Concordia, start ratat în 2024 și ”șansele la play-off scad drastic”. Erik Lincar, după eșecul cu Ceahlăul: ”Dezamăgirea e mare”

Marius ANGHEL 22 Feb. 2024, 23:52 Liga 2

Concordia Chiajna a început cât se poate de rău meciurile oficiale din 2024, a pierdut pe teren propriu contra Ceahlăului și șansele de calificare în play-off-ul Ligii 2 s-au redus simțitor, cu trei runde rămase de disputat din sezonul regular.

Ilfovenii au cedat cu scorul de 1-2 meciul de acasă cu trupa nemțeană, iar dezamăgirea a fost mare după joc.

A fost exprimată chiar de către antrenorul principal Erik Lincar, care a recunoscut că acest prim meci din noul an era extrem de important în economia luptei pentru Top 6 din Liga 2.

Concordia a început cu stângul meciurile oficiale din 2024: eșec acasă cu Ceahlăul

Concordia a fost surprinsă de Ceahlăul pe teren propriu și din minutul 7 a fost condusă după reușita lui Matei Moraru. Constantin Dima putea fi eliminat în minutul 18, după o intrare inconștientă asupra lui Akwasi, însă arbitrul Robert Avram a arătat doar cartonașul galben, iar apoi Lincar a decis scoaterea fundașului fost la Metaloglobus pentru a schimba și formula de joc. Cei mai aproape de gol au fost tot nemțenii, prin Cortelezzi (30), care a șutat din careu în transversală, iar Petre a interceptat, dar a trimis alături. Concordia a dominat la capitolul cornere și a avut o situație bună de gol prin Bălan (33), dar Krell a respins salvator de pe linie.

Partea a doua a întâlnirii a început la fel de prost pentru ilfoveni, același Matei Moraru (50) punctând pentru 2-0 cu un șut și mai bine plasat, tot din stânga către dreapta. Ambii antrenori au schimbat, iar Concordia a avut șansa de a reintra în meci tot prin Bălan (65), însă șutul său din marginea careului a trecut de puțin pe lângă poartă. Ar fi fost un gol controversat, fiindcă atacantul a plecat dintr-o poziție de offside, nesemnalizată. Adrian Bălan (70) avea, până la urmă, să înscrie pentru echipa sa, dar dintr-un penalty obținut de Torje după o intrare neglijentă asupra sa a lui Akwasi. Au mai fost suficiente minute de joc până la final, dar niciuna dintre echipe nu a mai înscris, astfel că nemțenii au plecat cu toate punctele de la Chiajna.

Erik Lincar, după înfrângerea cu Ceahlăul: ”Dezamăgirea e mare”

A fost dezamăgire la Concordia după meci, iar antrenorul Erik Lincar nu s-a ferit să spună că șansele echipei la play-off au scăzut drastic.

”Cu siguranță aveam alte speranțe, dar în fotbal… Știam că echipa Ceahlăului este puternică din punct de vedere fizic, știam că pe contraatac sunt foarte periculoși. Din păcate, primul gol l-am primit prea ușor, pe o pasă înapoi și o nesincronizare între jucători. Dezamăgirea e mare. Aveam mari speranțe, dar, din păcate, în momentul ăsta, cred că șansele noastre de a intra în play-off sunt foarte mici. Cine ar fi câștigat acest joc era clar că pornea cu mari șanse de a intra în play-off. Cine pierde, vă dați seama că șansele scad drastic”, a spus Lincar la microfonul DigiSport.

Concordia menține șanse de calificare în play-off, dar Lincar e rezervat: ”Era important jocul de astăzi”

La acest prim meci din 2024, Lincar a început cu trei jucători noi în primul 11, Constantin Dima, Mario Vrdoliak și Cristian Gogescu, dar și cu un nou sistem de joc, bazat pe cinci fundași.

Indiferent de celelalte rezultate din această etapă, echipa va mai avea șanse la a ajunge în play-off dacă se impune în ultimele trei meciuri, însă Lincar rămâne rezervat.

”Pentru noi era important jocul de astăzi, sincer. Eram la același număr de puncte, era important și jocul direct, programul lor e, poate, unul mai facil. Noi ne-am pregătit, am încercat, am pregătit bine jocul, dar, din păcate, nu a fost ceea ce ne doream. Echilibrul s-a rupt în minutul 8, când am primit gol pe o situație care, în principiu, ar fi trebuit rezolvată ușor. Ăsta este fotbalul. După aceea, a trebuit să schimb și sistemul, am trecut într-o linie de patru, am încercat să forțăm mai mult pe atac. Ne-am creat anumite ocazii, dar, din păcate, nu am avut eficiență și așa s-a terminat jocul. Aveam mari așteptări de la jocul de astăzi, dezamăgirea este mare”, a spus și Erik Lincar.

Concordia Chiajna, în meciul cu Ceahlăul: Oncescu – Corbu, Stănică, Gerson (Hlistei 83′), C-tin. Dima (Cl. Dragu 25′), Dumbravă – Vrdoljak, Tucaliuc (Iul. Roșu 59′), Gogescu (Ghimfuș 46′) – Torje (cpt.), Ad. Bălan. Rezerve neutilizate: Dincă – Ad. Iancu, Scarlatache, Cocoș.

Rămân meciurile cu Metaloglobus, Dumbrăvița și Unirea Dej

După această înfrângere, Concordia Chiajna, cu 22 de puncte, rămâne, momentan, pe locul 9, între Steaua și FK Miercurea Ciuc, care au același număr de puncte și care urmează să joace zilele viitoare. Poate termina etapa mult mai jos, însă, dar va fi la cel mult trei sau patru puncte de ultimul loc calificabil în play-off.

În ultimele trei etape din sezonul regular va mai avea jocuri cu Metaloglobus București (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Unirea Dej (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-concordia-ceahlaul-1-2-19300382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matei-moraru-a-inscris-doua-goluri-pentru-ceahlaul-la-chiajna-19300389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-concordia-ceahlaul-1-2-19300348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-ceahlaul-primul-meci-de-liga-2-in-2024-19300227

Marius ANGHEL 22 Feb. 2024, 23:52 Liga 2
Pe aceeași temă