ACS USV Iași, noua campioană a județului Iași. Echipa Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” și-a luat revanșa în fața CSM Pașcani

Narcis POHOAȚĂ 10 Jun. 2024, 19:13 Liga 4

Echipele ACS USV Iași și CSM Pașcani și-au împărțit trofeele județene în acest sezon 2023-2024.

Pașcaniul a cucerit recent Cupa României, după o finală decisă pe final cu ACS USV Iași, scor 2-1, iar echipa Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” s-a revanșat în campionat și s-a impus în fața rivalei din Pașcani.

ACS USV Iași a câștigat Liga 4 Iași

La doar doi ani de la înființarea echipei de fotbal, ACS USV a reușit să devină campioana județului Iași în sezonul 2023-2024.

Echipa Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” a fost vicecampioană în sezonul trecut, dar în acest an nu a mai ratat titlul de campioană, câștigat la mare luptă cu rivala CSM Pașcani.

Cele două formații au dus o luptă palpitantă în Liga 4 și au terminat la egalitate de puncte – 76, însă ACS USV a cucerit titlul datorită avantajului rezultatelor directe, 0-0 la Pașcani și 2-1 la Iași.

Înaintea ultimei etape, programată duminică, 9 iunie, cele două echipe erau la egalitate de puncte (73) și aveau deplasări relativ facile. USV s-a impus fără emoții la Belcești, cu 8-1, Pașcaniul a câștigat cu 3-1 la Lețcani, iar ACS USV și-a trecut în palmares primul titlu județean.

Pe locul 3 a terminat Tonmir Iași, cu 70 de puncte.

Eduard Sandu, antrenorul ACS USV: ”Vrem să promovăm”

Echipa universității ieșene a fost pregătită în acest sezon de antrenorul-jucător Eduard Sandu, fost jucător la FC Botoșani, Știința Miroslava, FCM Dorohoi sau Foresta Suceava, în Ligile 2 și 3.

”A fost un sezon foarte greu, cu o luptă echilibrată, cu multe provocări. Dar la final, chiar dacă am suferit un sezon întreg, bucuria de la final a meritat. Am avut posibilitatea de a încheia mai devreme această luptă în doi cu Pașcaniul, dar meciurile directe ne-au făcut campioni în cele din urmă. Se putea întâmpla orice pe final. Au avut cei de la Pașcani 6 puncte avans la un moment dat, ne-am dus noi la două puncte, am fost egalați la un meci la ultima fază și în cele din urmă am reușit să ducem ducem sezonul cu bine la final și să câștigăm titlul”, a declarat Eduard Sandu, care este optimist că echipa sa va promova în Liga 3: ”Eu sunt din județul Botoșani, cu mulți dintre jucătorii de la Vârfu Câmpului am jucat la Botoșani sau la Dorohoi în trecut. Am prieteni acolo, cunosc echipa. Au jucători experimentați, Clement Pălimaru este unul dintre ei, fost atacant la Poli Iași. Ne dorim să promovăm în Liga 3.”

Prorectorul Vasile Stoleru: ”Vrem să facem performanță pentru Iași și pentru comunitatea academică”

De administrația echipei s-a ocupat în cei doi ani de la înființare prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorectorul cu activitățile sociale la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iași și președintele Asociației Sportive din cadrul universității.

”Vreau să-i felicit în primul rând pe jucători, pentru că a fost efortul lor. Vrem să facem performanță în orașul Iași și în comunitatea academică. Trebuie să vedem și lucrurile bune din străinătate, de la universitățile mari, care au cluburi sportive, care susțin jucători fie la probe individuale, fie la sporturi de echipă. Am luat un model acum 7-8 ani, aveam studenți și jucau pe la echipe din Liga a 5-a sau a 4-a și am considerat că este necesar ca pe lângă Universitate să avem și un club de fotbal. Cred că trei sferturi din lot sunt studenții universității noastre și ne mândrim cu acest lucru. Am obținut două trofee în primii doi ani, Cupa României în sezonul trecut și titlul în acest an, în care am disputat și finala Cupei României. Am realizat multe lucruri frumoase. Acum ne dorim să promovăm în Liga 3, vom face față cu siguranță în acest eșalon, ne vom descurca fără niciun fel de probleme”, a declarat Vasile Stoleru.

Lotul echipei ACS USV Iași: Cosmin Anton, Teodor Cotea (portari), Adrian Ilie, Sergiu Matei, Denis Șerban, Andrei Sărițanu, Dănuț Tăcuțanu, Denis Apreutesei, Ionuț Furtună, Andrei Onofrei, Alexandru Marin, Alexandru Izmană, Dumitru Șova, Răzvan Danciu, Ștefan Cuibuș, Tudor Cucoș, Robert Tânăru, Codrin Safta, Tudor Plop, Mario Turcu, Eduard Sandu, Ionuț Chiriac.

ACS USV Iași va juca barajul de promovare în Liga 3 cu campioana județului Botoșani

Echipa ieșeană a făcut o solicitare pentru a disputa meciul retur al barajului cu campioana Botoșaniului pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou.

În barajul de promovare în Liga 3, ACS USV Iași se va duela cu campioana din Botoșani, Pro Sport Vârfu Câmpului, matematic câștigătoare a Ligii a 4-a încă din prima jumătate a lunii mai!

Barajul se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, în data de 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Turul are loc pe terenul botoșănenilor, iar returul se joacă la Iași.

În această perioadă, Liga2.ro a mai scris despre campioanele județene din Vaslui (Sporting Club Comstar Vaslui), Alba (CIL Blaj), Botoșani (Pro Sport Vârfu Câmpului), Olt (Iris Titulescu), Gorj (Vulturii Fărcășești), Dâmbovița (ACS Urban Titu), Sălaj (CS Barcău Nușfalău), Buzău (Voința Lanurile), Caraș-Severin (Magica Balta Caransebeș), Arad (Viitorul Arad), Harghita (CS Gheorgheni – VSK Gheorgheni), Teleorman (CSL Nanov), Dolj (Metropolitan Ișalnița), Cluj (Vulturul Mintiu Gherlii), Bacău (Sportul Onești), Brăila (Viitorul Cireșu), Constanța (CS Medgidia), Galați (Voința Cudalbi), Mehedinți (Viitorul Severin), Hunedoara (Minerul Lupeni), Brașov (ACSM Codlea), Timiș (CS Timișul Șag), Suceava (Şoimii Gura Humorului), Vâlcea (Sparta Râmnicu Vâlcea), Prahova (CSO Băicoi) și Giurgiu (FC Bolintin Malu Spart).

Foto: ACS USV Iași

Narcis POHOAȚĂ 10 Jun. 2024, 19:13 Liga 4
Pe aceeași temă