Concordia și-a luat adio de la play-off și promovare și în acest sezon! Cristian Tănase, după eșecul cu Metaloglobus: ”M-aș închide într-o încăpere, îmi vine să plâng ca un copil. Efectiv sunt dărâmat”

Marius ANGHEL 03 Mar. 2024, 16:18 Liga 2

Eșecul cu Metaloglobus București, suferit sâmbătă, la Clinceni, în etapa a 17-a a Ligii 2 a pus punct speranței mici pe care clubul Concordia Chiajna o mai avea pentru a prinde în acest sezon play-off-ul care îi asigura cel puțin locul în barajul de promovare, ținând cont de faptul că în acest turneu vor participa minimum două echipe de drept public, deci aflate în imposibilitate de a urca în SuperLigă.

Concordia își ratează din nou obiectivul și va petrece un al șaselea sezon consecutiv în liga secundă, după retrogradare din prima ligă avută în vara anului 2019.

Președintele Cristian Tănase era ”distrus” după jocul de la Clinceni. ”Nu îmi vine decât să plâng ca un copil”, a spus conducătorul Concordiei, unul dintre cluburile din Liga 2 care dispun de toate condițiile pentru a face performanță și care sezon de sezon este considerat favorit la promovarea directă.

Concordia a pierdut și cu Metaloglobus și și-a luat adio de la play-off-ul Ligii 2 și în acest sezon

După eșecul de pe teren propriu cu Ceahlăul, scor 1-2, în primul meci oficial din 2024, contra unei contracandidate la play-off, Concordia spera încă la accederea în grupa de promovare cu trei victorii în ultimele trei etape din sezonul regular, însă a pierdut în chiar prima ”finală” pentru ea, rămânând acum fără nicio șansă la a prinde măcar locul 6. Cum în play-off are șanse mici să urce o a treia echipă fără drept de promovare, fapt care ar fi determinat apariția unui baraj între primele clasate din grupele de play-out, speranțe la promovare pentru Concordia, care va evolua în play-out, dispar.

Meciul cu Metaloglobus a fost pierdut, la Clinceni, cu scorul de 0-2, cu două goluri încasate în partea a doua a primei reprize, contrar cursului jocului. Pentru bucureșteni au înscris Christ Kouadio (30) și Dragoș Huiban (45), iar cele două echipe au ajuns la egalitate de puncte, 22.

Cristian Tănase, după ratarea play-off-ului de către Concordia: ”Nu pot să simt decât dezamăgire, frustrare, furie. Efectiv sunt dărâmat”

Dacă Metaloglobus este o obișnuită a play-out-ului în ultimele sezoane și a luptei pentru menținerea în Liga 2, situația în care a ajuns Concordia este de neînțeles, ținând cont de condițiile, bugetul, stafful tehnic și lotul de jucători de care dispune.

”Nu pot să simt decât dezamăgire, frustrare, furie. Nu înțeleg absolut nimic. Iar ca să fiu foarte sincer, în momentul actual m-aș închide într-o încăpere și, chiar dacă am o vârstă, am niște ani, sentimentul pe care îl încerc acum este unul de tristețe totală. Sincer să vă spun, nu îmi vine decât să plâng ca un copil, pentru un al cincilea sezon în Liga a 2-a. A fost cel mai greu sezon, din punctul meu de vedere, din cele 11 petrecute la Chiajna, un sezon pe care nu am cum să-l înțeleg din niciun punct de vedere.

Efectiv sunt dărâmat, pentru că în momentul în care asiguri, că așa e normal, să asiguri, tot staffului tehnic și lotului de jucători, și ai niște așteptări, iar ca răspuns nu primești decât aproape etapă după etapă rușine după rușine, dezamăgire după dezamăgire, efectiv nu ai cum să înțelegi ceea ce se întâmplă în timpul săptămânii, să zic la antrenamente, și apoi, la examenul oficial, cel de la sfârțitul săptămânii, când Concordia Chiajna, echipa asta a noastră, în fiecare joc a prestat aceeași partitură, foarte slabă, de aici și locul din clasament, numărul de puncte acumulate, faptul că noi, cu cinci nou-promovate, am obținut doar două puncte, nu am legat două victorii consecutive până acum, cu meciurile de Cupa României incluse. Deci este un campionat dezastruos din toate punctele de vedere, în ciuda tuturor eforturilor făcute, în ciuda încrederii acordate lotului de jucători, staffului tehnic. Astă iarnă s-au mai petrecut niște schimbări în cadrul lotului, prestația a fost la fel de slabă”, a spus președintele Consiliului Director al clubului Concordia Chiajna, Cristian Tănase (foto, cu ochelari de soare), la Sport Arena, emisiune a postului Metropola TV.

Florin Tanase in tribuna la meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna si Petrolul Ploiesti, contand pentru Play-off-ul Ligii a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul comunal Concordia din Chiajna, sambata 9 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Concordia a încheiat anul 2023 cu opt rezultate fără eșec în Liga 2. Debutul în 2024 a fost dezastruos

Concordia Chiajna încheie etapa a 17-a a Ligii 2 pe locul 12, cu 22 de puncte, la fel ca Steaua (locul 11), care încă nu a jucat, și Metaloglobus (locul 13).

Ilfovenii au 5 victorii, 7 egaluri și 5 eșecuri și un golaversaj 22-16.

Echipa preluată în vară de Erik Lincar, care și-a format un lot aproape nou, a avut o serie de două victorii, contrar a ceea ce a spus Cristian Tănase. A învins cu 1-0 CS Afumați (Liga 3), în Cupa României, iar apoi a trecut cu 6-0 de Progresul Spartac, în Liga 2.

Concordia a avut și o serie de opt meciuri fără eșec sub conducerea lui Licar, toate în Liga 2, în care a înregistrat trei victorii și cinci egaluri, în etapele 8-15, adică ultimele jucate în 2023. Debutul în 2024 cu două eșecuri a dărâmat tot.

În ultimele două etape din sezonul regular vor urma jocuri contra unor contracandidate în lupta pentru menținerea în Liga 2. Va evolua acasă cu CSC Dumbrăvița (locul 16, 19 puncte), și apoi în deplasare la Unirea Dej (locul 18, 13 puncte). Apoi urmează cele șase partide din play-out.

”Efectiv, acum trebuie să ne gândim doar la ultimele două jocuri care au mai rămas din sezonul regular, acasă cu Dumbrăvița și la Unirea Dej, în deplasare, să luăm maximum de puncte, pentru că, Doamne ferește!, intrăm în altă zonă”, a mai spus Tănase.

Echipa din Chiajna va juca pentru a treia oară în play-out în ultimele patru sezoane de Liga 2

Concordia Chiajna este în acest moment pe locul 12 în Liga 2, după 17 etape, având un antrenor ca Erik Lincar sau jucători precum Gabriel Torje, Paul Pîrvulescu, Cătălin Hlistei, Adrian Bălan, Laurențiu Corbu, Romario Moise, Denis Ispas, Dorin Codrea sau Adrian Scarlatache.

Precedentele sezoane în care a fost în Liga 2, după retrogradarea din prima ligă, le-a încheiat astfel:

  • 2019-2020: locul 15 din 19, în sezonul încheiat pentru clasatele pe locurile 7-19 după 24 de etape, din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19 (24 puncte acumulate în 22 de meciuri).
  • 2020-2021: locul 13 din 20 în sezonul regular (24 puncte în 19 meciuri), locul 4 din 7 în Grupa B a play-out-ului (34 puncte după alte 6 meciuri)
  • 2021-2022: locul 5 din 20 în sezonul regular (36 puncte în 19 meciuri), locul 5 din 6 în play-off (44 puncte după alte 10 meciuri).
    S-a mers în baraj de promovare cu Chindia Târgoviște, fiindcă Steaua (locul 4, 50 puncte) nu avea drept de promovare. A fost 2-1 în tur pentru Concordia, la Chiajna, și 0-1 în retur, la Ploiești, cu gol primit în minutul 90+1, iar la loviturile de departajare s-a impus Chindia cu 4-1.
  • 2022-2023: locul 9 din 20 în sezonul regular (29 puncte în 19 meciuri), locul 2 din 7 în Grupa B a play-out-ului (39 puncte după alte 6 meciuri)
  • 2023-2024: în desfășurare, Concordia a ratat matematic accederea în play-off

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-csc-selimbar-cs-mioveni-1-0-19301562

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-nu-si-asuma-acuzele-la-adresa-lui-matias-acuna-da-vina-pe-site-ul-liga2-ro-19301577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-lacatus-crede-ca-steaua-trebuie-sa-schimbe-strategia-19301463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Marius ANGHEL 03 Mar. 2024, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă