Vulturii Fărcășești, campioană în premieră la Gorj! Antrenorul nu ştie dacă rămâne la echipă, în cazul promovării în Liga 3

Mircea OGLINDOIU 17 May. 2024, 12:08 Liga 4
Vulturii Fărcășești, campioană în premieră la Gorj! Antrenorul nu ştie dacă rămâne la echipă, în cazul promovării în Liga 3

Cu două etape înainte de încheierea sezonului, Vulturii Fărcășești a devenit matematic campioană a Ligii a 4-a Gorj.

În runda intermediară de miercuri, echipa antrenată de Constantin Andriucă s-a impus cu scorul de 4-1 în deplasarea de la Petrolul Bustuchin și a păstrat avansul de opt puncte față de contracandidata Jiul Rovinari, care a câștigat cu 5-1 la Petrolul Stoina.

Vulturii Fărcășești este campioană în Liga a 4-a Gorj

În acest context, indiferent de rezultatele din ultimele două etape, Vulturii Fărcășești nu mai poate pierde titlul județean și e deja cu gândul la barajul pentru promovarea în Liga 3, unde va întâlni reprezentanta Mehedințiului.

În județul vecin, favorită la cucerirea trofeului este Viitorul Severin. Cu patru etape înainte de finalul sezonului, liderul are un avans de cinci puncte față de CS Drobeta 2024.

Campioanele de la Gorj și Mehedinți s-au duelat ultima dată pentru promovarea în Liga 3 în 2019, când Gilortul Târgu Cărbunești a eliminat CS Strehaia. Învinsă în manșa tur cu 2-1, Gilortul s-a impus cu 3-0 pe teren propriu și a acces în Liga 3, de unde n-a mai retrogradat de atunci.

Anul trecut, campioană la Gorj a fost CSO Turceni, echipă care la baraj a întâlnit reprezentanta județului Caraș-Severin, ACS Slatina-Timiș. Gorjenii au câștigat cu 1-0 pe teren propriu și au remizat, scor 1-1, în returul disputat în Banat. În prezent, CSO Turceni se află pe ultimul loc în Seria a 7-a din Liga 3.

Constantin Andriucă a pierdut un singur meci de când a preluat echipa din Fărcășești

Constantin Andriucă a preluat Vulturii spre sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, când l-a înlocuit pe Robert Vlăduțoiu, după înfrângerea din etapa a 3-a, scor 1-2, pe teren propriu, cu Internațional Bălești.

În mandatul lui Andriucă, Vulturii a pierdut un singur meci, în etapa a 5-a, scor 0-1, la Fărcăşeşti, cu Jiul Rovinari. Angrenat și în fotbalul juvenil, la AS Panduraşul Târgu Jiu, Constantin Andriucă nu știe dacă următorul sezon va mai rămâne Fărcășești. Are şi o ofertă de a deveni antrenor la secţia de fotbal feminin pe care CSM Târgu Jiu vrea s-o înfiinţeze din vară.

”Eu m-am dus la Fărcășești să câștig, nu să pierd. Am putut să mai aduc doi-trei jucători și acesta a fost primul obiectiv, să câștigăm campionatul. Am pierdut un singur meci, acasă cu Rovinari, după aceea nu ne-a mai încurcat nimeni. Este primul campionat din istoria comunei Fărcășești. Oamenii din comună ne susțin, vin la meciuri, și în deplasare, și acasă. Ne aşteaptă barajul de promovare, care, cel mai sigur, se va da cu Viitorul Severin. Am avut o discuție cu domnul primar, încearcă să mai caute resurse financiare, să găsească pe cineva care să mai vină în ajutorul primăriei, un sponsor. Eu mi-aș dori să rămân, dar timpul nu prea îmi permite să merg la liga a treia. Sunt angrenat în mai multe părți și nu fac față. La copii n-o să renunț, deci nu știu ce să zic la momentul acesta”, a declarat Constantin Andriucă, conform Gorjeanul.

Acesta a antrenat ultima dată în Liga 3 în prima parte a sezonului 2022-2023, când a pregătit Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2. Satelitul clubului de eşalon secund s-a desfiinţat vara trecută, după ce nu s-a mai înscris în eşalonul terţ.

Vulturii Fărcășești întâlnește, cel mai probabil, Viitorul Severin în barajul de promovare în Liga 3

Barajul de promovare în Liga 3, ediția 2024/25, se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, în data de 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Campioana din Mehedinți va fi gazdă în manșa tur, iar cea din Gorj va fi în retur. Favorită la cucerirea trofeului în județul Mehedinți este Viitorul Severin.

În această perioadă, Liga2.ro a mai scris despre campioanele județene din Vaslui (Sporting Club Comstar Vaslui), Alba (CIL Blaj), Botoșani (Pro Sport Vârfu Câmpului) și Olt (Iris Titulescu).

  • Asociaţiile judeţene de fotbal și AMFB sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 9 iunie 2024, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS).

Foto: Vulturii Fărcăşeşti

Mircea OGLINDOIU 17 May. 2024, 12:08 Liga 4
Pe aceeași temă