Erik Lincar vrea să rezilieze, nu să demisioneze de la Concordia Chiajna. Conducerea clubului e de neclintit | EXCLUSIV

Daniel NAZARE, Marius ANGHEL 04 Mar. 2024, 14:07 Liga 2

UPDATE: În urma ședinței dintre conducerea Concordiei Chiajna și antrenorul Erik Lincar s-a decis ca acesta din urmă să-și continue activitatea la club.

Lincar voia o despărțire cu salarii compensatorii, în timp ce clubul și-a dorit o demisie a antrenorului, cu plata la zi. Lincar a mers după ședință la antrenament.

Din informațiile noastre, nu este prima dată când antrenorul numit în vară la echipă dorește rezilierea în condițiile sale și nu o obține. De-a lungul sezonului ar mai fi fost alte trei rânduri de astfel de discuții.


Textul inițial:

Erik Lincar (45 de ani), antrenorul echipei Concordia Chiajna, a informat conducerea clubului ilfovean că își dorește să nu mai continue colaborarea, după ce în urma rezultatului înregistrat în etapa din weekend s-a pierdut orice șansă matematică de a mai prinde play-off-ul Ligii 2 în acest sezon.

Oficialii grupării din Chiajna îl doresc în continuare pe banca tehnică pe fostul stelist, pentru că echipa ar avea șanse la barajul de promovare și din play-out, dacă în play-off vor intra trei echipe fără drept de accedere în prima ligă.

Erik Lincar ar vrea să rezilieze contractul cu Concordia, dar nu prin a-și da demisia

Din informațiile ProSport, Erik Lincar solicită rezilierea și primirea a trei salarii, dar președintele Cristian Tănase așteaptă demisia tânărului antrenor pentru a nu fi în poziția de a-i plăti compensații financiare.

Ședința urmează să aibă loc la ora 17:00, la sediul clubului Concordia Chiajna, înaintea antrenamentului programat astăzi seară, în condițiile în care echipa a fost pusă să joace joi, de la ora 17:00, în etapa a 18-a.

Concordia Chiajna e pe locul 12 în Liga 2, cu două etape înainte de finalul sezonului regular, cu 22 de puncte, la egalitate cu Steaua (locul 11 și un meci în minus) și Metaloglobus (locul 13). În fața acesteia din urmă a cedat sâmbătă la Clinceni, scor 0-2, și și-a pierdut orice șansă de a mai prinde play-off-ul, ultimul loc calificabil, 6, fiind ocupat de Ceahlăul, cu 28 de puncte, echipă împotriva căreia a pierdut meciul direct (1-2 la Chiajna).

”A avut totul la dispoziție transferuri, salarii plătite la zi, condiții și acum dă bir cu fugiții. A zis de patru ori că pleacă”, a declarat, sub protecția anonimatului, un angajat din club.

  • Erik Lincar a preluat Concordia în iunie 2023, la începutul actualului sezon, și și-a format lotul aproape în întregime, puțini jucători fiind păstrați din ediția trecută a Ligii 2. El a mai antrenat o dată echipa din Chiajna din postura de ”principal”, tot în Liga 2, între octombrie 2019 și ianuarie 2020. I-a fost și ”secund” în 2015, în prima ligă, în stafful lui Marius Baciu.
Erik Lincar, dezamăgit la finalul meciului dintre Metaloglobus București și Concordia Chiajna, scor 2-0, în urma căruia echipa sa a pierdut orice șansă de a mai prinde play-off-ul Ligii 2 în acest sezon.

Concordia, al cincilea sezon în care ratează promovarea în Liga 1

Concordia Chiajna este deja la al cincilea sezon de Liga 2 în care încearcă revenirea în prima ligă și își ratează obiectivul.

Șansele ca o a treia echipă fără drept de promovare, după CSC Șelimbăr și Corvinului Hunedoara, să participe în acest sezon în play-off sunt mici, astfel că posibilitatea ca o formație din play-out să prindă al doilea baraj de promovare este și ea redusă. Speranțe ar mai avea CSM Reșița și Steaua, în acest moment, dar trebuie să le depășească pe Ceahlăul, FK Miercurea Ciuc și Chindia în ultimele două etape.

Cristian Tănase, președintele Concordiei, spunea după eșecul cu Metaloglobus, care a anulat orice speranță a echipei sale de a prinde play-off-ul, că este ”efectiv dărâmat” de acest nou obiectiv ratat. ”În momentul în care asiguri, că așa e normal, să asiguri, tot staffului tehnic și lotului de jucători, și ai niște așteptări, iar ca răspuns nu primești decât aproape etapă după etapă rușine după rușine, dezamăgire după dezamăgire, efectiv nu ai cum să înțelegi ceea ce se întâmplă în timpul săptămânii, să zic la antrenamente, și apoi, la examenul oficial, cel de la sfârțitul săptămânii, când Concordia Chiajna, echipa asta a noastră, în fiecare joc a prestat aceeași partitură, foarte slabă, de aici și locul din clasament, numărul de puncte acumulate, faptul că noi, cu cinci nou-promovate, am obținut doar două puncte, nu am legat două victorii consecutive până acum, cu meciurile de Cupa României incluse. Deci este un campionat dezastruos din toate punctele de vedere, în ciuda tuturor eforturilor făcute, în ciuda încrederii acordate lotului de jucători, staffului tehnic. Astă iarnă s-au mai petrecut niște schimbări în cadrul lotului, prestația a fost la fel de slabă”, a spus Tănase la Metropola TV.

În primele două etape din 2024, Concordia Chiajna a pierdut acasă cu Ceahlăul Piatra Neamț, scor 1-2, și în deplasare, 0-2 cu Metaloglobus.

În ultimele două etape din sezonul regular vor urma jocuri contra unor contracandidate în lupta pentru menținerea în Liga 2. Concordia va evolua acasă cu CSC Dumbrăvița (locul 16, 19 puncte), și apoi în deplasare la Unirea Dej (locul 18, 13 puncte). După aceea urmează cele șase partide din play-out.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-pierdut-cu-metaloglobus-si-rateaza-din-nou-play-off-ul-19301472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Daniel NAZARE, Marius ANGHEL 04 Mar. 2024, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă