de Liga 2

Florin Bratu a preluat Concordia la începutul anului 2020, în partea a doua a sezonului trecut, ”înghețată” din cauza pandemiei. În acest sezon a condus echipa în 11 meciuri (nouă de campionat și două de cupă), însă pe bancă a stat doar în nouă, în ultimele două (cu CS Mioveni, în cupă, și Farul, în campionat) lipsind din cauza infectării cu COVID-19.

În această perioadă, echipa ilfoveană a acumulat patru victorii (două în campionat și două în cupă), trei remize și patru înfrângeri (acestea șapte au fost în campionat). La ultimele două jocuri, cât Bratu a fost în izolare, pe banca tehnică au stat președintele executiv Auraș Brașoveanu și antrenorul de portari Daniel Stanciu.

Concordia Chiajna nu a jucat în etapa a 10-a a Ligii 2, fiindcă adversara pe care trebuia să o întâlnească în deplasare, CSM Reșița, are probleme cu COVID-19 și a fost în imposibilitate de a evolua. Meciul a fost amânat pentru 11 noiembrie, de la ora 14:00.

Concordia, abia pe locul 16 în Liga 2, deși țintește play-off-ul și promovarea

După nouă meciuri jucate în 10 etape, Concordia ocupă locul 16 în Liga 2, cu 9 puncte, dar e calificată în 16-imile Cupei României, după ce a trecut în precedentele două tururi de CS Afumați și CS Mioveni.

În runda a 11-a, Concordia Chiajna o va întâlni pe teren propriu, sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 11:00, pe Ripensia Timișoara.

Obiectivul Concordiei și în acest sezon este calificarea în play-off și apoi lupta pentru promovarea în Liga 1.

Concordia Chiajna, a opta echipă din acest sezon de Liga 2 care își schimbă antrenorul

Concordia Chiajna devine, astfel, a opta echipă care își schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2.

”U” Cluj (out Adrian Falub – in Costel Enache), Aerostar Bacău (out Cristian Lupuț – in Daniel Munteanu), Fotbal Comuna Recea (out Ciprian Danciu, in Nicolae Constantin), U Craiova 1948 SA (out Nicolo Napoli, in Dan Vasilică – interimar), CSM Reșița (out Alexandru Pelici – in Călin Cheregi – interimar, in Alin Minteuan), Rapid (out Adrian Iencsi – in Mihai Iosif – interimar) și CS Mioveni (out Claudiu Niculescu, in Alexandru Pelici) sunt celelalte echipe care au făcut schimbări pe banca tehnică în acest sezon.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-thomas-chesneau-secrete-din-vestiarul-lui-psg-cum-sunt-de-fapt-vedetele-campioanei-frantei-si-ce-spune-despre-transferul-in-romania-la-concordia-chiajna-ma-asteptam-sa-dau-peste-n-19156109

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-are-o-deplasare-grea-in-etapa-a-11-a-a-ligii-2-pe-terenul-concordiei-cosmin-petruescu-consider-chiajna-una-dintre-echipele-favorite-la-play-off-19156097

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-din-liga-2-care-isi-asuma-esecurile-si-a-vrut-sa-si-dea-demisia-dupa-un-sezon-sub-asteptari-ma-ajung-toate-infrangerile-eu-sunt-vinovat-nu-jucatorii-sau-antrenorul-19155761

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-situatia-lui-florin-bratu-la-concordia-chiajna-a-fost-lamurita-cristian-tanase-urmeaza-sa-discutam-toti-zilele-astea-19155707

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cei-doi-antrenori-cu-care-concordia-chiajna-discuta-pentru-alcatuirea-noului-staff-tehnic-situatia-lui-florin-bratu-19155659

Pe aceeași temă