CSM Pașcani a câștigat faza județeană Iași a Cupei României. A trecut de ACS USV Iași, favorită la câștigarea Ligii a 4-a

Narcis POHOAȚĂ 30 May. 2024, 10:23 Cupa României
CSM Pașcani a câștigat faza județeană Iași a Cupei României. A trecut de ACS USV Iași, favorită la câștigarea Ligii a 4-a

Cele mai bune echipe ieșene din acest sezon de Liga 4, ACS USV Iași și CSM Pașcani, primele două clasate în campionat, și-au disputat, miercuri seară, și trofeul Cupei României pe plan județean.

Încheiată pe o ploaie torențială, finala disputată pe terenul sintetic din Complexul ”Emil Alexandrescu” din Copou a fost câștigată de CSM Pașcani, cu scorul de 2-1 (0-0), prin golurile marcate de Lucian Dumea (85) și Andrei Lipovanu (89), respectiv Alex Maxim (67).

Pașcaniul a revenit de la 0-1 și a câștigat Cupa României

ACS USV Iași și CSM Pașcani s-au întâlnit în finală și anul trecut, când echipa Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași s-a impus cu 3-0, goluri Alex Marin – 2 și Eduard Sandu. De această dată, pășcănenii și-au luat revanșa și le-au suflat trofeul rivalilor, după ce au revenit spectaculos pe final, câștigând cu 2-1 (0-0).

Fără gol până la jumătatea reprizei secunde, finala s-a aprins după începerea ploii, iar Pașcaniul a reușit o revenire incredibilă în ultimele cinci minute, marcând de două ori pe o ploaie torențială.
ACS USV a deschis scorul în minutul 67, prin Alex Marin, dar CSM Pașcani a întors soarta finalei prin două goluri marcate în ultimele cinci minute de Andrei Lipovanu (85) și Lucian Dumea (89).

În semifinale, ambele finaliste au obținut victorii categorice. Pașcaniul a trecut cu 4-1 de Stejarul Dobrovăț, iar ACS USV a învins Moldova Cristești cu 5-0.

ACS USV, favorită la titlul județean

Dacă în Cupa României s-a impus Pașcaniul, în campionatul Ligii a 4-a favorită la titlul de campioană în acest sezon este ACS USV. Cu două etape înainte de final, echipa Universității Agronomice din Iași și CSM Pașcani sunt la egalitate în fruntea ierarhiei – câte 70 de puncte, dar USV are avantajul rezultatelor directe, 0-0 la Pașcani și 2-1 la Iași.

Ambele echipe au câte 22 de victorii, 4 remize și 2 eșecuri, cu mențiunea că Pașcaniul are cel mai bun atac de până acum – 97 de goluri marcate, dar și cea mai bună defensivă, – doar 19 goluri primite.

Astfel, dacă USV Iași își câștigă ultimele două meciuri, devine campioana județului Iași și va merge în barajul de promovare în Liga 3.

USV Iași mai are de jucat în ultimele două runde acasă cu Unirea Al. I. Cuza (locul 16, ultimul) și în deplasare cu Gloria Bălțați (locul 10), în timp ce Pașcaniul va juca acasă cu Unirea Scânteia (locul 13) și în deplasare cu Victoria Lețcani (locul 4).

ACS USV a fost aproape să-și năruiască șansele la titlu chiar în runda anterioară, antepenultima, când a câștigat greu în deplasarea de la Ruginoasa, 2-1, printr-un gol marcat de Alex Marin cu un sfert de oră înainte de final.

Campioana Ligii a 4-a din Iași va juca meciul de baraj pentru promovarea în Liga 3 cu echipa ACS Pro Sport Vârfu Câmpului, campiona din județul Botoșani.

ACS USV Iași – CSM Pașcani 1-2 (0-0)

Alexandru Marin 67′ / Andrei Lipovanu 85′, Lucian Dumea 89′

ACS USV Iași: Cotea – Sărițanu, Ad. Ilie, Tăcuțanu, Matei – Furtună, Șova (Cuibuș 90), Danciu (Plop 69), Șerban (Turcu 90) – Al. Marin, Ed. Sandu
Antrenor-jucător: Eduard Sandu 

CSM Pașcani: Daniliuc – Apostol, Ungureanu, Enachi, Codreanu – Amarii, Garbatiuc (Zaharia 72), Babătă (Lipovanu 46), Tomac – Dumea, Hoțoi (Purcariu 46)
Antrenor: Răzvan Boroeanu

Arbitri: Mihai Moisă, Adrian Vornicu și Daniel Hriscu.

Foto: Religia Sportului

Narcis POHOAȚĂ 30 May. 2024, 10:23 Cupa României
Pe aceeași temă