Programul penultimei etape a sezonului regular de Liga 2. Jocul de la Reșița, dintre două candidate la play-off, e mai puțin important pentru deținătorii de drepturi tv decât unul între două formații aflate matematic în play-out

Marius ANGHEL 04 Mar. 2024, 13:18 Liga 2
Programul penultimei etape a sezonului regular de Liga 2. Jocul de la Reșița, dintre două candidate la play-off, e mai puțin important pentru deținătorii de drepturi tv decât unul între două formații aflate matematic în play-out

21 de meciuri au mai rămas de disputat din actualul sezon regular din Liga 2, ediția 2023/24, iar lupta pentru accederea în play-off rămâne deschisă pentru trei dintre cele șase locuri disponibile, în timp ce la polul opus pare tot mai clar că știm două dintre cele patru echipe care vor retrograda.

Etapa a 17-a se va încheia se va încheia marți seară, 5 martie, de la ora 19:00, atunci când are loc meciul dintre Steaua și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, rezultat în urma căruia vor constata ce șanse mai au aceste două echipe să prindă locul 6, ultimul calificabil în play-off.

Două zile mai târziu va debuta etapa a 18-a, penultima a sezonului regular, a cărui program a fost anunțat abia astăzi, luni, 4 martie, spre nemulțumirea cluburilor, care ar fi dorit să știe mai din timp cum se vor organiza.

Concordia Chiajna – CSC Dumbrăvița, meciul care deschide penultima etapă a sezonului regular de Liga 2. Va fi televizat!

Ținând cont că lupta pentru play-off încă este deschisă, atât în Liga 2, cât și în SuperLigă, programarea exactă a următoarei etape din cele două campionate a fost amânată în așteptarea comunicării alegerilor deținătorilor de drepturi tv. Dacă în prima ligă toate meciurile sunt televizate, în liga secundă se aleg cel puțin patru partide din cele zece dintr-o etapă și sunt mutate în zile și la ore la care doresc cele două televiziuni.

Astfel, s-a decis ca primul meci din etapa a 18-a a Ligii 2 să fie pus joi, 7 martie, de la ora 17:00. Alegerea este una cel puțin ciudată, fiindcă echipele care se vor întâlni sunt deja matematic în play-out și nu mai surescită interesul tuturor. Atât Concordia Chiajna, cât și CSC Dumbrăvița sunt de acum interesate de asigurarea locului în eșalonul secund pentru următorul sezon.

Partida de la Chiajna a fost aleasă pentru a fi televizată în detrimentul uneia precum CSM Reșița – Gloria Buzău, în care ambele echipe au șanse la play-off, sau chiar Chindia – CSM Alexandria, în care prima mai speră la locul 6, iar ultima trebuie să lupte pentru a mai spera la salvare. Fiindcă nu e televizat, jocul de la Reșița a fost ales de FRF să-l transmită ea în direct pe platforma sa.

Corvinul – CFC Argeş, meciul vedetă de sâmbătă. Derby-ul rundei are loc duminică, la Miercurea Ciuc

Vineri nu este programat niciun meci, însă vor fi șase stabilite pentru sâmbătă.

De la ora 11:00 se va juca la Reșița, Târgu Jiu, Buftea, cu CS Tunari gazdă, Târgoviște și Clinceni, cu Metaloglobus gazdă, în timp ce de la ora 12:00 are loc o partidă atractivă la Hunedoara, între Corvinul, deja calificată în play-off cu trei runde înainte de final, și CFC Argeș, matematic în play-out și marea dezamăgire a acestui sezon.

Duminică sunt stabilite două jocuri. Primul, de la ora 11:00, are loc la baza FRF de la Buftea, între Progresul Spartac și Unirea Slobozia, iar de la ora 12:00 se joacă FK Miercurea Ciuc – Ceahlăul. Acesta din urmă este derby-ul etapei, fiindcă se întâlnesc echipele care în acest moment sunt la egalitate de puncte și se luptă pentru poziția a 6-a, ultima calificabilă în play-off.

În fine, ultima confruntare din această rundă are loc luni, de la ora 17:00, între CS Mioveni și Steaua. Argeșenii sunt pe loc de play-off, iar în privința bucureștenilor rămâne să vedem de mâine seară ce șanse mai au, după meciul cu Viitorul Pandurii.

Programul etapei a 19-a, ultima a sezonului regular, va fi stabilit în funcție de rezultatele din etapa a 18-a.

  • Așa cum v-am obișnuit, toate jocurile vor putea fi urmărite în format LIVE-TEXT pe Liga2.ro.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Program etapa 18 Liga 2, sezon 2023-2024:

joi, 7 martie 2024, ora 17:00
Concordia Chiajna – CSC Dumbrăviţa – DigiSport, PrimaSport

sâmbătă, 9 martie 2024, ora 11:00
CSM Reșița – Gloria Buzău – FRF.tv
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSM Slatina
CS Tunari – CSC Şelimbăr
Chindia Târgovişte – CSM Alexandria
Metaloglobus Bucureşti – Unirea Dej

sâmbătă, 9 martie 2024, ora 12:00
Corvinul Hunedoara – Campionii FC Argeş – DigiSport, PrimaSport

duminică, 10 martie 2024, ora 11:00
Progresul Spartac – Unirea Slobozia

duminică, 10 martie 2024, ora 12:00
FK Miercurea Ciuc – Ceahlăul Piatra Neamţ – DigiSport, PrimaSport

luni, 11 martie 2024, ora 17:00
CS Mioveni – Steaua – DigiSport, PrimaSport

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-iesit-invingatoare-in-meciul-cu-csm-alexandria-19301639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-pierdut-cu-metaloglobus-si-rateaza-din-nou-play-off-ul-19301472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-nu-si-asuma-acuzele-la-adresa-lui-matias-acuna-da-vina-pe-site-ul-liga2-ro-19301577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-csc-selimbar-cs-mioveni-1-0-19301562

Marius ANGHEL 04 Mar. 2024, 13:18 Liga 2
Pe aceeași temă