Viitorul Cireșu a câștigat ”finala”, chiar pe terenul rivalei, și este campioană în Brăila! ”Merităm acest titlu județean” Cele două echipe se vor întâlni și în finala Cupei

Costel FILIP 03 Jun. 2024, 11:31 Liga 4
Viitorul Cireșu a câștigat ”finala”, chiar pe terenul rivalei, și este campioană în Brăila! ”Merităm acest titlu județean” Cele două echipe se vor întâlni și în finala Cupei

Viitorul Cireșu este noua campioană a județului Brăila. Aceasta s-a impus în meciul decisiv cu Victoria Traian, chiar la Traian, în ultima etapă a play-off-ului Ligii a 4-a, într-un joc înainte de care cele două formații se aflau la egalitate de puncte.

Viitorul Cireșu și Victoria Traian se vor întâni în data de 8 iunie și în finala Cupei României, faza județeană.

Viitorul Cireșu a învins în deplasare Victoria Traian, într-un joc cu titlul pe masă, și a devenit noua campioană a județului Brăila

În jur de 200 de spectatori au fost prezenți sâmbătă la stadionul ”Mircea Ceicu” din comuna Traian pentru a vedea derby-ul pentru titlul de campioană județeană a Ligii a 4-a Brăila dintre Victoria Traian și Viitorul Cireșu.

După ce a câștigat ambele partide, tur-retur, în sezonul regular și după un duș rece în turul turneului play-off, 0-4, pe teren propriu, Viitorul Cireșu a bifat al treilea succes în duelurile pentru titlul județean, 2-1, în deplasare la Victoria Traian și a fost desemnată noua campioană a județului Brăila și va merge în barajul de promovare în Liga 3.

”Sunt foarte fericit, consider că merităm acest titlu județean pentru că, în afară de acel duș rece, am avut victorii pe linie, 18 în sezonul regulat și 9 în play-off. La finalul returului am avut 54 de puncte, iar rivala noastră cu șase mai puțin. Continuăm proiectul început în urmă cu câțiva ani și acum pregătim al doilea obiectiv din acest sezon, barajul de promovare în Liga a 3-a”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Mihai Popa, unul dintre căpitanii echipei din Cireșu.

Echipa din Cireșu a fost condusă la Traian și a marcat golul decisiv în minutul 86, din penalty

Victoria Traian a deschis scorul în minutul 8, când Cristi Pascu a șutat la poartă, iar Orășanu a trimis mingea sub transversala porții apărate de Gabi Matei. Ursea, portarul gazdelor, nu a avut nicio șansă în minutul 29, când Mocanu a trimis o diagonală la Ioan Șerbănescu, iar acesta a în vinclul colțului lung pentru 1-1. Golul decisiv a venit în minutul 86, după ce Chirpac a fost faultat în suprafața de pedeapsă, iar Alexandru Cotigă a transformat penalty-ul, astfel că Viitorul Cireșu s-a impus cu 2-1 și a devenit campioană județeană în sezon 2023/2024.

  • Victoria Traian și Viitorul Cireșu se vor întâlni și sâmbătă, 8 iunie, la Râmnicelu, în finala Cupei României, faza județeană.

Victoria Traian: Ursea – Orășanu, Preda, Stănciulescu, Cireașă – R. Oprea, P. Ioan (Moldoveanu 59), C. Pascu, Mogoș – Bîrlădeanu, Mogoș (Buzatu 30)
Rezerve neutilizate:
Dinu, Zăgan, M. Ion, Rancea, Ene, S. Șerbănescu.

Viitorul Cireșu: G. Matei – Mocanu (Chirpac 53), Spânu, Cotigă, V. Ion – Niță (Zainea 83), Mîță, A. Radu, I. Șerbănescu (B. Dumitru 67) – S. Butiseacă, S. Nicoliță (M. Popa 77)
Rezerve neut
ilizate: Constandache, Gheorghică, S. Matei, Percă.

  • Clasament final play-off Liga 4 Brăila: 1. Viitorul Cireșu (54 puncte), 2. Victoria Traian (51), 3. Sportul Chiscani (32), 4. Daous Dava Brăila (30), 5. Viitorul Galbenu (24), 6. ACS Comunal Cazasu (16).
  • Clasament final play-out Liga 4 Brăila: 1. Tricolorul Lanurile (23 puncte), 2. Suporter Club Brăila (16), 3. Viitorul Însurăței (11), 4. CS Făurei (6).

”Finala” play-off-ului din Brăila, condusă de o brigadă de arbitri din Iași! N-au gost doriți arbitri din Galați și nici din Tulcea

Asociația Județeană de Fotbal Brăila a oferit echipei campioane o diplomă, o cupă, medalii și un rând de echipament, festivitatea de premiere fiind oficiată de Laurențiu Vărgatu și Mihai Ianoș, președintele, respectiv secretarul acestui for.

Potrivit Obiectiv Vocea Brăilei, organizarea ”finalei” a fost impecabilă, cu un arbitraj de calitate a brigăzii de Liga 2, din Iași, formată din centralul Gabriel Mihuleac și asistenții Andrei Diaconu și George Leonard Macovei.

Problema arbitrajului a fost una pe larg dezbătută înaintea acestei partide. Echipa din Cireșu nu a vrut arbitri din Galați. Din Tulcea, de asemenea, nu au fost solicitați arbitri pentru că în acest an barajul pentru promovarea în Liga a 3-a se dă între campioanele județelor Brăila și Tulcea și se puteau interpreta anumite decizii. Situația a fost foarte bine gestionată de Teodor Grozea, președintele Comisiei Județene de Arbitri Brăila, care a apelat la arbitrii din Iași. Ia aceștia au arbitrat foarte bine. Trebuie însă menționat și faptul că ambele formații au fost preocupate de joc.

Viitorul Cireșu întâlnește Pescăruşul Sarichioi sau Progresul Isaccea, campioana din Brăila, în barajul de promovare în Liga 3

În barajul de promovare în Liga 3, Viitorul Cireșu se va duela cu campioana din Tulcea. În județul vecin, duminică au avut loc semifinalele între cele mai bune patru echipe din acest sezon, cu ambele jocuri desfășurate pe stadionul Delta din Tulcea. Pescăruşul Sarichioi a trecut cu 4-0 de Delta Tulcea, iar Progresul Isaccea a câștigat cu 5-0 întâlnirea cu Flacăra Mihail Kogăliceanu. Urmează finala.

Barajul se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, în data de 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Turul are loc la campioana Brăilei, iar returul se joacă pe terenul campioanei din Tulcea.

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Costel FILIP 03 Jun. 2024, 11:31 Liga 4
Pe aceeași temă