Gabriel Tamaș, punct final în cariera de fotbalist, cu 13 zile înainte să împlinească 40 de ani! ”Psihic nu mai pot juca! Fizic aș mai putea 5-6 ani”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2023, 14:41 Liga 2

Anticipată de câteva zile, după ce la ultimul meci al Concordiei Chiajna a fost în tribună și a privit jocul cu Gloria Buzău alături de președintele Cristian Tănase, fiind la prima partidă în acest sezon în care nu a fost utilizat de Erik Lincar, Gabriel Tamaș și-a anunțat, vineri, 27 octombrie 2023, în mod oficial încheierea carierei de fotbalist, cu 13 zile înainte de data la care împlinește vârsta de 40 de ani!

Fostul internațional român, fotbalist care în cariera sa a jucat și în țări ca Turcia, Rusia, Spania, Franța, Anglia și Israel, a susținut o conferință de presă prin intermediul căreia și-a anunțat încheierea carierei. O decizie ciudată, ținând cont de momentul în care vine acest anunț, la câteva zile înainte de împlinirea vârstei de 40 de ani și la doar cinci partide rămase în acest an 2023 de disputat pentru Concordia Chiajna.

Gabriel Tamaș își încheie cariera de fotbalist cu 13 zile înainte să împlinească vârsta de 40 de ani! ”Psihic nu mai pot juca! Fizic aș mai putea 5-6 ani.”

Emoționat, Tamaș a început conferința prin a transmite că renunță la ceea ce a iubit cel mai mult în viața sa de până acum: fotbalul. Fundașul spune, totuși, că va rămâne în fenomen.

Spune că renunță la cariera de fotbalist fiindcă nu mai poate continua psihic, fiindcă fizic ar mai putea juca mai mulți ani, din punctul său de vedere.

”Azi e o zi cam tristă pentru mine. Poate și pentru voi, că nu mai aveți ce să scrieți. E foarte dificil să te desparți de lucrul pe care-l iubești cel mai mult, când ești în fotbal de o viață. Dar vine și ziua asta, când te desparți.

Voi continua să stau lângă fotbal, să ajut fotbalul cum pot. În primul rând vreau să-i mulțumesc tatălui meu, care m-a dus la fotbal.

Psihic nu mai pot juca! Fizic aș mai putea 5-6 ani. Când ajungi să plângi în casă pentru că pui suflet, dar nu vezi roadele, nu ești bine. Degeaba ești bine fizic, dacă nu ești fizic. Nu îmi văd rolul, nu îmi văd țelul. Eu ridic mâna și spun că nu mai pot. Nu e vorba doar de Chiajna, ci de nivelul fotbalului.

Am sub 86 de kilograme. Eu sunt un rebel, dar sunt și emotiv. Pun totul la suflet. Când ajungi la o vârstă, într-o perioadă a vieții în care ajungi acasă și te gândești ce nu ai făcut bine, e greu să mai continui”, a spus Tamaș, citat de ProSport.

”Am făcut ceva în cariera de fotbalist. Nu am fost un neica nimeni”

Fostul internațional român nu a ratat ocazia să-și atace contestatarii, spune că nu a fost ”un neica nimeni sau un alcoolist”, a mulțumit tatălui său, pentru că l-a dus la fotbal, mamei și soției, pentru că i-au ”înfurat foarte multe”, dar a precizat și că retragerea sa nu vine în urma unui conflict cu antrenorul Erik Lincar sau președintele Cristian Tănase.

”Nu am făcut fotbal din necesitate. L-am făcut din plăcerea de a juca. De-asta am și continuat. Voiam să demonstrez că pe teren închid gura contestatarilor. Și le-am cam închis-o!

Am avut 67 de selecții la națională, am jucat în Spania și Anglia. Am făcut ceva în cariera de fotbalist. Nu am fost un neica nimeni. Sau un alcoolist, cum mă credeți voi, sau cine mă crede. Mă doare direct în c*r. Pe hârtie, «spun» cam multe.

Vreau le să mulțumesc mamei și soției mele, care au îndurat foarte multe. La câte prostioare am făcut… Nimeni nu e perfect. Îi spun și fiicei mele să se mândrească cu tatăl ei. Nu știu dacă un jucător va mai bifa atâtea echipe ca mine.

Retragerea nu vine după o ceartă cu domnul Lincar sau cu domnul Tănase. Nu am avut nicio dispută. S-au scris multe. Când eram tânăr, puneam mai puțin la suflet. Acum pun mai mult, poate și asta m-a făcut să mă retrag”, a mai spus Gabi Tamaș.

Gabi Tamaș juca la Concordia de la începutul anului 2023

Gabriel Tamaș a semnat cu Concordia Chiajna în primele zile ale anului 2023, în partea a doua a sezonului trecut de Liga 2. Ultima dată jucase în prima ligă, la Petrolul Ploiești, de care s-a despărțit cu scandal.

În partea secundă a sezonului trecut de Liga 2 a evoluat în toate meciurile rămase de disputat, nouă la număr, și a înscris 1 gol pentru Concordia, iar în campionatul actual al ligii secunde a jucat în nouă din totalul de zece partide disputate în campionat de trupa din Chiajna.

  • Ultimul meci în care Gabriel Tamaș a jucat în cariera sa de fotbalist este Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna 2-2, joc disputat la data de 7 octombrie 2023, în etapa a 9-a a Ligii 2, când a fost integralist.

În cariera sa, campionul cu FCSB în 2015 a evoluat pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Franța), West Bromwich (Anglia), CFR Cluj, Doncaster Rovers, Watford (ambele din Anglia), FCSB, Cardiff City (Anglia), Hapoel Haifa (Israel), Astra, Universitatea Cluj, FC Voluntari, Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna. Pentru naționala României are 67 de meciuri și 3 goluri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-pe-punctul-de-a-si-incheia-cariera-de-fotbalist-19290051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-gloria-buzau-meci-in-etapa-a-10-a-a-ligii-2-19289595

Marius ANGHEL 27 Oct. 2023, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă